ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Αζερμπαϊτζάν_Τρίτο 1-2 της Mercedes, 2η φετινή pole για Μπότας



Η Mercedes στο Baku έκανε άλλο 1-2  και για άλλη μια φορά είχε κρυμμένους άσους εκμεταλλευόμενη και τις ατυχίες της Ferrari.

Τίποτα δεν προϊδεάζει την εικόνα των σημερινών κατατακτήριων με βάση τα όσα βλέπαμε έως το FP3 στην πόλη των ανέμων.
Ο Σαρλς Λεκλέρ φάνταζε ακλόνητο φαβορί για την pole position, αφού μέχρι και ο Σεμπάστιαν Φέτελ ακολουθούσε στην κατάταξη από απόσταση. Μην ξεχνάμε όμως σε πια πίστα βρισκόμαστε και τι έχει προηγηθεί από το FP1 κιόλας που αναβλήθηκε. Η πίστα των Αζέρων η οποία στο κομμάτι του κάστρου είναι πάρα πολύ στενή με "τυφλές" στροφές όπως είναι η 8, σήμερα έκανε τις κατατακτήριες να διαρκέσουν δύο ώρες περίπου με τον Μπότας να κατακτά τελικά την 8η pole position της καριέρας του.

Ο ταχύτερος όλων στο Q1 ήταν απροσδόκητα ο Πιέρ Γκασλί της Red Bull Racing, αφού αν και εκκινεί από το pitlane στον αυριανό αγώνα, έκανε την προσπάθεια του και εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο τον Λανς Στρολ και το slip streaming στην μεγάλη ευθεία εκκίνησης τερματισμού. 2ος ήταν ο Λεκλέρ και αρκετά πίσω ακολούθησαν οι δύο Mercedes. Δεν έλειψαν τα λάθη αφού οι Χάμιλτον και Χούλκενμπερκ έχασαν τα φρένα στη στροφή 3, και ο Ρόμπερτ Κούμπιτσα που πέφτοντας στις μπαριέρες στην στροφή 8 έβαλε πρόωρο τέλος στο Q1. Μαζί του εκτός συνέχειας έμειναν οι Στρολ με την Racing Point, η έτερη Williams του Ράσελ, και απογοήτευσαν οι Χούλκενμπερκ με τη Renault και ο Γκροζάν με τη Haas.

Ανάλογη υπήρξε και η συνέχεια στο Q2, αφού ενώ το οδόστρωμα βελτιωνόταν όσο περνούσε η ώρα, ο Φερστάπεν έκανε τον καλύτερο χρόνο με τις δύο Mercedes και τον εκπληκτικό Σέρχιο Πέρεζ να ακολουθούν. Οι δύο Ferrari κάνανε τις πρώτες τους προσπάθειες με τη μέση γόμα αλλά δεν έλειψε και εδώ το ατύχημα: ο Μονεγάσκος έχασε το μονοθέσιο του στη στροφή 8 βγάζοντας κόκκινη σημαία στη διαδικασία. Φυσικά αυτό ήταν και πρόωρο τέλος του από τις κατατακτήριες. Βέβαια η χρονομετρημένη του προσπάθεια ήταν αρκετή για να τον περάσει στο Q3! Αντίθετα ο Φέτελ χρειάστηκε άλλη μια προσπάθεια στην επανέναρξη με τη μαλακή γόμα για να προκριθεί.

Στον τελικό απόντος του μεγάλου πρωταγωνιστή Λεκλέρ η Ferrari του Σεμπάστιαν Φέτελ ήταν αυτή που περιμέναμε να πάρει την pole. Μάταια όμως αφού ο Χάμιλτον σχεδόν από το πουθενά έκανε ασύλληπτο χρόνο με διαφορά της τάξης των 0,4 του δευτερολέπτου.   Πιο πίσω βρέθηκε ο Μπότας και ο Φερστάπεν που πλησίασε με δεύτερη συνεχόμενη προσπάθεια στη 2η θέση. Η δεύτερη μάχη για την pole ήταν εξίσου εντυπωσιακή αφού ο Φέτελ ξεκινώντας δυνατά στο πρώτο sector ήταν ταχύτερος του Χάμιλτον! Πίσω του όμως ερχόταν ακόμα γρηγορότερα οι Χάμιλτον και Μπότας έτσι ο Βρετανός μείωσε μεν το χρόνο του αλλά ο teammate κινήθηκε ταχύτερα παίρνοντας στο νήμα την pole position!

Την 10αδα συμπλήρωνουν οι Πέρεζ και Κβίατ οι δύο Alfa Romeo και ο Σαρλς Λεκλέρ που εκκινεί με την μέση γόμα.

Η ταχύτερη στρατηγική του αγώνα είναι αυτή του ενός πιτ στοπ όπως φαίνεται στο γράφημα της Pirelli :


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code