ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Pre Game : Ελλάδα-Ιταλία


Η εθνική μας ομάδα αντιμετωπίζει σήμερα στις 21:45 στο ΟΑΚΑ την Εθνική Ιταλίας, με στόχο να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα και να παραμείνει στις υψηλές θέσεις που οδηγούν στην τελική φάση  του Euro 2020.
Η Ελλάδα μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές των προκριματικών, βρίσκεται ισόβαθμη στη δεύτερη θέση μαζί με τη Βοσνία με τέσσερις βαθμούς. Σήμερα, στο παιχνίδι με τους Ιταλούς, οι Έλληνες παίχτες καλούνται να κάνουν αγωνιστική υπέρβαση και παρότι η Ιταλία είναι φυσικά το μεγάλο φαβορί, πρέπει τουλάχιστον να μην ηττηθούν.

Δύο στοιχεία είναι που μου δημιουργούν ένα αισιόδοξο προαίσθημα για το συγκεκριμένο παιχνίδι. Αρχικά, οι εθνικές ομάδες έχουν πολύ καιρό να συναντηθούν και να έχουνε επίσημες υποχρεώσεις. Αυτό επομένως ευνοεί την πιο αδύναμη ομάδα, καθώς η θεωρητικά δυνατότερη, θα αντιμετωπίσει μεγαλύτερη δυσκολία μέχρι να βρει τα πατήματά της και να επιβάλει το παιχνίδι της. Η ήδη επιρρεπής σε γκέλες με ασθενέστερους αντιπάλους Ιταλία, είναι εφικτό να μπλοκαριστεί και να δυσκολευτεί να παράξει παιχνίδι, ειδικότερα με μία ομάδα όπως η Ελλάδα που ξέρει να αμύνεται.

Το δεύτερο θετικό στοιχείο για την Εθνική μας ομάδα, είναι ότι μετά από καιρό, θα δώσει στην έδρα της ένα παιχνίδι χωρίς να φέρει το τίτλο του φαβορί και άρα χωρίς να χρειάζεται εκείνη να παίξει δημιουργικό ποδόσφαιρο. Έτσι κι αλλιώς το παιχνίδι της άμυνας και των αντεπιθέσεων είναι κάτι που μας ταιριάζει περισσότερο και κατά πάσα πιθανότητα  θα μας δοθεί η ευκαιρία να το εφαρμόσουμε. Άλλωστε,  η παραγωγή των φάσεων σε κλειστές άμυνες ποτέ δεν ήταν στην ιδιοσυγκρασία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος οπότε σήμερα, που δεν θα υποχρεούμαστε να το κάνουμε, ίσως μας βγει σε καλό, αρκεί βέβαια να εκμεταλλευτούμε τις φάσεις πού θα βρούμε.

Το να διαβάζεις το μυαλό του Άγγελου Αναστασιάδη για την επιλογή της 11άδας είναι λίγο δύσκολο, καθώς προβλέψεις για σχήματα και πρόσωπα αλλάζουν καθημερινά μετά από κάθε προπόνηση. Όπως και να έχει, η Εθνική είναι μία νέα ομάδα, με ένα νέο προπονητή και πολλούς πρωτοεμφανιζόμενους παίκτες, οπότε αυτό από μόνο του κάνει την πρόβλεψη της 11άδας αρκετά δύσκολη υπόθεση. Παρόλα αυτά, εμείς θα πάρουμε το ρίσκο δεν θα πούμε ότι η Ελλάδα θα κατέβει με ένα ιδιαίτερο 3-6-1. Ο Βλαχοδήμος θα είναι κάτω από τα δοκάρια, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς και Σιόβας θα είναι οι τρεις κεντρικοί αμυντικοί. Από κει και πέρα, δεξιά θα παίξει ο Μαυρίας ως μπακ χαφ, ενώ απέναντι θα βρίσκεται ο Σταφυλίδης. Σφιχτή Τριάδα στο κέντρο, με Ζέκα, Σάμαρη και Κουρμπέλη, το Φορτούνη μπροστά τους και στην κορυφή της επίθεσης θα χρησιμοποιηθεί ο Μασούρας σαν ψεύτικο εννιάρι. Η χρησιμοποίηση του Κουλούρη συγκεντρώνει και αυτή αρκετές πιθανότητες, αλλά πιο πιθανόν είναι να προτιμηθεί ο ευέλικτος Μασούρας. Από κει και πέρα, τα άλλα δύο θέματα που μπορεί να αλλάξουν είναι ο Κούτρης αντί του Σταφυλίδη και ο Ζέκα δεξιά αντί του Μαυρία, ώστε να χωρέσουν όλοι οι επιθετικογενείς από το κέντρο και μπροστά.

Οι Ιταλοί τώρα θα παραταχθούν με ένα 4-2-3-1. Θα έχουν το Σιρίγκου κάτω από τα δοκάρια, το Φλορέντσι δεξιά, τον Έμερσον αριστερά και τους Μπονούτσι και Κιελίνι στο κέντρο της άμυνας. Στη μεσαία γραμμή, ο Βεράτι θα έχει δίπλα του τον Ζορζίνιο και μπροστά τους θα βρίσκονται οι Κιέζα, Μπερναντεσκι και Ινσίνιε, με το 19χρονο Μόιζε Κιν της Γιουβέντους να βρίσκεται πιθανότητα στην κορυφή της επίθεσης.

Τέλος, η προσέλευση του κόσμου μέχρι τώρα έχει κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, καθώς μόλις 12.000 εισιτήρια έχουν πωληθεί, Βέβαια υπάρχει ακόμα η ελπίδα, ότι μέχρι το βράδυ αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί σημαντικά.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code