ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

“Έφυγε” ο θρύλος της Formula 1, Νίκι Λάουντα


Μια από τις μεγαλύτερες μορφές της Formula 1 αποχαιρετά ο κόσμος των μοτοσπορ καθώς όπως έγινε γνωστό χτες, ο Νίκι Λάουντα δεν άντεξε στη μάχη που έδινε το τελευταίο διάστημα.

Η ιστορία και τα κατορθώματα του τρις φορές πρωταθλητή της F1, είναι σε όλους γνωστά και αξία θαυμασμού: 3 παγκόσμιοι τίτλοι, 25 νίκες και 24 pole positions στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Ο Λάουντα όμως κατάφερε κάτι όμως κάτι πολύ μεγαλύτερο: να ξεγελάσει το θάνατο. Ένα χρόνο μετά την κατάκτηση του πρώτου τίτλου του με τη Ferrari το 1975, έγινε το παραλίγο δυστύχημα. Στην πράσινη κόλαση του παλιού Νίρμπουργκρινγκ, ο υπέρμαχος σε θέματα ασφάλειας Αυστριακός έχασε τον έλεγχο και μετά από έξοδο του βρέθηκε εγκλωβισμένος στο φλεγόμενο μονοθέσιο του. Οι πιλότοι και το ιατρικό επιτελείο κατάφεραν για δευτερόλεπτα να αποσοβήσουν το μοιραίο. Ο Νίκι επέστρεψε πολύ πριν τις προβλέψεις των γιατρών αφήνοντας άφωνο όλο τον πλανήτη! Και αν αυτή τη χρονιά έχασε για ένα βαθμό τον τίτλο από τον άσπονδο αντίπαλο του Τζέιμς Χαντ, ένα χρόνο μετά πανηγύρισε τον 2ο τίτλο του με την ιταλική ομάδα.
Το 1984 πανηγύρισε με τα χρώματα της McLaren το τρίτο πρωτάθλημα με διαφορά μισού βαθμού από τον Γάλλο, Αλέν Προστ, αφού προηγουμένως είχε ένα μέτριο πέρασμα από την Brabham και μια προσωρινή αποχώρηση. Ο Νίκι Λάουντα πάρα τις επιχειρηματικές δραστηριότητες του(οι οποίες κρίνονται άκρως επιτυχημένες) δεν έλειψε ποτέ από την F1.
Ο γεννηθείς το 1949, αυστριακός, έδινε ακόμα και πριν λίγους μήνες το παρών στα πάντοκ, αφού είχε τα καθήκοντα του μη εκτελεστικού διευθυντή της πρωταθλήτριας Mercedes. Η μετακίνηση του Χάμιλτον από τη McLaren στη Γερμανική ομάδα το 2013, λέγεται πως ήταν δικό του κατόρθωμα.
Όμως τα προβλήματα υγείας που εμφανίστηκαν πριν λίγους μήνες με λοιμώξεις στο αναπνευστικό, τον ανάγκασαν να προχωρήσει σε μεταμόσχευση πνευμόνων. Οι περιπέτειες αυτές της υγείας του εξασθένησαν τον οργανισμό του, που τελικά δεν άντεξε.
Η οικογένεια του ανακοίνωσε το θλιβερό αυτό γεγονός τη Δευτέρα 20 Μαΐου με τις παρακάτω γραμμές:

«Με μεγάλη θλίψη ανακοινώνουμε πως ο αγαπημένος μας Νίκι έφυγε ειρηνικά, έχοντας στο πλευρό του την οικογένειά του. Τα μοναδικά του επιτεύγματα ως αθλητής και επιχειρηματίας, θα παραμείνουν αξέχαστα, όπως και η άσβεστη επιθυμία του για δράση και το θάρρος του. Αποτέλεσε πρότυπο για όλους μας και ήταν αγαπημένος σύζυγος, πατέρας και παππούς. Θα μας λείψει».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code