ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Μόνο μια λύση υπάρχει


Όταν ο αντίπαλος είναι  καλύτερη ομάδα, αν θες να έχεις τύχη ειδικά σε μία σειρά αγώνων, τότε καλείσαι να υπερβάλλεις εαυτόν και να αφήσεις την ψυχή σου στο γήπεδο.
Αν' αυτού οι παίκτες του Παναθηναϊκού παρέμεναν αδρανείς, βλέποντας τον Καμπάτσο να ορμάει πάνω τους σε κάθε φάση, τη στιγμή μάλιστα που η ομάδα του έριχνε εικοσάρα. Όταν είσαι ο Καλάθης, ο ηγέτης και ένας από τους καλύτερους στην Ευρώπη, δεν επιτρέπεται να απογοητεύεσαι, όσο στραβά και να σου πηγαίνει το ματς. Για να είσαι ο ηγέτης, πρέπει να έχεις το χαρακτήρα και την δύναμη να ανταποκριθείς σε όλες τις καταστάσεις πίεσης ακόμα κι όταν αυτές ξεγυμνώνουν όλες σου τις αδυναμίες στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός σήμερα ξανά έγινε η ομάδα του Πασκουάλ και ηττήθηκε κατά κράτος από μία ομολογουμένως ανώτερη Ρεάλ.

 Ο Παναθηναϊκός σε όλο το ματς παρουσίασε μία εικόνα, που τον φέρνει μία ανάσα από τον έβδομο συνεχόμενο αποκλεισμό του στα play offs της Ευρωλίγκας. Είναι δύσκολο να κάνεις κριτική μετά από ένα τέτοιο παιχνίδι, παρόλα αυτά θα προσπαθήσουμε να βάλουμε κάτω τα κακώς κείμενα και να βγάλουμε μία άκρη για το τι πήγε τόσο λάθος.

Αρχικά και μόνο τα στατιστικά αν κοιτάξει κανείς, αντιλαμβάνεται αμέσως γιατί ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να απειλήσει τη Ρεάλ, σε κανένα σημείο του παιχνιδιού. Ήταν χειρότερος σε όλες, μα σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες του παιχνιδιού (δίποντο, τρίποντα, ριμπάουντ, ασίστ, λάθη). Το ομάδα του Πασκουάλ στον πρόλογο, δεν έχει να κάνει μόνο με το ότι ο Παναθηναϊκός έχασε πριν καλά-καλά κατέβει στο ματς, αλλά έχει να κάνει και με την στατικότητα της επίθεσης του. Η άμυνα της Ρεάλ παίζει under τον Καλάθη και έχει απονευρώσει τέλειως το επιθετικό πλάνο της ομάδας. Ο ίδιος ο Καλάθης, δεν έχει πλαν B και όσο δεν βάζει τα σουτ, τόσο η άμυνα κλείνει και οι επιλογές περιορίζονται. Ο Γκιστ, δεν μπορεί να ματσάρει τα πεντάρια της Ρεάλ, οπότε χρησιμοποιείται στο 4 και ο Καλάθης χάνει κι άλλο μέρος της δημιουργίας του, με συνέπεια η ομάδα να αδυνατεί να περάσει τους 70 πόντους. Βέβαια όπως προείπα, για να είσαι ηγέτης, πρέπει να βρεις μόνος σου τις απαντήσεις και ο Καλάθης οφείλει να βρει τον τρόπο να ανοίξει την άμυνα της Ρεάλ.

Η Ρεάλ, πέρα από τον ευνουχισμό του αρχηγού του Παναθηναικού, διαθέτει άλλο ένα μεγάλο πλεονέκτημα στην άμυνα της. Το σκιάχτρο που λέγεται Ταβάρες, δυσκολεύει τις προσπάθειες των πρασίνων, που είτε επιχειρούν κάποιο μπάσιμο, είτε προσπαθούν να ποστάρουν, πέρα απο τον προσωπικό τους αντίπαλο, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις πολύ καλές και πολύ γρήγορες βοήθειες του ψηλού της Ρεάλ (άλλος ένας λόγος που ο Καλάθης πρέπει να τον τραβήξει προς τα έξω).

