ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

H ώρα της επιστροφής


Η ευθύνη για τη χειρότερη σεζόν της σύγχρονης ιστορίας του Ολυμπιακού βαραίνει άπαντες.Τα λάθη της διοίκησης μπορεί να βρίσκονται στην κορυφή της πυραμίδας , όμως κανείς εκ των προπονητή και παικτών δεν είναι άμοιρος ευθυνών. Η αβεβαιότητα για την επόμενη μέρα καλά κρατεί, καθώς πέραν της ιστορίας με την Αδριατική Λίγκα, αναμένονται και σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Πριν όμως από τη στελέχωση του νέου Ολυμπιακού, καλό θα είναι να περιμένουμε τυχόν εξελίξεις στο ζήτημα του προπονητή. Παρόλο που ο Ντέιβιντ Μπλατ δεσμεύεται με συμβόλαιο για έναν ακόμη χρόνο, τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί για το μέλλον του στην ομάδα.

Η σπουδαία του καριέρα σε συνδυασμό με την ανάγκη των φίλων της ομάδας για κάτι διαφορετικό, φαινόταν ότι θα του έδινε την απαραίτητη πίστωση χρόνου προκειμένου να δημιουργήσει το δικό του Ολυμπιακό. Έπειτα όμως από τον αποκλεισμό από τα play off της Euroleague και με την ομάδα να παραπαίει, το όνομα του Μπλατ έχει αρχίσει να αμφισβητείται όλο και πιο έντονα. Και μπορεί τα σφάλματα των Αγγελόπουλων να αποτελούν την κύρια πηγή του κακού, το γεγονός όμως ότι η ομάδα θυμίζει ακυβέρνητο καράβι και εντός του παρκέ, βαραίνει ξεκάθαρα τη δουλειά του προπονητή. Εκτός από τα αρνητικά αποτελέσματα,το ότι έπειτα από τόσους μήνες η ομάδα δεν διαθέτει ακόμη αγωνιστικό πλάνο, αποτελεί μεγάλο αγκάθι στην αξιολόγηση του Μπλατ, όπως βέβαια και οι επιλογές των ξένων που αποκτήθηκαν το καλοκαίρι.

Πέραν όμως της άποψης διοίκησης και κόσμου για τον Αμερικανοϊσραηλινό τεχνικό, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να καταλάβουμε πώς σκέφτεται και ο ίδιος ο Μπλατ το μέλλον του στην ομάδα. Παρά τη δήλωσή του περί της αγάπης του για το σύλλογο, η συμπεριφορά του τον τελευταίο καιρό, με χρονική αφετηρία την αποχώρηση της ομάδας από το Κύπελλο, δεν θυμίζει σε τίποτα έναν άνθρωπο με όρεξη να δουλέψει για την επόμενη μέρα. Ο προπονητής του Ολυμπιακού, δείχνει να βρίσκεται έξω από τα νερά του, με ορισμένες εντελώς άστοχες δηλώσεις του να αποδεικνύουν του λόγου το αληθές. Συν τοις άλλοις, ενδεικτικό του παρασκηνίου γύρω από το όνομα του, αποτελεί η ύπαρξη ιταλικών δημοσιευμάτων που κάνουν λόγο για ενδιαφέρον της Αρμάνι προς το πρόσωπό του, κάτι αρκετά ασυνήθιστο για προπονητή που δεσμεύεται με κλειστό συμβόλαιο σε κορυφαία ευρωπαϊκή ομάδα.

Εφόσον οι δρόμοι με τον Μπλατ χωρίσουν, ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να κοιτάξει το μέλλον του, ρίχνοντας ματιές στο παρελθόν. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας, που απομακρύνθηκε στα μέσα της σεζόν από τον πάγκο της Χίμκι, φαίνεται μια ασφαλής επιλογή. Πέντε χρόνια μετά το επεισοδιακό τέλος της συνεργασίας τους, οι σχέσεις μεταξύ προπονητή και ομάδας φαίνεται πως έχουν αποκατασταθεί πλήρως. Η αποθέωσή του από τον κόσμο του Ολυμπιακού όσες φορές ήρθε στο ΣΕΦ ως αντίπαλος, μαρτυρά ότι όσα έγιναν το 2014 ανήκουν στο μακρινό παρελθόν. Παράλληλα, ο ίδιος ο Μπαρτζώκας με παλαιότερες δηλώσεις του, είχε τονίσει πως έχει αφήσει πίσω του το άσχημο τέλος με τον Ολυμπιακό, κρατώντας μόνο τις καλές στιγμές του στην ομάδα.

Με την πρόσληψη του Μπαρτζώκα, ο Ολυμπιακός θα αποκτήσει έναν προπονητή εγνωσμένης αξίας, που αρέσκεται στο γρήγορο και επιθετικό μπάσκετ. Εκτός αυτού, στη θητεία του σε 4 ομάδες της Euroleague, έχει αποδείξει ότι ειδικεύεται στην επιλογή ποιοτικών ξένων χωρίς ιδιαίτερα ψηλά συμβόλαια, κάτι που τόσο έχει λείψει τα τελευταία χρόνια από τον Ολυμπιακό. Παράλληλα, αποτελεί έναν προπονητή που γνωρίζει πολύ καλά τον σύλλογο,επομένως δε θα χρειαστεί ιδιαίτερο χρόνο προσαρμογής στην ομάδα. Πέρα από την κατάκτηση της Euroleague το 2013, ο Μπαρτζώκας έχει να επιδείξει την τρομερή πορεία της Λοκομοτίβ Κουμπάν μέχρι το final 4 του 2016, κάτι που τον οδήγησε στο βήμα παραπάνω με την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Μπαρτσελόνα. Στη Βαρκελώνη, όπως και φέτος στη Χίμκι, ο Μπαρτζώκας δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις, έχοντας όμως ως μεγάλο ελαφρυντικό τους πολλούς τραυματισμούς, που άφησαν εκτός σημαντικούς παίκτες του ρόστερ για μεγάλο διάστημα.

Οι επόμενοι μήνες αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον , καθώς τα ανοιχτά μέτωπα για τον Ολυμπιακό είναι πάρα πολλά. Το πιθανό πρόωρο τέλος της συνεργασίας με το Μπλατ, ενδέχεται να ανοίξει για τα καλά το δρόμο για τη μεγάλη επιστροφή του προπονητή, που οδήγησε την ομάδα στον τελευταίο ευρωπαϊκό της τίτλο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code