ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι 5 μεγαλύτερες απογοητεύσεις της φετινής σεζόν

Όταν γίνεται ο απολογισμός της αγωνιστικής περιόδου, τα φώτα στρέφονται δικαίως στους πρωταγωνιστές, στους παίκτες δηλαδή που συνέβαλαν τα μέγιστα για την επίτευξη των στόχων των ομάδων τους.
Έχει όμως αντίστοιχο ενδιαφέρον η αναζήτηση των παικτών που δεν κατάφεραν σε καμία περίπτωση να δικαιολογήσουν το όνομά τους και τις προσδοκίες του κόσμου από αυτούς. Η χρονιά που διανύουμε ανέδειξε πολλά σπουδαία ονόματα με πολύ κακή αγωνιστική εικόνα, που απογοήτευσαν πλήρως όσους τους εμπιστεύτηκαν.

1) Αλέξις Σάντσες: Στην πρώτη ολοκληρωμένη του χρονιά στο Μάντσεστερ, o Χιλιανός επιθετικός έχει φτάσει πλέον στο σημείο να αμφισβητείται από όλo τον φίλαθλο κόσμο, με την απομάκρυνσή του από το Ολντ Τράφορντ το ερχόμενο καλοκαίρι να μοιάζει δεδομένη. Ο Σάντσες, που, σημειωτέον, αμείβεται με 25 εκατομμύρια λίρες το χρόνο, δεν κατάφερε να μπει ποτέ στα βασικά πλάνα του Μουρίνιο, κάτι που δεν άλλαξε ούτε με τον Σόλσκιερ στο τιμόνι. Στις 19 συμμετοχές του στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν (8 ως βασικός), ο Σάντσες δεν θύμιζε σε τίποτα τον παίκτη που όλοι θαυμάσαμε σε Μπαρτσελονα και Άρσεναλ, με τους συχνούς τραυματισμούς να δυσχεραίνουν ακόμη περισσότερο το έργο του.  Παρόλα αυτά, η ηλικία του δεν είναι απαγορευτική και είναι στο χέρι του να αποδείξει ότι η θητεία του στη Γιουνάιτεντ ήταν απλά μία κακή παρένθεση και όχι η αρχή του τέλους μιας σπουδαίας καριέρας. Θα έχει τεράστιο ενδιαφέρον να δούμε σε ποια ομάδα θα αγωνίζεται την επόμενη σεζόν, καθώς είναι δεδομένο ότι πολλές ομάδες θα ενδιαφερθούν για την περίπτωσή του.



2) Γκάρεθ Μπέιλ :
H σχέση αγάπης και μίσους του Μπέιλ με τη Ρεάλ Μαδρίτης φαίνεται πως πλησιάζει στο τέλος της. Με την κίνησή της να βάλει πωλητήριο στον Ουαλό επιθετικό, η Ρεάλ έδειξε έμπρακτα την πρόθεσή της να απεμπλακεί από το μεγάλο του συμβόλαιο, αφού ο Μπέιλ τη φετινή σεζόν έχει απογοητεύσει άπαντες και αποδοκιμάζεται πλέον σε κάθε ματς που αγωνίζεται στο Μπερναμπέου. Σε αρκετές περιπτώσεις μάλιστα ο ίδιος ο Μπέιλ έχει τραβήξει το σκοινί στις ήδη διαταραγμένες σχέσεις του με το σύλλογο, όπως στο παιχνίδι με τη Ράγιο Βαγιεκάνο όπου αποχώρησε μόνος του από το γήπεδο και όχι με την υπόλοιπη αποστολή. Η αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο το περασμένο καλοκαίρι, του έδινε τη δυνατότητα να αναδειχτεί ως ο επόμενος ηγέτης της Ρεάλ, όμως σε καμία περίπτωση δεν κατάφερε να ξεχωρίσει από την γενική μετριότητα της φετινής ομάδας. Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δείχνουν να ενδιαφέρονται για την απόκτησή του, δίνοντάς του την ευκαιρία να επανέλθει στις ψηλές πτήσεις στο πρωτάθλημα που τον καταξίωσε στο παγκόσμιο στερέωμα.





