ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Koινό μέτωπο Μπακογιάννη- Ηλιόπουλου για το Βοτανικό...



Μπορεί η πολιτική αντιπαράθεση των τελευταίων ημερών να είναι αρκετά έντονη, ωστόσο στο κρίσιμο και τελευταίο debate της ΕΡΤ μεταξύ των δύο υποψηφίων δημάρχων Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και Νάσου Ηλιόπουλου, υπήρξε αναφορά στο θέμα της διπλής ανάπλασης του Βοτανικού, το οποίο έχει επανέλθει στο προσκήνιο, με τους δύο πολιτικούς αντιπάλους μάλιστα να εμφανίζουν κοινό μέτωπο στις τοποθετήσεις τους.

Συγκεκριμένα, όλα άρχισαν με την ερώτηση του Κώστα Μπακογιάννη προς τον πολιτικό του αντίπαλο στο κλείσιμο του διαλόγου που αναπτύχθηκε σχετικά με την επόμενη μέρα στο Δήμο Αθηναίων, μετά την επικείμενη εκλογική μάχη της Κυριακής. Ο επικεφαλής της παράταξης ''Αθήνα Ψηλά'' λοιπόν έθεσε το εξής ερώτημα: «Φαίνεται ότι αναβιώνει η ιστορία της διπλής ανάπλασης και συζητείται πως η Κυβέρνηση συμφωνεί. Ο συνδυασμός σας δεν ήταν απέναντι στο έργο με την υπόθεση των κορμοράνων; Υποστηρίζει, όντως, αυτήν την πρόταση; Μπορούμε να κινηθούμε όλοι μαζί για να αποκτήσει γήπεδο η ομάδα της πόλης και να κερδίσουμε έναν χώρο στην καρδιά της Αθήνας;''. 

Ο Νάσος Ηλιόπουλος απάντησε μάλλον ενθαρρυντικά για τους φίλους των ''πρασίνων'', τονίζοντας ότι το εγχείρημα της διπλής ανάπλασης θα στηριχθεί από την παράταξή του μέσα στο δημοτικό συμβούλιο ''Οι πόλεις δεν είναι μουσεία. Τα κομμάτια του αθλητισμού είναι κομμάτια της ιστορίας και της μνήμης της πόλης. Δεν μπορεί να σκέφτεται κανείς την ιστορία της πρωτεύουσας, δίχως την ιστορία του Παναθηναϊκού. Πρέπει να έχει το δικό του γήπεδο. Ο Παναθηναικός πρέπει να έχει θεσμική σχέση με τον Δήμο. Πιθανότατα σε 2 χρόνια θα γίνει το Final 4 στην Αθήνα, προς τιμήν μίας οικογένειας που έχει προσφέρει στο μπάσκετ. Ο Δήμος πρέπει να βοηθήσει και να το κάνει γιορτή της πόλης. Ο συνδυασμός μας δεν είχε αντίθεση στο θέμα του γηπέδου, είχε αντίθεση με τον χώρο του εμπορικού. Η προσφυγή κερδήθηκε. Να δούμε, μετά τις τελευταίες εξελίξεις, συγκεκριμένα σχέδια. Με χαρά και σεβασμό για τέτοιες δραστηριότητες, όχι της τσιμεντοποίησης, να προχωρήσει ο Βοτανικός και το γήπεδο του Παναθηναϊκού να δοθεί στην πόλη ως χώρος πολιτισμού και πράσινου''.

                         ΝΑΙ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ, ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΨΗΦΟΘΗΡΙΑ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ

Το γεγονός ότι το γήπεδο αποτελεί διακαή πόθο των φίλων του ''τριφυλλιού'' είναι αδιαμφισβήτητο. Είτε αυτό είναι στο Βοτανικό, είτε μιλάμε για ανακατασκευή της Λεωφόρου, είτε για κάτι που δεν είναι στο τραπέζι, η ουσία είναι πως δεν νοείται μια ομάδα με τέτοια ιστορία και τέτοια δεξαμενή οπαδών να μην έχει το δικό της ιδιόκτητο γήπεδο τόσα χρόνια και να συμβιβάζεται σε περιστασιακές λύσεις. Οι προηγούμενοι Δήμοι, παρά τις κατά καιρούς δεσμεύσεις προς τους ''πράσινους'' ψηφοφόρους, στη μετεκλογική τους δράση δεν έδειξαν ιδιαίτερη ευαισθησία στα θέματα της μεγάλης ομάδας της πόλης, αντιθέτως τήρησαν μια ουδέτερη προς εχθρική στάση. Όσα είδαμε στο debate ελπίζουμε να είναι η αρχή μιας διαφορετικής μεταχείρισης των ''πρασίνων'' από νέους, αρκετά φιλόδοξους πολιτικούς, οι οποίοι έδειξαν να βρίσκονται σε κοινό μέτωπο, ώστε να αποκτήσει ο Παναθηναικός δικό του γήπεδο, όποιος κι αν εκλεγεί Δήμαρχος. Ας ελπίσουμε βέβαια πως αυτά τα λόγια ήταν ειλικρινή και όχι ένα...θέατρο με σκοπό κάποιες παραπάνω ψήφους, είτε από τη μια, είτε από την άλλη πλευρά. Αν όσα ακούσαμε στο debate αληθεύουν, ο Βοτανικός βρίσκεται σε καλό δρόμο...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code