ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Καναδά: Θεωρητικό το πλεονέκτημα της Ferrari


Ο Κυριακάτικος αγώνας στο Μητροπολιτικό Πάρκο του Μόντρεαλ θα είναι ο 7ος του φετινού παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1.
H Mercedes έχει κάνει το εμφατικό 6 στα 6 με πέντε σερί 1-2· το καλύτερο ξεκίνημα στην ιστορία της F1. Η Ferrari εδώ ίσως εναποθέτει τις οποίες ελπίδες της έχουν μείνει για να αντεπιτεθεί. Οι προσδοκίες της ιταλικής ομάδας στο Καναδικό Grand Prix είναι υψηλές χάρη στην φύση του σιρκουί Gilles Villeneuve, που ευνοεί τους δυνατούς κινητήρες και δεν διαθέτει γρήγορες καμπές. Έτσι είναι πιθανό τα μειονεκτήματα της Scuderia να εξαλείψουν ως ένα βαθμό σε ένα circuit που δείχνει αρκετά φιλικό προς την SF90.

Είναι όμως τόσο απλά τα πράγματα; Η σκέψη ότι οι Κόκκινοι έχουν το πιο ισχυρό PU είναι αρκετό για να βάλει μπροστά από τη Mercedes την Ferrari; Κάτι τέτοιο δεν ισχύει για τον Sebastian Vettel, ο οποίος φροντίζει να κρατά χαμηλά τους τόνους και τις προσδοκίες. Η Mercedes έχει συνηθίσει να κρύβει καλά τους άσσους στο μανίκι της και να τους εμφανίζει την κατάλληλη στιγμή: Στο Μόντρεαλ ίσως να είναι η προγραμματισμένη αναβάθμιση της κινητήριας μονάδας της.

Ο Γερμανός πιλότος της Ferrari δήλωσε πως μόνο όταν πατήσει το μονοθέσιο στην άσφαλτο θα δούνε που βρίσκονται:
"Δεν έχει νόημα να κάνουμε προβλέψεις όταν δεν έχουμε ακόμα βγει στην πίστα. Είναι καλύτερα να περιμένετε μέχρι τα πρώτα ελεύθερα, αλλά τα χαρακτηριστικά της διαδρομής του Μόντρεαλ θα πρέπει, θεωρητικά, να είναι κατάλληλα για την SF90. "

Ο Γερμανός τετράκις πρωταθλητής παραδέχθηκε: "Μέχρι στιγμής δεν είμαστε τόσο ανταγωνιστικοί όσο θα θέλαμε, αλλά η ομάδα δεν σταμάτησε ποτέ να δουλεύει και ο στόχος μας είναι να δώσουμε στους ανταγωνιστές μας δύσκολες στιγμές. Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε για τη βελτίωση της διαχείρισης των ελαστικών μας και γενικά για τη βελτίωση της πρόσφυσης. "

"Σχετικά με αυτό το θέμα, πιστεύω ότι οι επόμενοι  αγώνες θα είναι σημαντικοί για να καταλάβουμε πόσο μπορεί να βελτιωθεί το αυτοκίνητό μας", πρόσθεσε ο Vettel.

Από την άλλη ο Charles Leclerc, ο οποίος διανύει την πρώτη του χρονιά με τη Ferrari, μια χρονιά δοκιμαστική σε όλα τα όλα τα επίπεδα δήλωσε πως βρίσκεται σε μια πίστα που του αρέσει.

"Το Μόντρεαλ είναι άλλο ένα circuit, το οποίο όπως ξέρετε είναι το είδος που μου αρέσει περισ-σότερο."

"Είμαστε έτοιμοι να δώσουμε τα πάντα για να μεγιστοποιήσουμε το αποτέλεσμα αυτού του Σαββατοκύριακου αγώνα. σε μια πίστα που παίζει σπουδαίο ρόλο ο κινητήρας, όπως αυτή, θα προσπαθήσουμε να εκμεταλλευτούμε τις δυνάμεις του αυτοκινήτου μας και τη διάταξη της, αν και αυτή τη στιγμή είναι δύσκολο να πούμε ποιες ομάδες θα έχουν το πλεονέκτημα".

"Ο στόχος είναι πάντα να στοχεύουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα και θα δούμε πού βρισκόμαστε μετά τις κατατακτήριες δοκιμές. Όπως πάντα, ο στόχος για μένα είναι να κάνω την καλύτερη δουλειά που μπορώ και να καταλάβω πού μπορώ να βελτιωθώ."
πρόσθεσε ο Leclerc που είναι 80 βαθμούς πίσω από τον Hamilton στην βαθμολογία.

Οι Ferrari δεν έχουν ακόμη κερδίσει αγώνα αυτή τη σεζόν, καθώς η Mercedes προηγείται με τον Hamilton να οδηγεί το πρωτάθλημα με 17 βαθμούς έναντι του teammate του, Valtteri Bottas, ενώ όπως θα δείτε στη βαθμολογία προηγείται του Vettel κατά 55 βαθμούς. Στο κατασκευαστών η Mercedes προηγείται με 100 και πλέον βαθμούς… Η Ferrari πρέπει να απαντήσει αν θέλει να μείνει ζωντανή στη μάχη του τίτλου.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code