ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πανελλαδικές 2019: συμβουλές στους...τρίτους

Διανύουμε την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων και όπως είναι φυσικό, το άγχος κυριαρχεί στις οικογένειες των υποψηφίων.

Πώς όμως μπορούν οι γονείς και οι φίλοι των παιδιών να τους κάνουν να ηρεμήσουν;

1) Μη μεταδίδετε το άγχος σας: Σίγουρα κι εσείς ως γονείς έχετε άγχος, όμως δεν είναι ανάγκη να το δείχνετε, όχι μπροστά στα παιδιά έστω. Είναι πάρα πολύ πιεσμένα όλη τη χρονιά και το μόνο που πρέπει να σκέφτεστε όλοι στο σπίτι είναι πως η ζωή δε ξεκινά και δεν τελειώνει με τις πανελλήνιες.

2) Μην επιβάλλετε τα θέλω σας στο παιδί: Σίγουρα το παιδί σας έχει κάποιον στόχο, κάποιο όνειρο να σπουδάσει κάτι. Ακόμα όμως κι αν δεν έχει, εσείς αγαπητοί γονείς δεν είναι σωστό να επιβάλλετε το θέλω σας! Δεν μπορούμε όλοι σε αυτή την κοινωνία να είμαστε γιατροί ή δικηγόροι! Ούτε φυσικά να απαιτήσετε ότι δεν σπουδαστές εσείς, να το κάνουν εκείνα!

3) Ηρεμία στο σπίτι: Σίγουρα οι ημέρες αυτές αποτελούν τις πιο δύσκολες, τις πιο βάναυσες των μαθητικών χρόνων των παιδιών. Το μόνο που δε θέλουν είναι εντάσεις. Αντίθετα, τα υπόλοιπα μέλη του σπιτιού καλείστε να κατανοήσετε κάποια τυχόν νεύρα και ξεσπάσματα!

Απλά, φτιάξτε ένα καφέ στα παιδιά, δώστε τους μια βιταμίνη και πολλή κατανόηση!! Πανελλήνιες είναι θα περάσουν!!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code