ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΔΙΚΑΊΩΣΗ!



 Μπορεί να χλευάστηκε, να απαξιώθηκε, να βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο, ωστόσο ο Παναθηναικός δήλωσε για ακόμα μια φορά παρόν στην οχτάδα, δικαιώνοντας όλους αυτούς που τον πίστεψαν. 

 Το παιχνίδι απόψε ενάντια στη Μπουντούτσνοστ, ήταν η ευκαιρία για το επιστέγασμα μιας καταπληκτικής προσπάθειας του Ρικ Πιτίνο και των παικτών του στον δεύτερο γύρο της Euroleague. Οι γηπεδούχοι, για να φτάσουν σε σημείο να ορίζουν τη μοίρα τους χρειάστηκε νωρίτερα να κάνουν μια σειρά υπερβάσεων, με χαρακτηριστικότερα τα διπλά σε Μιλάνο και Μόσχα, ενώ η πρόκριση δεν είχε σφραγιστεί από την προηγούμενη εβδομάδα εξαιτίας ενός συγκυριακού- τυχερού τριπόντου από τον Ρούντι Φερνάντεζ στον αγώνα με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι Μαυροβούνιοι ήταν ομάδα που δεν έπρεπε να υποτιμήσουν οι ''πράσινοι'', ωστόσο το ταβάνι τους δεν θα ήταν και ιδιαίτερα υψηλό, αν ο Παναθηναικός έπαιζε σύμφωνα με τις δυνατότητές του. Πρόκειται για μια ομάδα που βασίζεται στο μακρινό σουτ, με μια αξιόλογη τριάδα παικτών (Κόουλ, Μπιτάντζε, Κλαρκ), αρκετά φιλότιμη και μαχητική, αλλά μέχρι εκεί...

 Στην αναμέτρηση του ΟΑΚΑ λοιπόν οι ''πράσινοι'' έπαιξαν όσο χρειάστηκε, δεν επέτρεψαν στους φιλοξενούμενους να απειλήσουν περαιτέρω, το 30-32 έγινε 45-34 και έπειτα η ελληνική ομάδα δεν απειλήθηκε σχεδόν καθόλου στο παιχνίδι. Και μάλιστα αυτή η νίκη ήρθε χωρίς να πατήσουν ιδιαίτερα το γκάζι, χωρίς να έχουν τρομακτικά διαστήματα στο ματς, ωστόσο η απόδοση ήταν σταθερά καλή και η διαφορά ανέβαινε σταδιακά. Ο Γκιστ ήταν εκπληκτικός, πετυχαίνοντας 23 πόντους, βγάζοντας τρομερή ενέργεια στο παρκέ, προσφέροντας ουσία και θέαμα, ενώ βρισκόταν με ''τηλεπάθεια'' με τον Νικ Καλάθη. Ο αρχηγός από την άλλη ήταν ''μαγικός'', σημείωσε το πολυπόθητο triple double που έψαχνε τόσο καιρό, κάνοντας μυθικά πράγματα για ακόμα μια φορά. Το παιχνίδι δεν χρίζει περαιτέρω ανάλυσης, καθώς η δυναμικότητα της Μπουντούτσνοστ και η διαφορά 20 πόντων ήταν τέτοια που δεν υπάρχουν αρκετά πράγματα να ειπωθούν σχετικά με αυτό.

                                 Ο Πιτίνο το χάρηκε, η ομάδα βγάζει υγεία

 Μετά το τέλος του αγώνα ο Πιτίνο με αρκετά περιπαικτική διάθεση, έχοντας γευτεί την ανακούφιση της πρόκρισης, ζήτησε από τους παίκτες του να το ''διασκεδάσουν μέχρι τις 7:00 το πρωί, αλλιώς θα τον απογοητεύσουν''. Και ο Αμερικανός coach είναι από τους τύπους που αυτά που λένε, έστω και με μια δόση χιούμορ, τα εννοούν και τα ασπάζονται. Ο 65χρονος τεχνικός ανέλαβε τέλη Δεκεμβρίου μια πολύ δύσκολη αποστολή, πήρε έναν περιοδεύοντα θίασο και προσπάθησε να το κάνει ομάδα, είχε στα χέρια του παίκτες...χαμένους και κρυμμένους στα δύσκολα και τους έκανε ''στρατιώτες'', παίκτες έτοιμους να βγουν μπροστά και να βγάλουν χαρακτήρα όταν η μπάλα ''καίει''. Αυτοί οι δύο στόχοι επιτεύχθηκαν μαζί με την πολυπόθητη πρόκριση, η οποία έμοιαζε όνειρο απατηλό μέχρι πριν από δύο μήνες, ο Πιτίνο έβγαλε...από τη μύγα- ξύγκι και δεν όντας απόλυτα ευχαριστημένος από τους παίκτες του, θέλει να τους δει να το... γλεντάνε, καθώς έρχονται μάχες ακόμα πιο δυνατές.

- Με την οχτάδα να έχει κλείσει πλέον, μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι είδαμε σε έναν δεύτερο γύρο έναν τρομερά μετριόφρων και ταπεινό Παναθηναικό να κάνει την υπέρβαση και να περνάει ως 6ος στα πλέι οφ, την ώρα που ο Ολυμπιακός που πήγαινε...καρφί για πλεονέκτημα έδρας, πλήρωσε την αλαζονεία του και έχασε και την οχτάδα. Κάτι που για όσους παρακολούθησαν μπάσκετ μέσα στο 2019, μόνο έκπληξη δεν είναι.

- H πορεία της Ζαλγκίρις στο φινάλε της διοργάνωσης, είναι για να διδάσκεται σε σεμινάρια. Σίγουρα η πιο μάγκικη πρόκριση από τότε που εφαρμόστηκε το νέο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, και σίγουρα μια από τις πιο επικές προκρίσεις όλων των εποχών.

- Ανεξάρτητα αν κάποιος οπαδός του Παναθηναικού χάρηκε ή λυπήθηκε με τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού από τη συνέχεια, μόνο αηδία μπορεί να προκαλέσει ο τρόπος που η πρωταθλήτρια Ευρώπης Ρεάλ αλλοίωσε ολόκληρη τη διοργάνωση με τα...παιχνιδάκια της στις τελευταίες αγωνιστικές. Πολύ σημαντική η σειρά με την ομάδα του Πάμπλο Λάσο, όχι μόνο για την πρόκριση στο final 4, αλλά και για λόγους εγωισμούς, τιμής και αξιοπρέπειας. Υπάρχουν χρωστούμενα άλλωστε, όλοι θυμούνται τι έγινε πέρυσι στη σειρά που βρήκε νικητές τους Ισπανούς.

- Αύριο ακολουθεί special αφιέρωμα, με όλα όσα είδαμε στη regular season, τους πρωταγωνιστές, τις εκπλήξεις και τις απογοητεύσεις του μαραθωνίου 30 αγωνιστικών, ενώ μέχρι τις 16 Απριλίου που αρχίζουν τα πλέι οφ, θα υπάρξει πληθώρα αφιερωμάτων σε όλα τα ζευγάρια της φάσης των ''8''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code