ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ώρα των μεγάλων αποφάσεων

Η αυλαία του πρωταθλήματος βρίσκει τον Ολυμπιακό άτιτλο για δεύτερη σερί σεζόν, κάτι που είχε να συμβεί από το μακρινό 1996.
Παρόλα αυτά, η χρονιά δεν κλείνει με απόλυτα αρνητικό πρόσημο,αφού η ομάδα έδειξε ότι έχει αποκτήσει τις βάσεις για να επιστρέψει στους τίτλους στο άμεσο μέλλον. Το ελκυστικό ποδόσφαιρο της νεανικής ομάδας του Μαρτίνς δεν πέρασε απαρατήρητο από κανέναν, ενώ η ομάδα είχε αρκετούς παίκτες που ξεχώρισαν και που φαίνεται ότι θα μας απασχολήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Η πολιτική της διοίκησης Μαρινάκη είναι άλλωστε γνωστή σε όλους. Ο Ολυμπιακός, έχοντας προσαρμοστεί για τα καλά στα δεδομένα του σύγχρονου ποδοσφαίρου με το μεγάλο άνοιγμα της αγοράς, αποτελεί μια ομάδα που ξέρει να εκμεταλλεύεται τις υπεραξίες που δημιουργούνται σε κάποιους παίκτες της. Φαίνεται πως κάτι τέτοιο θα συμβεί αργά ή γρήγορα με αρκετούς παίκτες και του φετινού του ρόστερ, καθώς Κούτρης, Σισέ και Καμαρά απασχολούν ήδη πολλές ομάδες του εξωτερικού και θα παραχωρηθούν, εφόσον η διοίκηση ικανοποιηθεί με τις προτάσεις που θα φέρουν. Ο κανόνας "ουδείς αναντικατάστατος" φαίνεται να βρίσκει εφαρμογή στις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αφού τα χρήματα που θα μπουν στα ταμεία του συλλόγου ανοίγουν το δρόμο για την απόκτηση ακόμα καλύτερων ποδοσφαιριστών.

Η μεγάλη εξαίρεση του παραπάνω κανόνα ακούει στο όνομα Κώστας Φορτούνης. Ο αρχηγός και απόλυτος ηγέτης των πειραιωτών διανύει μια εξαιρετική σεζόν, αποτελώντας το Α και το Ω της φετινής ομάδας. Η σκληρή προσωπική δουλειά στη φυσική κατάσταση το περασμένο καλοκαίρι απέδωσε καρπούς, με τον Φορτούνη να δείχνει αναγεννημένος μετά από δύο μέτριες,για τα δεδομένα του, σεζόν. Είτε με τον Ολυμπιακό, είτε με την εθνική ο Φορτούνης ξεχώριζε σαν τη μύγα μες στο γάλα, καθώς από τα πόδια του ξεκινούσαν όλες οι επιθετικές προσπάθειες της ομάδας. Η τρομερή του σωματική κατάσταση τον βοηθούσε στο να αναλαμβάνει διαρκώς πρωτοβουλίες,ακόμα κι αν για αυτό χρειαζόταν να διανύσει πολλά μέτρα με τη μπάλα στα πόδια. Είναι χαρακτηριστικό, ότι όσες φορές δεν έπιασε τα συνηθισμένα του στάνταρ, ο Ολυμπιακός έμοιαζε με άλλη ομάδα αντιμετωπίζοντας πολλές δυσκολίες στον δημιουργικό τομέα.

Όπως είναι λογικό, οι σπουδαίες του εμφανίσεις έχουν προκαλέσει πλήθος συζητήσεων αναφορικά με το μέλλον του. Η περίπτωση του Φορτούνη απασχολεί πολλές ομάδες, με τη Φενέρμπαχτσε να κινείται μέχρι στιγμής πιο ζεστά για την απόκτησή του. Παρόλα αυτά, όσα εκατομμύρια κι αν δεχτεί ο Ολυμπιακός για να παραχωρήσει τον αρχηγό του, η διοίκηση θα πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει στην ομάδα. Η μεγάλη ποιότητά του είναι κάτι δυσεύρετο στην αγορά και σίγουρα πολύ δαπανηρό. Τα οικονομικά δεδομένα της αγοράς έχουν ξεφύγει, ιδιαιτέρως όταν πρόκειται για επιθετικογενείς παίκτες σε καλή ηλικία, επομένως  είναι σχεδόν απίθανο για τον Ολυμπιακό να καταφέρει να καλύψει επάξια το μεγάλο κενό του. Η τυχόν αποχώρηση του Φορτούνη θα αποτελέσει έτσι μεγάλο πισωγύρισμα για την ομάδα, καθώς ο Μαρτίνς θα κληθεί να σχεδιάσει την επόμενη μέρα δίχως τον κορυφαίο παίκτη του.

Για να επιτευχθεί όμως μια συμφωνία, είναι αναγκαίο να το επιθυμούν και οι δύο πλευρές. Ακόμη κι αν υποθέσουμε ότι η διοίκηση θα προτείνει στον Φορτούνη μια αναπροσαρμογή συμβολαίου με αυξημένες αποδοχές, με σκοπό να βρει στο πρόσωπό του τον Τζόρτζεβιτς της νέας εποχής, ο τελευταίος λόγος ανήκει στην πλευρά του ίδιου του παίκτη. Ο Φορτούνης βρίσκεται στην πιο ώριμη ποδοσφαιρική ηλικία και στα 27 του χρόνια δείχνει πιο έτοιμος από ποτέ για το μεγάλο βήμα στην καριέρα του. Από την άλλη πλευρά, δεν παύει να είναι ένας παίκτης που απολαμβάνει το ρόλο του στον Ολυμπιακό, έχει δεθεί με τον κόσμο και τη διοίκηση και για αυτό το λόγο δεν έχει δείξει τάσεις φυγής από την ομάδα. Το τούρκικο πρωτάθλημα δεν φαίνεται να τον ενδιαφέρει ιδιαίτερα, καθώς δεν είναι άνθρωπος που έχει το οικονομικό κομμάτι ως πρώτη προτεραιότητα. Επειδή όμως η μεταγραφική περίοδος είναι μεγάλη και τα δεδομένα μπορούν να αλλάξουν άρδην από τη μια μέρα στην άλλη, το σίριαλ αναμένεται να έχει πολλά επεισόδια. Ποιος, για παράδειγμα, θα κατηγορούσε τον Φορτούνη εφόσον επέλεγε να αγωνιστεί στην Premier League ;

Η χρονιά φτάνει στο τέλος της και η διοίκηση του Ολυμπιακού καλείται να κινηθεί αστραπιαία,προκειμένου να χτίσει την ομάδα της επόμενης σεζόν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Η παραμονή του Φορτούνη αποτελεί ζήτημα ύψιστης σημασίας, καθώς ο σχεδιασμός του νέου Ολυμπιακού εξαρτάται από αυτόν, περισσότερο από κάθε άλλον παίκτη του υπάρχοντος ρόστερ. Οι άριστες σχέσεις παίκτη και διοίκησης αναμένεται να παίξουν το ρόλο τους, ώστε η επόμενη μέρα να βρει και τις δύο πλευρές ικανοποιημένες, με ό,τι αυτό μπορεί να συνεπάγεται.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code