Χωρίς άδεια και -6 ο Πανιωνιος στο επερχόμενο πρωτάθλημα

Ανακοινώθηκαν από την Έπο σε  ποιες ομάδες
θα χορηγηθούν άδειες.Μοναδική ομάδα  η οποία δεν πήρε ήταν  ο Πανιωνίος του οποίου μάλιστα του επιβλήθηκε πρόστιμο -6 από το επερχόμενο πρωτάθλημα.Οι κυανέρυθροι δεν κατάφεραν να μπουν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη τους στην εφορία και σε ταμεία και πλέον έχουν το δικαίωμα απόκτησης ενός ποδοσφαιριστή (Έλληνα ή ξένου) άνω των 23 ετών και απεριόριστο αριθμό Ελλήνων κάτω των 23 ετών.Ο Πανιώνιος έχει το δικαίωμα,τον Ιανουάριο να αποκτήσει μόνο έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή άνω των 23 ετών, ενώ έχούν δικαίωμα για απεριόριστους Έλληνες κάτω των 23 ετών. Τα συμβόλαια απαγορεύεται να ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ. Όσον αφορά στις ανανεώσεις, θα μπορούν να κάνουν δυο ανανεώσεις ποδοσφαιριστών άνω των 23 ετών, ανεξάρτητα από την εθνικότητά τους χωρίς να υπάρχει χρονικός περιορισμός, ενώ απαγορεύεται να δώσουν αύξηση των αποδοχών τους.
Επιπλέον και ο φάκελος του Παναθηναϊκού   "κόπηκε" στο άρθρο 52 η  μόνη ποινή είναι ένα πρόστιμο 20.000 ευρώ και αυξημένη επιτήρηση στα οικονομικά. Ίδια περίπτωση με τον Παναθηναϊκό ήταν και ο Παναιτωλικός.


Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΟ:
Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε όλους τους φακέλους των ΠΑΕ της Α' Εθνικής Κατηγορίας (Super League) και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις. Χορηγεί την άδεια για τις διεθνείς διοργανώσεις UEFA (άδεια UEFA) στις ΠΑΕ:

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 1966, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΛΑΡΙΣΑΣ – ΑΕΛ, ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΛΑΜΙΑ 1964, ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ ΑΕΚ, ΑΠΣ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΘΗΝΩΝ 1923, ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΠΕΙΡΑΙΩΣ, ΑΓΣ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ, ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ – ΠΑΟΚ, ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΞΑΝΘΗ, ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΑΘΛΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ (Ο.Φ.Η.), ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Ο ΑΡΗΣ ΠΑΕ.

Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στην ΠΑΕ ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΜΥΡΝΗΣ λόγω μη εκπλήρωσης των άρθρων 50, 50β και 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (έκδοση 2018). Η ποινή για τις εγχώριες διοργανώσεις, πέραν των επιμέρους περιορισμών που αναφέρονται στο Άρθρο 8β του Κανονισμού, είναι η αφαίρεση έξι (6) βαθμών από τον βαθμολογικό πίνακα του Πρωταθλήματος Super League 2019-20.


Δεν χορηγεί άδεια για τις διεθνείς και εγχώριες διοργανώσεις στις ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ και ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΦΙΛΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ λόγω μη εκπλήρωσης του άρθρου 52 του Κανονισμού Αδειοδότησης Ομάδων ΕΠΟ (εκδ. 2018), με μόνη ποινή την επιβολή προστίμου έως είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ. Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών ημερολογιακών ημερών από την κοινοποίησή τους".

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια