ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

H καταστροφική σεζόν και η επόμενη μέρα



Ο χαμένος τελικός του Σαββάτου έγραψε τον επίλογο για μια πολύ άσχημη σεζόν για την ΑΕΚ, ίσως την χειρότερη από την επάνοδο των ''κιτρινόμαυρων'' στα μεγάλα σαλόνια. Ο Αντώνης Παναγόπουλος καταγράφει τα δεδομένα της αγωνιστικής πτώσης της περσινής πρωταθλήτριας και το αγωνιστικό ''αύριο'' στα Σπάτα.

Ο τελικός δεν θα μπορούσε να αλλάξει και πολλά από την εικόνα που όλοι σχημάτισαν για τη φετινή ΑΕΚ. Μια σεζόν εντελώς αποτυχημένη, που η ''Ένωση'' δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της στο πρωτάθλημα, έχασε με μεγάλη ευκολία και τη 2η θέση από τον Ολυμπιακό, τερμάτισε με μηδέν βαθμούς στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και δεν πήρε ούτε ένα ντέρμπι φέτος. Το κύπελλο θα ήταν μια παρηγοριά, θα ήταν ένας τίτλος, θα μπορούσε ενδεχομένως να διασκεδάσει τις άσχημες εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν. Ωστόσο, ο αγώνας του Σαββάτου στο Ολυμπιακό Στάδιο και ο τρίτος συνεχόμενος χαμένος τελικός από τον ΠΑΟΚ ήταν το κερασάκι στην τούρτα, ο αγώνας που δείχνοντάς τον σε κάποιον ήταν σαν να του έχεις δείξει ολόκληρη τη σεζόν. Μια ΑΕΚ...νερόβραστη, μια ομάδα που ήθελε αλλά δε μπορούσε, δυο- τρεις παίκτες να στέκονται στο ύψος των περιστάσεων (Μπακασέτας, Τσιγκρίνσκι, Μπάρκας), κάποιους άλλους να δείχνουν φιλότιμο, αλλά το αγωνιστικό τους ταβάνι να είναι πολύ χαμηλό (Οικονόμου, Μπακάκης) και τα βαρόμετρα να δείχνουν κατώτεροι των περιστάσεων για ακόμα ένα παιχνίδι (Μάνταλος, Λιβάγια, Πόνσε, Σιμόες), όπως σε όλα τα κρίσιμα παιχνίδια φέτος. Με αυτό τον τρόπο, με τον ''δικέφαλο του Βορρά'' να είναι πιο κυνικός και αποτελεσματικός από την ''Ένωση'' γράφτηκε μια πολύ άσχημη σελίδα στην ιστορία της ΑΕΚ, καθώς οι τρεις συνεχόμενοι χαμένοι τελικοί από τον ίδιο αντίπαλο καταδεικνύουν μια ήττα κατα κράτος από την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

                   Ώρα για ξεσκαρτάρισμα και σοβαρές αποφάσεις

 Η επόμενη μέρα βρίσκει την διοίκηση της ΑΕΚ μπροστά σε σοβαρές αποφάσεις σχετικά με τον προγραμματισμό της νέας σεζόν. Ο Μελισσανίδης καλείται να λύσει όλα τα ζητήματα που ''τρέχουν'' μέχρι και την έναρξη της καλοκαιρινής προετοιμασίας και τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, ώστε να μην χαθεί ακόμα μια χρονιά. Πρώτα μέλημα ο προπονητής. Εκεί υπάρχουν δύο προοπτικές. Η μία έχει να κάνει με την παραμονή του Μανόλο Χιμένεθ, η οποία φαντάζει και πιο πιθανή. Εξάλλου ο Ισπανός, βρίσκεται στην τρίτη του διαφορετική θητεία πλέον στην ΑΕΚ και μοιάζει μια σίγουρη και αξιόπιστη λύση. Η άλλη προοπτική, δηλαδή η αντικατάσταση του Χιμένεθ από κάποιον άλλο προπονητή, ελοχεύει αρκετά ρίσκα. Άλλωστε από τη χρονιά που η ''Ένωση'' επανήλθε στη Σούπερ Λίγκα, πέραν του Χιμένεθ δεν έχει καταφέρει να βρει άλλον προπονητή, στον οποίον να μπορεί να στηριχθεί. Δέλλας, Κετσπάγια, Μοράις, Ουζουνίδης δεν ''στέριωσαν'' στις απαιτήσεις του κόσμου της ΑΕΚ, ενώ ο Γκας Πογιέτ είναι μια διαφορετική περίπτωση, καθώς ναι μεν έδωσε μια αγωνιστική ταυτότητα στο δεύτερο μισό της σεζόν 2015-16, ωστόσο έφυγε επειδή δεν κατάφερε να συμφωνήσει με τη διοίκηση. Όπως και να έχει πάντως, κανένας από αυτούς δεν έμεινε στην ομάδα για μεγάλο χρονικό διάστημα (ο Δέλλας ανέβασε την ομάδα δύο κατηγορίες, ωστόσο στη Σούπερ Λίγκα πρόλαβε να μείνει μόλις επτά αγωνιστικές). Συνεπώς, εάν στραφούν στην προοπτική ενός νέου προπονητή, πρέπει να αποτελεί μια εξαιρετική περίπτωση.
 Πάμε και στο μεταγραφικό κομμάτι τώρα. Πρέπει να μείνει ο Λιβάια, ο οποίος φέτος ήταν σκιά του καλού του εαυτού και κοστίζει αρκετά; Είναι ο Μάνταλος ο ηγέτης της ''Ένωσης'', γύρω από τον οποίο πρέπει να χτιστεί η ομάδα και του χρόνου; Είναι απαραίτητο να προσπαθεί ο προπονητής να χωρέσει τον αρχηγό στην ενδεκάδα, είτε σαν δεκάρι, είτε σαν εξτρέμ, είτε σαν χαφ. Έχουν θέση στην αρχική ενδεκάδα παίκτες με περιορισμένες δυνατότητες, όπως ο Μπακάκης και ο Οικονόμου. Θα πωληθεί ο Μπάρκας; Και από την άλλη ποιος θα αποκτηθεί. Η ΑΕΚ χρειάζεται έναν πρωτοκλασάτο στόπερ, έναν πρωτοκλασάτο χαφ, δύο ποιοτικά εξτρέμ (καλά τα πειράματα με Μπογιέ και Κλωναρίδη, αλλά χρειάζονται και πιο σίγουρες λύσεις), ενώ ''καίει'' και το θέμα του σέντερ φορ, με Πόνσε, Αραούχο και άλλα ονόματα να μπαίνουν σιγά- σιγά στο τραπέζι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code