ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Απ' την Κική και την Κοκό ποια να διαλέξω


Προσπαθώ μάταια να κατασταλάξω, για το ποια ομάδα αξίζει περισσότερο την κατάκτηση της φετινής Πρέμιερ Λιγκ, αλλά δυστυχώς προς το παρόν, κάτι τέτοιο είναι ανώφελο.
Όσο και να ζυγίζω τις καταστάσεις, δεν βρίσκω καλύτερη λύση από το να κόψουμε την κούπα στη μέση. Είναι πρωτόγνωρο, ένα πρωτάθλημα να κρίνεται την τελευταία στιγμή ,από δύο ομάδες που έχουν ξεχωρίσει κατά πολύ από τις υπόλοιπες και είναι κοντά στο να αγγίξουν τους 100 βαθμούς. Ακόμα και για ένα πρωτάθλημα, όπως για παράδειγμα στην Ισπανία, η Ρεάλ και η Μπαρτσελόνα αν και είναι ξεκάθαρα αρκετές κλάσεις πάνω από τους αντιπάλους, το να πάνε και οι δύο μαζί την υπόθεση τίτλου τόσο ψηλά, είναι κάτι τρομακτικά σπάνιο. Πόσο μάλλον στην Αγγλία, που όλοι ξέρουν πόσο μεγάλος είναι ο ανταγωνισμός και πόσο εύκολα μπορείς να χάσεις βαθμούς από δω και από κει.

Από τη μία, το συναισθηματικό της υπόθεσης γέρνει την πλάστιγγα προς τη μεριά της Λίβερπουλ . Η ομάδα από το μεγάλο λιμάνι, είναι πιο κοντά από ποτέ, στο να κατακτήσει το ‘’στοιχειωμένο’’ 19ο της πρωτάθλημα. Τελευταία φορά που το έκανε ήταν το μακρινό 1990, είκοσι εννιά ολόκληρα χρόνια πίσω. Το να τελείωσες τη σεζόν με 97 βαθμούς και να μην καταφέρεις να πάρεις το πρωτάθλημα, είναι ένα συναίσθημα άκρως αποκαρδιωτικό, που δεν μπορείς να το ευχηθείς σε καμία ομάδα και σε κανέναν οπαδό. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, έχει επιδείξει τρομερή σοβαρότητα μέσα σεζόν, έχοντας το ασύλληπτο για τα δεδομένα της Premier League, το να έχει ηττηθεί μόλις μία φορά και αυτό με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι στο Ετιχαντ με 2-1. Με οδηγό την άμυνά της, η Λίβερπουλ περνάει σχεδόν από κάθε έδρα ακόμα κι αν χρειαστεί να εμφανίσει το πιο κυνικό της πρόσωπο. Κατά πολλούς ήταν μία χρονιά αφιερωμένη στην προσπάθεια κατάκτησης του πρωταθλήματος, το οποίο όμως δεν την εμπόδισε, αυτή τη στιγμή να βρίσκεται στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του Champions League. Διέψευσε όλους αυτούς που λέγανε, ότι θα παρατήσει την Ευρώπη και έδειξε ότι μπορεί να διαχειριστεί δύο καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη, άσχετα από το τι έγινε στον πρώτο ημιτελικό. Η επίδοσή της, θα την έβγαζε πρωταθλήτρια, σχεδόν οποιαδήποτε άλλη σεζόν στην Premier League, μόνο που φέτος έχει πέσει πάνω στην επίσης ασυναγώνιστη Μαντσεστερ Σιτυ.

Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα από την άλλη, συνεχίζει να εντυπωσιάζει με το ποδόσφαιρο που παίζει, δείχνοντας ακατανίκητη όταν πιάνει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Αυτή τη στιγμή, έχει τον πρώτο λόγο για το πρωτάθλημα κι αν κάνει δύο νίκες, στις δύο αγωνιστικές που απομένουν, θα κατακτήσει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα της. Φέτος τα πράγματα ήταν διαφορετικά για αυτούς, καθώς είχαν ισχυρότατο αντίπαλο και βρέθηκαν μέχρι και σε θέση αουτσάιντερ μέσα στην σεζόν. Η Λίβερπουλ έφτασε σε σημείο να είναι τέσσερις βαθμούς μπροστά και να παίζει ουσιαστικά το πρωτάθλημα, σε ένα ματς με την  Λέστερ στην έδρα της. Αν δεν είχε μείνει σε εκείνο το  1-1, σήμερα μπορεί να περιγράφαμε μια εντελώς διαφορετική κατάσταση. Παρόλα αυτά, η Σίτυ από εκεί και πέρα δεν χαρίστηκε σε κανένα και με δώδεκα!! σερί νίκες, έκλεισε τα στόματα αυτών που είχαν αρχίσει να την κριτικάρουν. Όπως και πέρσι (100), έτσι και την τρέχουσα σεζόν, οι 98 (πιθανότατα) βαθμοί για τη Σίτι, δείχνουν πολλά.  Είναι ομάδα με όλα τα γράμματα της λέξης κεφάλαια, που δικαίως αυτή τη στιγμή υμνείται για το ποδόσφαιρο το οποίο παίζει. Σε καμία περίπτωση δεν αποκλείστηκε άδικα από την Τόττεναμ, αλλά και μόνο στην ιδέα ότι μία τέτοια ομάδα μπορεί να μείνει χωρίς τίτλο για μία χρονιά, σου δημιουργείται ένα αίσθημα αδικίας.


Κάπως έτσι λοιπόν, φτάνουμε στην απόλυτη ισοπαλία. Το πρωτάθλημα δυστυχώς δεν μπορεί να κοπεί στη μέση, αλλά αν αυτό μπορούσε να γίνει, δεν νομίζω ότι θα υπήρχε καλύτερη ευκαιρία από τη φετινή. Όπως και να έχει, η ομάδα που δεν θα καταφέρει να κατακτήσει το τρόπαιο, θα πρέπει να αντιληφθεί την ποδοσφαιρική αδικία την οποία έχει υποστεί, να κοιτάξει κατάματα το σκληρό πρόσωπο του πρωταθλητισμού και να πάει παρακάτω συνεχίζοντας την πολύ καλή δουλειά που κάνει. Μακάρι του χρόνου τέτοια εποχή, να συζητάμε και για μία τρίτη ομάδα, που θα μπει σφήνα στο δίπολο που έχει δημιουργηθεί, κάνοντας ακόμα πιο συναρπαστικό το πρωτάθλημα. Νομίζω πάντως ότι ακόμα και Έλληνες φίλαθλοι, οι οποίοι δεν έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το τι συμβαίνει στα ξένα πρωταθλήματα, θα κάτσουν να ρίξουν μία ματιά, για το ποιος θα καταφέρει να βγει νικητής από αυτή την μαραθώνια μάχη.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code