ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

''90 λεπτά ζωής, κόποι τεσσάρων χρόνων''

 

 Για την Λίβερπουλ και τον Γιούργκεν Κλοπ ο σημερινός τελικός του Τσάμπιονς Λιγκ δε σημαίνει απλά ένα τρόπαιο, αλλά πολλά περισσότερα. Ομοίως και η ήττα δεν είναι ένα διαχειρίσιμο αποτέλεσμα, αλλά αντίθετα μια ισχυρή γροθιά σε όσα χτίζονται στο μεγάλο λιμάνι τόσα χρόνια. Είναι ''90 λεπτά ζωής'', είναι κόποι τεσσάρων χρόνων και δεν είναι υπερβολή να το πούμε.

                                  Οι δυσανάλογοι αριθμοί τίτλων- δουλειάς

 Ο Γερμανός προπονητής ανέλαβε τους ''κόκκινους'' το φθινόπωρο του 2015 και είχε να ανέβει ένα βουνό προκειμένου να δημιουργήσει μια Λίβερπουλ πραγματικά ανταγωνιστική, αφού το σύνολο που είχε μόλις αναλάβει είχε πολλά θεματάκια. Με τον όρο ανταγωνιστική δεν εννοούμε τα ντέρμπι, αλλά τη διάρκεια που ήταν τότε το μεγάλο ζητούμενο. Έψαξε παίκτες- κλειδιά στους οποίους θα μπορέσει να επενδύσει και να στηρίξει την ομάδα του μέλλοντος, παίκτες που θα μπορέσουν να εξελίσσονται και παράλληλα να εξελίσσουν και τους ''ρεντς''. Και τους βρήκε... Ακόμα τους βρίσκει για την ακρίβεια, καθώς κάθε χρονιά του Κλοπ η Λίβερπουλ παρουσιάζεται εμφανώς ανώτερη από την προηγούμενη. Ωστόσο, η πραγματική μετάλλαξη φάνηκε από πέρυσι. Ο Κλοπ επένδυσε σε παίκτες όπως ο Σαλάχ, ο Μανέ, ο Στάριτζ, ο Φιρμίνο και ο Βαινάλντουμ, προ κειμένου η ομάδα του να γίνει ελκυστική και αποτελεσματική από τη μέση και μπροστά και το βρήκε και με το παραπάνω. Αυτό που έλειπε ήταν η αμυντική σταθερότητα. Η Λίβερπουλ έχανε άπειρα παιχνίδια εξαιτίας της αφέλειας είτε των αμυντικών, είτε του τερματοφύλακα. Και εκεί ακριβώς ο Κλοπ και το τμήμα σκάουτινγκ έκαναν τις καλύτερες δυνατές επιλογές. Ο Βιργίλ Βαν Ντάικ στο κέντρο της άμυνας, είναι κατά γενική ομολογία ο κορυφαίος σέντερ μπακ στον κόσμο αυτή τη στιγμή. Η Λίβερπουλ τον βοηθάει και αυτός με τη σειρά του βοηθά την ομάδα του και με το παραπάνω, μπορεί να συνεργαστεί με τον καθένα και δεν αφήνει να περάσει ούτε...κουνούπι από δίπλα του. Ο Άλισον κάτω από την εστία είχε το ρεκόρ ''clean sheet'' της φετινής σεζόν, ενώ η αγωνιστική πρόοδος των Ρόμπερτσον και Αλεξάντερ Άρνολντ είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή. Πόσους τίτλους έχει φέρει ο Κλοπ στη Λίβερπουλ σε αυτή την τετραετία; Μηδέν... Δύο χαμένοι ευρωπαικοί τελικοί ( από Ρεάλ στο Τσάμπιονς Λιγκ και Σεβίλλη στο Γιουρόπα Λιγκ), ένα χαμένο πρωτάθλημα με 97 βαθμούς και μόλις μια ήττα απολογισμό (!!!) δεν είναι και λίγο για να χαρακτηριστεί ''λούζερ'' ο Γερμανός. Συμμάζεψε τη Λίβερπουλ, την έκανε ομάδα κι όμως ακόμα κουβαλάει αυτή την...άδικη ''ρετσινιά''.

                       Ένας πολύ διαφορετικός τελικός

Στον περσινό τελικό απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης η Λίβερπουλ έμπαινε στο γήπεδο με τον άτυπο τίτλο του αουτσάιντερ. Η ''βασίλισσα'' προερχόταν από δύο σερί κατακτήσεις Τσάμπιονς Λιγκ, διέθετε στη φαρέτρα υπέρ- όπλα όπως ο Κριστιανό Ρονάλντο, ο Μπέιλ κλπ, είχε την εμπειρία των τελικών, ενώ η τύχη γύρισε την πλάτη στους ''ρεντς'' αρχικά με τον τραυματισμό του Σαλάχ (ας μην ανοίξουμε το κεφάλαιο του πως τραυματίστηκε'') και έπειτα με τις γκάφες του Κάριους, που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της ισπανικής ομάδας. Φέτος, στο ''Wanda Metropolitano'', η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ είναι αυτή τo φαβορί απέναντι στην Τότεναμ, είναι όμως και αυτή που έχει την πίεση στην πλευρά της και η πίεση είναι αρκετά έντονη, ειδικά από τη στιγμή που χάθηκε (έτσι όπως χάθηκε) το φετινό πρωτάθλημα. Οι Λονδρέζοι από την άλλη έχουν ήδη καταγράψει την κορυφαία σεζόν της σύγχρονης ιστορίας τους και θέλουν απόψε να ''σφραγίσουν'' την υπέροχη πορεία τους με την κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ποιος θα χαμογελάσει στο τέλος της βραδιάς;

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code