3) Φελίπε Κοουτίνιο :
 Oπως και ο Αλέξις Σάντσες, ο Koουτίνιο διανύει φέτος την πρώτη ολοκληρωμένη του σεζόν στη Βαρκελώνη, αφού αποκτήθηκε μεσούσης της προηγούμενης χρονιάς από τη Λίβερπουλ. Όσοι περίμεναν ότι φέτος ο Κοουτίνιο θα έμπαινε στο πνεύμα της ομάδας διαψεύστηκαν πανηγυρικά. Με ή χωρίς τον Μέσι στην εντεκάδα, ο Κοουτίνιο δεν έχει δείξει τα στοιχεία που έκαναν τη Μπαρτσελόνα να δαπανήσει 135 εκατομμύρια για την απόκτησή του. Mάλιστα, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου έχει αποδοκιμαστεί από τον κόσμο της ίδιας του της ομάδας, με τον ίδιο να δείχνει σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση τις περισσότερες φορές που αντικαθίσταται. Η ομάδα θα πρέπει να αποφασίσει για το αν θα διατηρήσει την ψήφο εμπιστοσύνης προς το πρόσωπό του και την επόμενη χρονιά ή αν θα τον παραχωρήσουν, κάνοντας έτσι μερική απόσβεση του ιλιγγιώδους ποσού που ξόδεψαν για να τον φέρουν στη Βαρκελώνη.





4) Ριγιάντ Μαχρέζ :
Ο Γκουαρδιολα τον ήθελε διακαώς στο Έτιχαντ σε πολλές μεταγραφικές περιόδους, με το σίριαλ να έχει αίσιο τέλος για τη Σίτι το περασμένο καλοκαίρι. Ωστόσο, η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία των πολιτών δεν έχει καταφέρει να βοηθήσει καθόλου την ομάδα του, με τον Γκουαρδιόλα να τον έχει πλέον μόνιμα εκτός εντεκάδας. Ο Αλγερινός αποτελεί πλέον τον τέταρτο εξτρέμ στις προτιμήσεις του καταλανού τεχνικού, πίσω από τους Στέρλινγκ, Μπερνάρντο Σίλβα και Σανέ. Η λογική λέει ότι ο Πεπ θα προσπαθήσει να τον εντάξει ενεργά στο ροτέισον της επόμενης σεζόν, καθώς είναι ένας παίκτης τον οποίο πιστεύει πολύ. Η πίεση στο Έτιχαντ είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη από το Λέστερ όπου είχε την απόλυτη ελευθερία των κινήσεων, όμως η ποιότητα και το απαράμιλλο ταλέντο του είναι ικανά για να αναστρέψουν το εις βάρος του κλίμα.




5) Γκονζάλο Ιγκουαΐν :
H αρχή της σεζόν τον βρήκε στη Μίλαν με τον pipita να αναλαμβάνει το ρόλο του ηγέτη που θα είχε στόχο να επαναφέρει τη Μίλαν στο επίπεδο που επιτάσσει η τεράστια ιστορία της. Τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως περίμεναν οι περισσότεροι, με τον Ιγκουαΐν να αποχωρεί από το Μιλάνο στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο για λογαριασμό της Τσέλσι. Εκεί συνάντησε τον προπονητή, με τον οποίο πέρασε τα πιο παραγωγικά του χρόνια με τη φανέλα της Νάπολι. Η μετάβαση από το ιταλικό πρωτάθλημα στην Premier League φάνηκε να τον δυσκολεύει, καθώς όσο έχει προλάβει να αγωνιστεί στην Τσέλσι δείχνει να απέχει πολύ από τον καλό του εαυτό. Πάντως, επειδή πολλοί παίκτες χρειάζονται κάποιο διάστημα προσαρμογής στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου, ο 32χρονος 
Ιγκουαΐν θα κληθεί την επόμενη σεζόν να αποδείξει, πως αξίζει να βρίσκεται στο υψηλότερο επίπεδο για μερικά ακόμη χρόνια.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code