ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δηλώνουμε έτοιμοι για τον τελικό του Champions League!


Ο φετινός τελικός του Champions League θα γίνει σε ισπανικό έδαφος χωρίς ισπανική ομάδα. Βλέπεις μας είχαν συνηθίσει οι Ίβηρες σε συνεχείς παρουσίες στους τελικούς και κατακτήσεις του τροπαίου, που είχαν κάνει τον θεσμό δική τους υπόθεση.

Γράφει ο Αντώνης Πακαλίδης

Στο τέλος του δρόμου έφθασαν δύο αγγλικές ομάδες, κάτι που έχει συμβεί και στο παρελθόν, με πρωτάρα αυτή τη φορά την Τότεναμ. Ομάδα με μεγάλη ιστορία αλλά χωρίς τις τεράστιες διακρίσεις, ειδικά στα χρόνια του Chmapions League. Από την άλλη η Λίβερπουλ. Αν εξαιρέσει κανείς την αδυναμία να κερδίσει την πρωτοκαθεδρία στο αγγλικό πρωτάθλημα, στην Ευρώπη καταφέρνει να βρίσκεται μέσα στις ομάδες που παίζουν πρωταγωνιστικό ρόλο με αποκορύφωμα την περσινή παρουσίας της στον τελικό του Κίεβο. Ας όψεται ο Κάριους και το άστρο της Ρεάλ που έφυγε ηττημένη , από έναν αγώνα που φαινόταν ότι είχε κάτι περισσότερο να κερδίσει.

Για τον φετινό τελικό η πρόγνωση του αποτελέσματος μοιάζει επικίνδυνη. Ας θεωρήσουμε ότι όλα ξεκινάνε από το 0-0 και όπου φτάσει. Δύο ομάδες, από την ίδια χώρα, που έχουν παίξει μεταξύ τους μέσα στην χρονιά, χωρίς μυστικά, με μεγάλους αστέρες στις ενδεκάδες τους, με τρόπους να αλλάξουν τον ρυθμό του αγώνα ανά πάσα στιγμή, είναι υπερβολικό να χρίσουμε φαβορί και αουτσάιντερ.
Σίγουρα η Λίβερπουλ θα είναι περισσότερο προετοιμασμένη γι' αυτό το παιχνίδι. Ένα παιχνίδι που σε στέλνει στα ουράνια ή σε «καταδικάζει». Το έζησε πέρυσι , γεύτηκε την απογοήτευση, επιστρέφει έτοιμη να στεφθεί πρωταθλήτρια Ευρώπης. Το θέλει, έχει τους παίκτες που μπορούν να πετύχουν τον στόχο, νιώθει πανίσχυρη μετά την επική πρόκριση απέναντι στην Μπαρτσελόνα, ο  Κλοπ νιώθει ότι ήρθε η ώρα της απόλυτης καταξίωσης του. Μένει να το αποδείξει στο γήπεδο.
Απέναντί της μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια συνεχώς βελτιώνεται. Συνεχώς κάνει βήματα μπροστά. Σε όλα τα επίπεδα. Έχει πετύχει να βγάλει την χρονιά χωρίς μεταγραφές και να καταφέρει να πάει σε τελικό Champions League, με παίκτες διψασμένους για διάκριση. Ο Ποκετίνο έχει να αποδείξει πολλά σε πολλούς. Εν μέρει το έκανε αποκλείοντας τον Γκουαρντιόλα και την Σίτυ. Τώρα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο Κλοπ. Δεν είναι σίγουρα εύκολο αλλά μήπως ήταν  εύκολη η πρόκριση απέναντι στον Άγιαξ;

Η κάθε ομάδα του τελικού έχει τους δικούς της λόγους να πετύχει. Πέρα του οικονομικού που είναι ένα μεγάλο δέλεαρ, υπάρχει και η κάθε μικρή ή μεγάλη ιστορία που θα δημιουργηθεί μετά το τέλος του αγώνα. Γι' αυτές που ζούνε οι Άγγλοι και γράφουν τόμους για να περιγράψουν κάτι που έγινε και το αντιλήφθηκαν λίγοι.
Η αυτοπεποίθηση θα παίξει σημαντικό ρόλο γιατί είναι ένα κομμάτι της ψυχολογίας της ομάδας και του παίκτη προσωπικά. Όσο και αν φαίνεται αυτονόητο ότι υπάρχει η εμπειρία ή η πείρα για να μπουν στο mode του αγώνα πάντα υπάρχει ο απρόβλεπτος  παράγοντας που μπορεί να τα ανατρέψει όλα. Σίγουρα οι παραστάσεις των ομάδων σε τέτοιους αγώνες θα παίξουν τον ρόλο τους αλλά όλα τελειώνουν με το σφύριγμα έναρξης του διαιτητή. Η πρώτη στραβοκλωτσιά, η πρώτη ντρίμπλα, η πρώτη αντεπίθεση, έχουν αξία σε αγώνες μεγάλου βεληνεκούς. Κανένας δεν ρισκάρει την στιγμή που νιώθει ότι μπορεί να κερδίσει με σίγουρους τρόπους. Μόνο που ποτέ δεν γράφτηκε ιστορία χωρίς ρίσκο. Κι αυτοί το ξέρουν καλύτερα από εμάς.

Καλή διασκέδαση σε όσους αποφασίσουν να δούν τον τελικό...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code