ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Επιστρέφει στην Formula 1 το Ολλανδικό GP


Μια ιστορική προσθήκη στο καλεντάρι της Formula 1 ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα. Το Ολλανδικό Grand Prix είναι γεγονός μετά από 35 περίπου χρόνια.

Το GP Ολλανδίας πρόκειται για μια επιστροφή στις ρίζες του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αφού στο Ζάντβουρτ έχουν διεξαχθεί κατά το παρελθόν 30 αγώνες: ο πρώτος έγινε πίσω στο μακρινό 1952, όταν κέρδισε μια Ferrari, αυτή του Alberto Ascari, ο οποίος κέρδισε και το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Εκτός από τον ιταλό, υπήρξαν ακόμη 19 νικητές, εκ των οποίων δώδεκα ήταν και παγκόσμιοι πρωταθλητές. Ο Jim Clark κατέχει το ρεκόρ νικών με τέσσερις νίκες στο όνομά του. το τελευταίο Ολλανδικό Grand Prix που έλαβε χώρα ήταν το 1985 με νικητή τον Νίκι Λάουντα και τη McLaren ενώ θα επιστρέψει ως FORMULA 1 HEINEKEN DUTCH GRAND Prix το 2020.
Οι Νίκι Λάουντα(McLaren) και Ayrton Senna(Lotus) στην Ολλανδική πίστα 

Η F1 μετά την προσθήκη του αγώνα στο Βιετνάμ και στην Ολλανδία, φαίνεται να αποχαιρετά το Ισπανικό GP που οδηγείται πιθανότατα (ανεπίσημο ακόμη) προς την έξοδο από το παγκόσμιο πρωτάθλημα. Οι άδειες κερκίδες του κυριακάτικου αγώνα είναι μια απόδειξη πως ο αγώνας στη Βαρκελώνη είναι πλέον ζημιογόνος για τους Ισπανούς ειδικά μετά την αποχώρηση του Ισπανού πρωταθλητή Φερνάντο Αλόνσο.
Αντιθέτως με μια εξαιρετικά ταχύτατη κίνηση η F1 κατευθύνεται με γνώμονα το κλασικό κοινό και την παράδοση βλέποντας τι γίνεται με τον Μαξ Φερστάπεν: Πανδαιμόνιο, σε Αυστρία, Βέλγιο, Ουγγαρία τουλάχιστον. Για ποιο λόγο να μην επιστρέψει εκεί ο ιστορικός αγώνας; Οι Οράνιε διψούν για αγώνες και ο Φερστάπεν έχει μπροστά του 15 χρόνια καριέρας τουλάχιστον.

Η Formula 1 έχει υπογράψει συμφωνία με το Ολλανδικό Grand Prix - μια σύμπραξη που δημιουργήθηκε από την SportVibes, την TIG Sports και το Circuit Zandvoort με διάρκεια τουλάχιστον τρία χρόνια. Η Heineken, ένας από τους Παγκόσμιους Συνεργάτες της Formula 1, θα είναι ο χορηγός τίτλου του αγώνα το 2020.

Το Ζάντβουρτ(Ζandvoort) βρίσκεται κοντά στην πολυσύχναστη πόλη του Άμστερνταμ, και είναι ένα σημαντικό παραθαλάσσιο θέρετρο στην Ολλανδία, γνωστό για τη μεγάλη παραλία του που συνορεύει με τους παράκτιους αμμόλοφους που χωρίζουν τη Βόρεια Θάλασσα από την πίστα. το Circuit of Zandvoort έχει μακρά ιστορία όπως προείπαμε ως τόπος διεξαγωγής της Formula 1 αλλά τους επόμενους μήνες η πίστα και οι υποδομές της θα τροποποιηθούν, προκειμένου να ανταποκριθούν στα στάνταρ που ορίζονται από τη FIA για να φιλοξενήσει ένα γεγονός παγκόσμιου πρωταθλήματος της Formula 1.

Ο Chase Carey, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Formula 1, δήλωσε:
"Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που ανακοινώνουμε ότι η Formula 1 επιστρέφει με τον αγώνα στην Ολλανδία, στην πίστα Ζάντβουρτ. Από την αρχή της θητείας μας στην F1, είπαμε ότι θέλαμε να αγωνιστούμε σε καινούριες πίστες, ενώ παράλληλα θα σεβαστούμε τις ιστορικές ρίζες του αθλήματος στην Ευρώπη. Την επόμενη σεζόν, θα έχουμε έναν ολοκαίνουργιο αγώνα δρόμου που θα διεξαχθεί στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ στο Ανόι, καθώς και την επιστροφή στο Ζάντβουρτ, μετά από απουσία 35 ετών. Μια πίστα που έχει συμβάλλει στη δημοτικότητα του αθλήματος σε όλο τον κόσμο. Τα τελευταία χρόνια, έχουμε δει μια αναζωπύρωση του ενδιαφέροντος για τη Formula 1 στην Ολλανδία, κυρίως λόγω της ενθουσιώδους υποστήριξης για τον ταλαντούχο Μαξ Φερστάπεν, όπως φαίνεται από την πορτοκαλί λαοθάλασσα σε τόσους πολλούς αγώνες. Χωρίς αμφιβολία αυτό θα είναι το κυρίαρχο χρώμα στις κερκίδες του Ζάντβουρτ το επόμενο έτος. "

Ο Jean Todt, Πρόεδρος της FIA, δήλωσε:

"Είμαι ευτυχής που βλέπω ότι το Ζάντβουρτ θα είναι μέρος του προτεινόμενου ημερολογίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula FIA του 2020 και ευγνώμων για τη σκληρή δουλειά της Formula 1 για να φέρει το άθλημα πίσω στην Ολλανδία. είναι ένα σιρκουί με μια μακρά και εντυπωσιακή ιστορία του ανταγωνισμού και είναι μια μεγάλη πρόκληση για τους οδηγούς, και με τη δημοτικότητα του Μαξ Φερστάπεν είμαι σίγουρος ότι θα υπάρξει ένας τεράστιος αριθμός των οπαδών που θα συμμετέχουν. Υπάρχει μεγάλη προετοιμασία για να φέρουμε την πίστα στα απαιτούμενα πρότυπα ασφαλείας για να φιλοξενήσουμε έναν αγώνα Formula 1 και θα εργαστούμε προς το σκοπό αυτό μαζί με τη Formula 1, την KNAF - την ολλανδική ASN - και την οργάνωση της πίστας".

Απομένει να μάθουμε επίσημα ποιοι αγώνες θα μείνουν εκτός πρωταθλήματος, με τον πρώτο υποψήφιο να είναι το Ισπανικό GP που διεξάγεται από το 1991. Ο επιθυμητός αριθμός αγώνων είναι οι 21, έτσι θα πρέπει να ακολουθήσει την έξοδο άλλος ένας..

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code