ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Azerbaijan: Η Honda φέρνει νέες αναβαθμισμένες κινητήριες μονάδες για Red Bull και Toro Rosso

Στο Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν η Honda διάλεξε να φέρει την πρώτη αναβάθμιση σε κινητήρια μονάδα για το 2019 και αφορά φυσικά τη Red Bull και την Toro Rosso.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του BBC Sport, o τεχνικός διευθυντής του Ιάπωνα προμηθευτή Toyoharu Tanabe είπε πως ένας λόγος για την έγκαιρη εισαγωγή του νέου spec ήταν η εύρεση ενός "ζητήματος ελέγχου ποιότητας" που προέκυψε με τον προηγούμενο κινητήρα, αφού αυτή ήταν και η αιτία που οδήγησε τον Daniil Kvyat με την Toro Rosso να εγκαταλείψει στον προηγούμενο αγώνα στην Κίνα.
Ο Tanabe δήλωσε ότι το κύριο πλεονέκτημα του κινητήρα "spec 2" είναι η βελτιωμένη αντοχή και καλύτερη αξιοπιστία αλλά και η ελαφρά βελτίωση στην απόδοση.

Η αναβάθμιση αν και έρχεται πολύ νωρίς, γίνεται πριν από ένα δύσκολο αγώνα αφού το Μπακού περιλαμβάνει τη μακρύτερη ευθεία στο καλεντάρι. Έτσι αυξάνονται και οι ελπίδες της Red Bull για καλύτερο αποτέλεσμα.

Ωστόσο, ένα από τα μειονεκτήματα της αναβάθμισης είναι πως μελλοντικά μπορεί να υπάρξουν ποινικές κυρώσεις για τις δύο ομάδες αργότερα στη σεζόν, αφού θα επιβαρυνθούν τα επόμενα spec με περισσότερους αγώνες.

Κάθε οδηγός περιορίζεται σε τρεις μονάδες ισχύος ανά σεζόν,πράγμα που σημαίνει ότι ένας κινητήρας έχει προγραμματιστεί να κάνει επτά αγώνες. Το Μπακού είναι ο τέταρτος αγώνας της σεζόν, οπότε είναι σχεδόν απίθανο να μπορέσει η Honda να περάσει την υπόλοιπη σεζόν με μία ακόμη αναβάθμιση κινητήρα.

Η Red Bull έχει το τρίτο γρηγορότερο αυτοκίνητο μέχρι στιγμής φέτος, πίσω από τη Mercedes και τη Ferrari, αλλά η έξυπνη στρατηγική και η απόδοση του Max Verstappen τον βάζει "σφήνα" στις Ferrari σε δύο από τους τρεις αγώνες μέχρι στιγμής. Αυτό κάνει τον Verstappen έναν σοβαρό διεκδικητή (τουλάχιστον απειλή για τις Ferrari) αφού εάν η RBR μειονεκτεί σε ευθείες, σε μικρότερα σιρκουί όμως λόγω σασί έχει παραδοσιακά καλή απόδοση.

Ο Ολλανδός μάλιστα είναι τρίτος στο πρωτάθλημα, 29 βαθμοί πίσω από τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας Lewis Hamilton της Mercedes, δύο μπροστά από τον Sebastian Vettel της Ferrari και τρεις μπροστά από τον, Charles Leclerc.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code