ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο Πεπ βάζει τρικλοποδιές στον εαυτό του


Το ότι ο Πεπ Γκουαρδιόλα αποτελεί έναν από τους κορυφαίους προπονητές όλων των εποχών είναι κάτι που δεν αμφισβητείται από κανέναν. Πρόκειται άλλωστε για τον άνθρωπο που άλλαξε το ποδόσφαιρο με την εφαρμογή του περίφημου "τίκι τάκα", που ήταν η συνταγή της δυναστείας της Μπαρτσελόνα και της εθνικής Ισπανίας τα προηγούμενα χρόνια. Από την άλλη πλευρά, είναι πλέον εξίσου κοινώς αποδεκτό ότι το ισχυρό "εγώ" του, τον οδηγεί αρκετές φορές σε επιλογές που ξενίζουν τον απλό φίλαθλο. Επιλογές που δείχνουν πως ο Γκουαρδιόλα θέλει να κερδίζει με τον δικό του τρόπο και όχι ακολουθώντας την πεπατημένη, αδιαφορώντας για την αναπόφευκτη κριτική σε περίπτωση αποτυχίας. Είτε με περίεργα σχήματα, είτε με τη χρησιμοποίηση παικτών σε θέσεις διαφορετικές από τις κανονικές τους, ο Πεπ είναι ένας προπονητής τελείως απρόβλεπτος, κάτι άλλωστε που τον κάνει ξεχωριστό.

Ωστόσο, η συνεχής προσπάθεια για το διαφορετικό, μοιάζει ορισμένες φορές να δημιουργεί προβλήματα στον ίδιο του τον εαυτό. Τρανό παράδειγμα αποτελεί ο φετινός παροπλισμός του Λερόι Σανέ, ενός εκ των πρωταγωνιστών της μαγικής περσινής πορείας της Μάντσεστερ Σίτι με 10 γκολ και 15 ασίστ και ενός παίκτη που, παρά το μειωμένο χρόνο συμμετοχής του, έχει προλάβει να σημειώσει 9 γκολ και να δώσει άλλα 11 στην φετινή Premier League. Δια του λόγου το αληθές, 4 ματς πριν το φινάλε ο νεαρός εξτρέμ μετρά 1720 λεπτά συμμετοχής,700 λιγότερα σε σχέση με την περσινή χρονιά. Το περίεργο της υπόθεσης είναι ότι αυτό δεν συνέβη λόγω της απόκτησης του Ριγιάντ Μαχρέζ, της ακριβότερης μεταγραφής στην ιστορία των Πολιτών. Στην πραγματικότητα, ο Σανέ έχασε τη θέση του λόγω του Μπερνάρντο Σίλβα που αγωνίζεται είτε στη θέση του δεξιού εξτρέμ, όταν η Σίτι παίζει με 4-3-3, είτε στο κέντρο, στους αγώνες που ο Πεπ επιλέγει το 4-4-2 με τους Στέρλινγκ και Αγουέρο στην επίθεση.

Το μεγάλο ρόστερ της ομάδας θα μπορούσε θεωρητικά να είναι η πρώτη δικαιολογία, όμως η ιστορία έχει δείξει ότι ο Πεπ απλά δεν "βλέπει" τον Σανέ. Τα παιχνίδια με την Τότεναμ για το Champions League αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα. Με τη Σίτι να χρειάζεται το γκολ και στα δύο παιχνίδια, ο Σανέ πέρασε ως αλλαγή στο 89ο λεπτό του πρώτου και στο 84ο λεπτο του δεύτερου αγώνα. Η δεύτερη δικαιολογία είχε εκφραστεί στην αρχή της χρονιάς και αφορούσε τη συνύπαρξη του Σανέ με τον Μεντί στην αριστερή πτέρυγα της Σίτι. Ο Γάλλος είναι ένας άκρως επιθετικογενής μπακ, με συνεχείς προωθήσεις και έφεση στις ασίστ. Πράγματι, η ταυτόχρονη χρησιμοποίηση των Σανέ-Μεντί θα μπορούσε να δημιουργήσει προβλήματα στο ανασταλτικό κομμάτι , αφού κανένας εκ των δύο δεν φημίζεται για την προσήλωσή του στα αμυντικά του καθήκοντα. Ωστόσο, όπως και πέρσι, ο Μεντί έχασε το μεγαλύτερο μέρος της χρονιάς λόγω τραυματισμού, με τους Ζιντσένκο, Ντελφ και Λαπόρτ να καλύπτουν το κενό του. Η πιο πειστική εξήγηση θα μπορούσε να είναι ο κάπως προβληματικός χαρακτήρας του Γερμανού άσου, που ήταν άλλωστε και η αιτία που τον άφησε εκτός Μουντιάλ το περασμένο καλοκαίρι. Πάντως όσο δεν βγαίνει κάτι τέτοιο προς τα έξω, το ενδεχόμενο αυτό θα παραμένει σε καθαρά φιλολογικό επίπεδο. Αλλά όπως είπαμε, το να μπεις στο μυαλό του Γκουαρδιόλα δεν είναι το ευκολότερο πράγμα στον κόσμο...

Η ποιότητα του Σανέ σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του, τον καθιστούν ένα από τα σπουδαιότερα κεφάλαια του παγκοσμίου ποδοσφαίρου για τα επόμενα χρόνια. Στο τέλος της σεζόν, είναι δεδομένο ότι ο 23χρονος εξτρέμ θα συζητήσει με τον προπονητή του, ζητώντας πιο ενεργό ρόλο στην ομάδα. Ο Γκουαρδιόλα θα πρέπει να πάρει τη μεγάλη απόφαση για την επόμενη μέρα, καθώς αν δεν αλλάξει τακτική είναι βέβαιο ότι θα τον χάσει. Γιουβέντους και Μπάγερν έχουν ήδη εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για την περίπτωσή του, ενώ οι μνηστήρες θα αυξηθούν κατακόρυφα το επόμενο διάστημα εφόσον ο ίδιος δεν θελήσει να συνεχίσει στο Μάντσεστερ. Η εξέλιξη του σίριαλ θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς ο Σανέ είναι ένας σπουδαίος παίκτης, ικανός να ανεβάσει επίπεδο οποιαδήποτε ομάδα κι αν επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code