ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Μονακό_Κατατακτήριες| Ασυναγώνιστος Hamilton, αυτοκαταστροφική η Ferrari


Την 85η pole position της καριέρας του πανηγύρισε ο Lewis Hamilton, μετά από μια συναρπαστική μάχη με τον team mate του, Valtteri Bottas στους στενούς δρόμους του "πριγκιπάτου".

Όπως συμβαίνει κάθε χρόνο σε αυτό τον ιδιαίτερο αγώνα, έτσι και φέτος δεν έλειψαν οι εκπλήξεις, με τη Ferrari να είναι το μεγαλύτερο φετινό θύμα.

Η Mercedes μόνη της στην μάχη για την pole

Ας ξεκινήσουμε όμως από την κορυφή όπου η Mercedes βρέθηκε και πάλι μόνη της με τους δύο πιλότους της να μάχονται για την pole. Μια μάχη που όταν σοβάρεψαν τα πράγματα ήταν συναρπαστική και άλλαξε χέρια μάλιστα στο φινάλε του Q3. Αρχικά ο Bottas με έναν εκκωφαντικό γύρο σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1.10.252 κάνοντας νέο ρεκόρ πίστας, με τον Hamilton δεύτερο. Στην δεύτερη προσπάθεια όμως ο Βρετανός βρήκε τα χιλιοστά που του επέτρεψαν να κατακτήσει την 2η φετινή του pole position με 86 χιλιοστά του δευτερολέπτου από τον Bottas που προηγουμένως επέστρεψε στα πιτ μετά από μια κακή 2η προσπάθεια.
Στην 3η θέση βρέθηκε ο Max Verstappen που αν και στο Q2 έκανε τον ταχύτερο γύρο δηλώνοντας παρών στη μάχη, στον τελικό έμεινε πίσω για 0,475 δέκατα.

Το κάζο της Ferrari 

Στην 4η θέση βρέθηκε ο Sebastian Vettel με τη Ferrari ο οποίος δεν άφησε… μπαριέρα για μπαριέρα. Ο Γερμανός μετά την έξοδο του στη Σεν Ντεβότ στο FP3, είχε επαφή στο Q1 και στο Q3! Αν στο Q3 η επαφή του χάλασε "απλά" τον χρόνο και έμεινε μακριά από την κορυφή για επτά δέκατα του δευτερολέπτου, η ζημιά στο Q1 ήταν πολύ μεγαλύτερη. Και αυτό γιατί μετά την μέτρια προσπάθεια που έκανε(δεδομένης και της κίνησης στην πίστα που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στους χρόνους όλων των πιλότων) η Ferrari επικεντρώθηκε στο να καταφέρει να τον ξαναβγάλει έγκαιρα για να μην αποκλειστεί. Ο Leclerc; Υπάρχει και ένας Leclerc στην Scuderia τον οποίο η ομάδα του όντας 12ος θεώρησε πως ο χρόνος του επαρκούσε για την είσοδο του στο Q2. Ο Vettel βγήκε στο φινάλε, 20 δευτερόλεπτα πριν την καρώ σημαία, και μας κράτησε σε αγωνία, κάνοντας τον πρώτο χρόνο. Και εκεί που ήρθε ο εφησυχασμός στην ιταλική ομάδα, αντιλαμβάνονται πως ο έτερος πιλότος της βρίσκεται εκτός συνέχειας στην 16η θέση! Η απόλυτη καταστροφή για τον Μονεγάσκο που τρέχει να θυμήσουμε εντός έδρας. Αύριο θα πρέπει να έχει την τύχη με το μέρος του και να υπερβεί εαυτόν για να έχει ένα ικανοποιητικό αποτέλεσμα.

Στην 5η θέση εκκινεί ο Pierre Gasly, ο οποίος "έκλεισε" τον Romain Grosjean στον γρήγορο γύρο του, γεγονός που τον περιόρισε στην 13η θέση. Αντίθετα o Magnussen με την έτερη Haas ήταν η ευχάριστη έκπληξη αφού εκκινεί 6ος. Ο Daniel Riccardo κράτησε τα προσχήματα για τη Renault αφού το δεύτερο μονοθέσιο της Γαλλικής φίρμας έμεινε εκτός δεκάδας, ενώ αντίστοιχα και ο Sainz κατάφερε να φέρει τη McLaren στην 9η θέση.

Τη δεκάδα συμπλήρωνουν οι δύο πολύ καλές Toro Rosso σε ένα σιρκουί που έδειξε από την αρχή του 3ημέρου πως τους ταιριάζει.

Αυτό ήταν το 62ο 1-2 για την Mercedes που ισοφάρισε το ρεκόρ των Ferrari, Williams και McLaren! Όλες μοιράζονται την πρώτη θέση. Ο Hamilton λοιπόν εκκινεί από την 1η θέση, πέρνοντας την πιο σημαντική pole position της χρονιάς για τον αυριανό αγώνα ο οποίος ξεκινά στις 16:10. Το Μονακό είναι σχεδόν απαγορευτικό για προσπεράσεις έτσι οι ελπίδες μας για κάποιες ανακατατάξεις εναποτίθενται στις αλλαγές των ελαστικών. Και εδώ η ταχύτερη στρατηγική που δίνει η Pirelli είναι αυτή του ενός πιτ στοπ, όπως φαίνεται στο παρακάτω γράφημα:

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code