ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Γαλλίας_Κατατακτήριες| Ασταμάτητος ο Hamilton και η Mercedes


Σε παράσταση για ένα ρόλο φαίνεται να εξελίσσεται η αγωνιστική δράση και στην πίστα Paul Ricard. Ο Lewis Hamilton πανηγύρισε την 3η φετινή του pole position βάζοντας τον εαυτό στη θέση του φαβορί για την αυριανή νίκη στην 8η στάση του παγκόσμιου πρωταθλήματος.

Από εχθές και σε όλες τις διαδικασίες των ελεύθερων δοκιμών η Mercedes ήταν ένα βήμα μπροστά σε χρόνους. Μάλιστα ο Valtteri Bottas δείχνει να έχει βρει το ιδανικό set up αφού εκτός από το FP3 ήταν ταχύτερος στο Q1 και στο Q2 δείχνοντας σε εξαιρετική φόρμα. Η Ferrari τουναντίον, έφερε αεροδυναμικές βελτιώσεις οι οποίες έδειξαν πιο πολύ να μπερδεύουν την ομάδα παρά να την οδηγούν στα επιθυμητά αποτελέσματα.

Η διαδικασία των κατατακτήριων δοκιμών διεξήχθη κάτω από υψηλή θερμοκρασία(στο οδόστρωμα ξεπερνούσε τους 55 βαθμούς). Κάτι που μέχρι τώρα βολεύει την Ferrari. Ή μάλλον όχι; Οι δύο Mercedes και πάλι έδωσαν την δική τους παράσταση με τον Lewis Hamilton να κάνει τη στιγμή που πρέπει τον ιδανικό γύρο. Ο Valtteri Bottas εκκινεί 2ος "κλειδώνοντας" την πρώτη σειρά του grid για την πρωταθλήτρια. O Φιλανδός ήταν ελάχιστα ταχύτερος σε Q1 και Q2, αλλά στο Q3 στην πρώτη του προσπάθεια ήταν περίπου 0,150 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος από τον teammate του ενώ η δεύτερη του προσπάθεια ήταν πολύ μακριά από το ιδανικό. Ο Hamilton με χρόνο 1.28.319 στην τελική του προσπάθεια βελτίωσε και άλλο το χρόνο του κάνοντας φανταστικό δεύτερο sector, καταρρίπτοντας παράλληλα το ρεκόρ πίστας. Αυτή ήταν η 86η pole position του Βρετανού και η Νο 60 για λογαριασμό της Mercedes.

Την 3η θέση κατέλαβε ο σταθερός Charles Leclerc που χρυσώνει το χάπι για τη Ferrari. Μια Ferrari που δείχνει να διανύει μια βαθιά κρίση αγωνιστικής ταυτότητας. Ο Vettel που μπορεί να μην δικαιώθηκε από το συμβάν που του κόστισε τη νίκη στον προηγούμενο αγώνα, αλλά και εδώ με τη Ferrari, πάλεψε μεν αλλά είναι αρκετά πίσω σε επιδόσεις. Ο Γερμανός έδωσε μια ελπίδα στους τιφόζι αφού στο Q2 ήταν μόλις 69 χιλιοστά του δευτερολέπτου πίσω από τον Bottas, αλλά τελικά αύριο θα εκκινήσει από την 7η θέση.

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen που είχε και αναβάθμιση της κινητήριας μονάδας της Honda. Στην 3η σειρά του grid θα βρεθούν τα δύο μονοθέσια της McLaren. Οι Lando Norris και Carlos Sainz πραγματοποίησαν εξαιρετική εμφάνιση με τα μονοθέσια της βρετανικής ομάδας που δείχνει να ανεβαίνει αισθητά στη μάχη του midfield. Την 8η θέση κατέλαβε ο Daniel Ricciardo με Renault, που στον εντός έδρας αγώνα είχε αναβάθμιση της PU. O άλλος εκπρόσωπος της Γαλλικής φίρμας, Nico Hulkenberg εκκινεί 13ος. Ο πρώτος Γάλλος οδηγός που συναντάμε είναι ο Pierre Gasly της Red Bull Racing, στην 9η θέση. Ο Γάλλος δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένος από το στήσιμο του μονοθέσιου του, σε μια μέρα που γενικά δεν ήταν καλή για τους "τρικολόρ". Ο Romain Grosjean κατετάγει 17ος σε ένα εφιαλτικό-όπως εξελίσσεται-τριήμερο για τη Haas. Την 10αδα συμπληρώνει ο Antonio Giovinazzi που αυτή τη φορά ήταν ταχύτερος από τον πολύπειρο teammate του, Kimi Raikkonen.
Φανταστική επίδοση στο Paul Ricard για τα δύο μονοθέσια της McLaren 

Στον αυριανό αγώνα η πρόβλεψη της Pirelli για την ταχύτερη στρατηγική είναι αυτή του ενός πιτ στοπ. Για όσους εκκινούν με μέση γόμα(η πλειοψηφία της πρώτης 10αδας) στάση μεταξύ 22ου και 27ου γύρου για σκληρή γόμα έως το τέλος, ενώ όσοι θα έχουν την μαλακή γόμα θα σταματήσουν για αλλαγή ελαστικών στον 14ο γύρο. Οι διαφορές μεταξύ των γομών είναι έξι δέκατα περίπου σύμφωνα με την ιταλική φίρμα ελαστικών. Ο αγώνας ξεκινά αύριο στις 16:10.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code