ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Καναδά_Κατατακτήριες| Ο Vettel κατέκτησε την πρώτη φετινή του pole position!


Ο Sebastian Vettel εξασφάλισε στο φινάλε την πολυπόθητη πρώτη εφετινή του pole position και ξεκινά πρώτος σε ένα Grand Prix που η Ferrari εναποθέτει της ελπίδες της για μια αξιοπρεπή αντεπίθεση απέναντι στα ασημένια βέλη της Mercedes.

Μπορεί η Scuderia περνώντας στα FP2 και FP3 να έδειξε πως έχει την ταχύτητα και τον πρώτο λόγο σε ότι αφορά τις κινητήριες μονάδες, ωστόσο το "party mode" της Mercedes λίγο έλειψε να της χαρίσει μια απίστευτη pole position. Κύριος εκφραστής της; Ποιος άλλος, ο Lewis Hamilton ο οποίος αποδεικνύει γιατί θεωρείται ένας από τους καλύτερους qualifier όλων των εποχών.

Περνώντας λοιπόν στη δράση, στο Q1 οι δύο Ferrari κατέκτησαν τις δύο πρώτες θέσεις, παρόλα αυτά η Mercedes έδειξε πως είναι πολύ κοντά σε απόδοση αφού ο Valtteri Bottas βρέθηκε στην 3η θέση μόλις 29 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον πρώτο, Sebastian Vettel που έγραψε χρόνο 1.11.200. Γενικότερα στο Q1 οι τοπ ομάδες έκαναν μια μορφή επίδειξης ρίχνοντας συνεχώς τον ταχύτερο γύρο. Αυτοί που δεν κατάφεραν να συνεχίσουν είναι: οι δύο Williams στις τελευταίες θέσεις που απογοήτευσαν και πάλι, οι δύο Racing Point, αλλά και ο Kimi Raikkonen που έμεινε εκτός μετά από 80 σερί παρουσίες στο Q3.

Στο Q2 οι πιλότοι των πρώτων ομάδων πέρασαν στην μέση γόμα, σκεπτόμενοι τη στρατηγική του αγώνα. Οι δύο Mercedes βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις σε μια διαδικασία που διακόπηκε πρόωρα αφού ο Kevin Magnussen συγκρούστηκε μετά την έξοδο του από το τελευταίο ες. Η κόκκινη σημαία ακύρωσε όλους όσους βρισκόταν σε γρήγορη προσπάθεια, κατά συνέπεια ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος άτυχος μένοντας εκτός τελικού, αλλά και ο έτερος πιλότος της Haas, Romain Grosjean που θα εκκινήσει 15ος. Η τελική δεκάδα διαμορφώνεται ως εξής: Hamilton, Bottas, Vettel, Gasly, Leclerc, Ricciardo, Hulkenberg, Sainz, Norris αλλά και ο Magnussen που παραδόξως πέρασε στο Q3 αλλά με λαβωμένο μονοθέσιο.

Στην πρώτη μάχη του Q3 ο Lewis Hamilton έκανε ένα μαγικό γύρο σημειώνοντας νέο ρεκόρ πίστας, με 1.10.493. Πίσω του ο Sebastian Vettel υπολείπεται κατά 0,188 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Leclerc με λάθη στον γύρο του έμεινε 3ος για πάνω από δευτερόλεπτο, ενώ ο Bottas άφησε την προσπάθεια του κάνοντας λάθος στο πρώτο sector(γλίτωσε από τύχη την επαφή με τον τοίχο). Στην δεύτερη προσπάθεια των πιλότων η αγωνία έκοβε την ανάσα. Ο Hamilton βελτίωσε τον χρόνο του κατά 0,047 χιλιοστά του δευτερολέπτου, ενώ πίσω του στους δύο πρώτους τομείς της πίστας ακολουθούσε ο Sebastian Vettel για 0,030 χιλιοστά αργότερος! Στον τρίτο τομέα ο Γερμανός βοηθούμενος και από τη δύναμη του μοτέρ της Ferrari κατέκτησε την pole με 0,2 δέκατα διαφορά. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Leclerc που δεν μπόρεσε να αποτελέσει απειλή καθόλη τη διάρκεια των κατατακτήριων δοκιμών.

Την υπόλοιπη 10αδα συμπληρώνουν οι Daniel Riccardo με Renault στην 4η θέση, ένα ανέλπιστα θετικό αποτέλεσμα για την Γαλλική εταιρεία, ο Pierre Gasly με Red Bull Racing επίσης βρέθηκε εμπρός από τον Bottas που δεν είχε την ταχύτητα που είχε στα προηγούμενα GP. Από την 7η θέση εκκινεί ο Hulkenberg μπροστά από τις δύο πολύ καλές McLaren του Norris και του Sainz(ο οποίος αντιμετωπίζει ποινή), που αύριο θα βρίσκονται στην 8η και 9η θέση αντίστοιχα. Τη 10αδα κλείνει ο Kevin Magnussen που λόγω του ατυχήματος στο Q2, δεν πήρε χρόνο στο Q3.

Το αν θα καταφέρει η Ferrari να μετουσιώσει το αποτέλεσμα των κατατακτήριων σε νίκη θα το δούμε στον αυριανό αγώνα που αρχίζει στις 21:10 ώρα Ελλάδος. Κύρια στρατηγική που προβλέπει η Pirelli είναι η μία στάση στα πιτς, ενώ οι διαφορά μεταξύ των τριών γομών κυμαίνεται στα 0,800 δέκατα του δευτερολέπτου.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code