ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έχασε την πρώτη ευκαιρία, θα έχει κι άλλες!



Ο Παναθηναικός δεν κατάφερε να περάσει νικηφόρα στο πρώτο από τα δύο παιχνίδια που θα δώσει σε διάστημα τριών ημερών στη Μαδρίτη, ωστόσο έδειξε πως είναι ικανός να το κάνει την Παρασκευή.


                                  Τρομακτική βελτίωση, καμία απογοήτευση

 Αν έλεγε κανείς προ δύο μηνών ότι ο φετινός Παναθηναικός θα περνούσε στα πλέι οφ, στο πρώτο παιχνίδι της σειράς απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης θα είχε άφαντο για 30 λεπτά τον Νικ Καλάθη και στο φινάλε όλοι θα...κοπανούσαν το κεφάλι στον τοίχο για τη νίκη που έχασαν μέσα από τα χέρια τους, δε θα βρίσκαμε σενάριο που να υποστηρίζει κάτι τέτοιο. Με τον αρχηγό του σε πολύ κακή μέρα, το ''τριφύλλι'' βρήκε πολλά διαφορετικά σχέδια, διαφορετικούς πρωταγωνιστές για να μείνει κοντά. Ακόμα και όταν οι γηπεδούχοι προσπέρασαν με +14 (49-35). Ο Πιτίνο έδωσε κατένειμε ισόποσα το χρόνο συμμετοχής των Παπαγιάννη και Βουγιούκα στη θέση ''5'', με τον δεύτερο να ταιριάζει περισσότερο στο match up με τον Ταβάρες, να κερδίζει μπόλικες μάχες και να δίνει μια έξτρα ώθηση, ένα επιπλέον πάτημα στον χαμένο από αυτοπεποίθηση Παναθηναικό, ο οποίος όσο ο Καλάθης έμενε χαμηλά σε σκοράρισμα και δημιουργία, κινδύνεψε να χάσει την επαφή του με το σκορ. Αυτή ήταν η πρώτη επιμέρους νίκη. Η δεύτερη ήρθε από τις αμυντικές επιδόσεις της ομάδας, που κράτησε πολύ χαμηλά τη ''Βασίλισσα''. Αν εξαιρέσουμε τον πολύ καλό Τζέφρι Τέιλορ, ο οποίος μπήκε με ορμή επιθετικά και έπαιξε εξαιρετική άμυνα, κατά τα άλλα δεν υπήρχε κάποιος άλλος παίκτης στον επιθετικό τομέα που να κάνει τη μεγάλη ζημιά στους ''πράσινους''. Αντίθετα, σπουδαία δουλειά έκανε ο Καμπάτσο στο overplay του Νικ Καλάθη. Ήταν αρκετές οι φορές που γινόταν η σκιά του, τον μάρκαρε και μακριά από τη μπάλα, έκανε συνεχή deflections, εκνευρίζοντας τον γκαρντ του ''τριφυλλιού''. Παράλληλα, όταν πια ο Καλάθης έφτανε στην κορυφή της ρακέτας, του έδιναν περίπου 2 μέτρα, ποντάροντας στην αστοχία του χθες, μη επιτρέποντας έτσι να βρει εύκολες ασίστ. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υπήρξε ούτε μια λόμπα- συνεργασία από αυτές που επιχειρεί συχνά- πυκνά για κάποιον από τους συμπαίκτες του. Και μπορεί το νούμερο των 17 πόντων που σημείωσε ο αρχηγός να είναι ικανοποιητικός, ωστόσο για να τους πετύχει χρειάστηκε να αποτολμήσει 19 προσπάθειες εντός παιδιάς, να μοιράσει μόλις 4 ασίστ, αριθμός πολύ χαμηλός σε σχέση με τα νούμερά του φέτος. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ζημιά, που εν τέλη στοίχισε τη νίκη χθες.

                            Βιάστηκε να το ''κλειδώσει''

Όταν το σκορ έγινε 66-72 4 λεπτά πριν το φινάλε, με τους ''πράσινους'' να έχουν τρέξει ένα σερί επιμέρους 15-2 όλα φαίνονταν ότι κυλούσαν ρολόι. Η διαιτησία είναι ένα εύκολο άλλοθι να επικαλεστεί κάποιος, ώστε να δικαιολογήσει το πως αυτό το 66-72 μετατράπηκε σε 75-72. Αληθές ίσως, αλλά μέχρι ενός σημείου. Άλλωστε δεν είναι δα και τόσο παράλογο να σφυρίξουν οι διαιτητές έδρα, όταν μάλιστα μιλάμε για την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Ο Παναθηναικός ήταν νευρικός σε αυτό το διάστημα, δεν πήρε ούτε μία σωστή επίθεση, πλην της τελευταίας που ο Τόμας βγήκε και σούταρε ελεύθερος, ασχέτως αν αστόχησε. Δεν υπήρχε υπομονή και άσχετα αν η διαιτησία ευνόησε λίγο περισσότερο την ισπανική ομάδα, η ομάδα του Ρικ Πιτίνο θεωρητικά χρειαζόταν σε 4 λεπτά 4 πόντους για να κερδίσει. Δεν τους βρήκε...

                         Ο συγκινητικός Βουγιούκας

Του ανατέθηκε από τον προπονητή του να τα βάλει με τα θηρία του Λάσο, τον Αγιόν και τον Ταβάρες. Και όχι απλά τους περιόρισε, αλλά τους φόρτωσε, τους έβαλε μέσα στα καλάθια, κέρδισε άπειρες μάχες, είχε ποικιλία στο παιχνίδι του, με λίγα λόγια ίσως έκανε και παραπάνω από αυτά που φανταζόταν και ο ίδιος ο Πιτίνο. Όλα αυτά από έναν παίκτη που τον χωρέσει ως ενεργό μέλος του rotation, ο αξεπέραστος Ζοτς και ο hall of famer Πιτίνο, ωστόσο στην Ελλάδα ακόμα κάποιοι τον θεωρούν άμπαλο, ακόμα τον χλευάζουν. έναν παίκτη που πάντα έρχεται από τον πάγκο, κάνει πάντα εκπληκτική δουλειά πάνω στο παρκέ και δεν έχει παραπονεθεί ποτέ για το χρόνο συμμετοχής του. Αυτά για όσους τον συγκρίνουν με παίκτες όπως ο Μπόγρης, ο Αγραβάνης και ο Καββαδάς.

- Τα υπόλοιπα το βράδυ με την ανάλυση των δύο σημερινών αγώνων

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code