ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Να κόψετε τα χέρια σας


Δεν είχαν περάσει παρά μόλις λίγα λεπτά από το τέλος του μεγαλύτερου και ιστορικότερου ντέρμπι στο γερμανικό ποδόσφαιρο. Η Σάλκε έφευγε θριαμβεύτρια από το Signal Iduna Park, ψαλιδίζοντας τις ελπίδες της μισητής Ντόρτμουντ για την κατάκτηση της Bundesliga και χαρίζοντας στον κόσμο της μια όμορφη στιγμή σε μια τραγική σεζόν, όπου οι "βασιλικοί" μπλε μάχονται για την παραμονή τους στην κατηγορία. Η συνέντευξη τύπου που ακολούθησε δεν ήταν μία τυπική συνέντευξη. Ο Χουμπ Στέφενς επέλεξε να αφήσει στην άκρη τις θριαμβολογίες για το τελικό σκορ και εξέφρασε τους έντονους προβληματισμούς του για το πέναλτι που πήρε η ίδια του η ομάδα (!), δίνοντας τροφή για σκέψη σε όλο τον κόσμο του αθλήματος.

Έπειτα από χρήση του Video Assistant Referee, ο διαιτητής του αγώνα έδειξε το σημείο του πέναλτι, τιμωρώντας την επαφή της μπάλας με το χέρι του Julian Weigl. Η επαφή δεν αμφισβητήθηκε φυσικά από κανέναν, όμως η πολύ κοντινή απόσταση του Weigl από τον επιθετικό της Σάλκε γέννησε ερωτήματα για το τι μέλλει γενέσθαι με την αλλαγή των κανονισμών στο ποδόσφαιρο. Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, από τη νέα σεζόν κάθε επαφή με το χέρι θα θεωρείται παράβαση, ανεξαιρέτως της απόστασης από την οποία έρχεται η μπάλα. Ο αμυντικός δεν θα έχει τη δικαιολογία της μη πρόθεσης, καθώς αυτή δε θα λαμβάνεται καν υπόψη. Όπως είναι λογικό, αυτή η εξέλιξη, σε συνδυασμό με το VAR που έχει μπει πλέον για τα καλά στη ζωή μας ,θα σημάνει τη ραγδαία αύξηση των πέναλτι που θα καταλογίζονται στους αγώνες. 

Είναι δεδομένο ότι η εξάντληση της αυστηρότητας για το χέρι θα αλλάξει άρδην την κατάσταση, καθώς δίνεται η εντύπωση πως ο όρος "εσχάτη των ποινών" δεν θα συνάδει με τα πέναλτι της νέας εποχής. Αλλά και εκτός των πέναλτι, είναι προφανές ότι οι αμυντικοί δεν θα μπορούν να αμύνονται με τον ίδιο τρόπο , αφού θα πρέπει να έχουν τα χέρια τους πάντα κολλημένα στο σώμα, προκειμένου να μην υποπίπτουν σε παράβαση. Αυτό θα τους κάνει λιγότερο αποτελεσματικούς, καθώς θα είναι ασύγκριτα δυσκολότερο να αγωνίζονται σκεπτόμενοι διαρκώς τη θέση των χεριών τους.

"Νομίζω ότι είναι απογοητευτικό να δίνονται πέναλτι σαν κι αυτό. Είπα στον προπονητή της Ντόρτμουντ πως δεν είμαι χαρούμενος για αυτή την εξέλιξη.", ήταν τα λόγια του Στέφενς, σε μια στιγμή που θα μπορούσε πολύ εύκολα να πετάξει τη μπάλα στην εξέδρα, εμμένοντας στο θρίαμβο της ομάδας του. "Είναι αστείο, όχι μόνο για το σημερινό, αλλά γενικότερα. Πρέπει οι παίκτες να κόψουν τα χέρια τους και να τρέχουν χωρίς αυτά ; " αναρωτήθηκε ο αγανακτισμένος Φαβρ.

Και επειδή τα χέρια δεν πρόκειται να κοπούν, είναι νομίζω αναγκαίο να βρεθεί μια λύση, ώστε το ποδόσφαιρο να μην χάσει την ταυτότητα που το έχει καταστήσει βασιλιά των σπορ. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code