Φυσικά δεν μπορεί να μη γίνει λόγος για το μακράν καλύτερο παίκτη της σειράς μέχρι τώρα, τον άνθρωπο αποκάλυψη Φακούντο Καμπάτσο. Ο Παναθηναϊκός έχει κάνει το δύσκολο, έχοντας ανταποκριθεί στο μαρκάρισμα των Αγιόν και Ταβάρες, παρόλα αυτά βλέπει την περιφερειακή του άμυνα να καταρρέει. Η ζημιά που του προκαλεί ο Καμπάτσο είναι τεράστια, πολύ μεγαλύτερη κι από τα ήδη φοβερά νούμερα που έχει. Το απίστευτο είναι, ότι τα ρήγματα που δημιουργεί σχεδόν σε κάθε φάση, είναι προϊόν ατομικών ενεργειών, που πολλές φορές δεν χρειάζεται ούτε καν ένα βοηθητικό σκριν. Ο ίδιος παίκτης, στην άμυνα είναι μακράν ο καλύτερος αμυντικός πάνω στην μπάλα, δημιουργώντας μεγάλη φθορά και κούραση σε οποιοδήποτε παίκτη μαρκάρει. Παράλληλα βάζει συνέχει και με εκπληκτική συνέπεια τα χέρια του στην μπάλα, όσες φορές αυτή είναι στην περίμετρο του. Προφανώς και είναι ένας πολύ καλός παίκτης, αλλά το ότι έχει αναδειχθεί σε Σούπερμαν, βαραίνει και τους παίκτες Παναθηναϊκού.

Το στοιχείο που έκανε τον Παναθηναϊκό ανταγωνιστικό στο προηγούμενο ματς, ήταν αυτό που τον καταδίκασε στη σημερινή αναμέτρηση. Η ενέργεια που έβγαλε η Ρεάλ, έβαλε τον Παναθηναϊκό στα σχοινιά και του υπενθύμιζε με κάθε ευκαιρία ότι δεν πρόκειται να φύγει με το διπλό από την Μαδρίτη. Το ότι έβλεπες τους παίκτες της Ρεάλ, να μάχονται με όλες του τις δυνάμεις μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, ήταν η μεγαλύτερη απογοήτευση για όλους τους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Αντίθετα οι πράσινοι, έβγαζαν στην άμυνα την απογοήτευση της επιθετικής τους δυστοκίας, μην έχοντας τα ψυχικά αποθέματα να κυνηγήσουν τους λυσσασμένες παίκτες της πρωταθλήτριας Ευρώπης.

Ο Παναθηναϊκός από σήμερα κιόλας καλείται να ανασυνταχθεί και να βρει τρόπο να ξαναφέρει τη σειρά στη Μαδρίτη. Το Φιναλ Φορ αυτή τη στιγμή φαντάζει ένα μακρινό όνειρο. Πέρα από την αγωνιστική εικόνα των δύο ομάδων και μόνο ότι ο ΠΑΟ πρέπει να ανατρέψει τη σειρά από το εις βάρος του 2-0, δείχνει εξ ορισμού ότι είναι με την πλάτη στον τοίχο. Η ανωτερότητα αλλά και η πληρότητα της Ρεάλ, έγιναν σήμερα ορατές με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο. Όσο απλουστευμένο κι αν ακούγεται, αν υπάρχει μία λύση για τον Παναθηναϊκό, είναι ο Καλάθης να βρει τον τρόπο να γίνει απειλητικός για την άμυνα της Ρεάλ. Δεν ζητώ να βάλει ξαφνικά 10 τρίποντα, ζητώ να βάλει αυτά που θα κάνουν τη Ρεάλ να τον αντιμετωπίσει διαφορετικά. Αν γίνει αυτό, τότε οι προοπτικές θα είναι διαφορετικές και πολλά πράγματα θα μπορούν να αλλάξουν.

ΥΓ. Τα 7 ριμπάουντ και 5 κλεψίματα του Καμπάτσο, αποτυπώνουν απόλυτα την εικόνα του παιχνιδιού.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code