ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το θέμα Ζοσέ Σα


Ο Ολυμπιακός στο πρόσωπο του Ζοσε Σα, βρήκε από το πουθενά την ευκαιρία να κλείσει για πολλά χρόνια τη θέση του βασικού του τερματοφύλακα. Αν’ αυτού όμως, η παραμονή του προς το παρόν καθυστερεί χαρακτηριστικά, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει επιπλοκές στην όλη υπόθεση.
Το περασμένο καλοκαίρι οι άνθρωποι του Ολυμπιακού αποφάσισαν να επενδύσουν στον Γιαννιώτη, που είχε μια πολύ καλή χρονιά με τον Ατρόμητο, δίνοντας του τις εγγυήσεις ότι θα είναι εκείνος ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Τα πράγματα δεν εξελιχθούν τόσο καλά για τον Έλληνα τερματοφύλακα και ο μέχρι πρότινος αναπληρωματικός Πορτογάλος γκολκίπερ, κλήθηκε να καλύψει τη θέση του βασικού. Ο Σα, ανταποκρίθηκε αμέσως στα καθήκοντά του και παρέμεινε βασικός και αναντικατάστατος για όλη τη χρονιά, παρά την προσθήκη του Λοντίγκιν το Γενάρη. Ό παίχτης, ήρθε στην ομάδα με τη μορφή δανεισμού από την Πόρτο, με τον Ολυμπιακό να διατηρεί οψιόν αγοράς ύψους 2 εκατομμυρίων ευρώ.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο, είναι  το ότι με ένα, όχι ευτελές αλλά αρκετά προσιτό ποσό για τα οικονομικά δεδομένα του Ολυμπιακού, οι πειραιώτες μπορούν να λύσουν το πρόβλημα σε μία θέση που τα τελευταία χρόνια υπάρχουν συνεχόμενες εναλλαγές προσώπων. Αυτό μάλιστα ενισχύεται ακόμα περισσότερο από την άποψη ότι ο Σα ήρθε στον Ολυμπιακό σχεδόν ουρανοκατέβατος, χωρίς να υπολογίζεται για τη θέση του βασικού τερματοφύλακα. Οπότε όταν η τύχη σου ''χαμογελά'', πρέπει να την αρπάζεις από τα μαλλιά και όχι να κινείσαι με χαλαρούς ρυθμούς.

Αν ο Ολυμπιακός δεν κλείσει το θέμα γρήγορα, είναι πολύ πιθανό ο παίκτης να βρει προτάσεις και από άλλες ομάδες ή ακόμα και να μείνει στην Πόρτο. Άλλωστε οι καλές Ευρωπαϊκές του εμφανίσεις, σε συνδυασμό με το νεαρό της ηλικίας του, σίγουρα δεν θα έχουν περάσει απαρατήρητες. Ειδικά όταν μιλάμε για τον Ολυμπιακό, που πλέον αποτελεί μία ομάδα έντονου μεταγραφικού ενδιαφέροντος για ομάδες του εξωτερικού.

Σίγουρα όλοι στον Ολυμπιακό επιθυμούν την παραμονή του Σα, αλλά προς το παρόν το θέμα δεν έχει τελειώσει. Κάποιος μπορεί να πει ότι καλά καλά δεν έχει μπει Μάιος, εγώ πάλι λέω ότι όταν έχεις την ευκαιρία να κλείσεις ένα τόσο σημαντικό ζήτημα, οφείλεις να το κάνεις από νωρίς. Κάποιες πρόσφατες πληροφορίες στην αρχή του μήνα, ήθελαν τον θέμα να ολοκληρώνεται με θετικό τρόπο για τον Ολυμπιακό. Άλλες ότι ο μάνατζερ του βρίσκεται ήδη στην Ελλάδα για διαπραγματεύσεις. Πάντως ο καιρός περνάει χωρίς να έχουμε κάτι επίσημο.

Μία εξήγηση που έχει δοθεί για την καθυστέρηση, είναι η δεύτερη ρήτρα που υπάρχει στο ντεαλ της Πόρτο με τον Ολυμπιακό. Αυτή, δίνει την δυνατότητα στην πορτογαλική ομάδα να ξαναγοράσει τον παίχτη, με μία τιμή που έχει ήδη οριστεί από τις δύο ομάδες κατά την ισχύουσα συμφωνία. Ο ολυμπιακός, έχοντας διαγνώσει το ότι ο Σα έχει πολλές δυνατότητες, προσπαθεί να αφαιρέσει αυτό τον όρο της συμφωνίας, η να αλλάξει προς όφελος του το πόσο. Πάντως μέχρι τώρα, η έλλειψη αποφασιστικότητας, έχει κολλήσει το θέμα.

Ο Πορτογάλος πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να είναι ο βασικός τερματοφύλακας του Ολυμπιακού. Το έχει αποδείξει άλλωστε, τις περισσότερες από τις 31 φορές που υπερασπίστηκε φέτος την εστία των Πειραιωτών. Το ποσό των  δύο εκατομμυρίων, σε συνδυασμό με τα μόλις 26 του χρόνια, συνδυάζουν την ιδανική επιλογή.


Θα είναι πραγματικά κρίμα για τον Ολυμπιακό, να έχει βρει έναν τόσο αξιόλογο παίκτη και για δικούς του, κακούς χειρισμούς, να τον χάσει μέσα από τα χέρια του. Συνηθίζουμε να λέμε ότι το καλοκαίρι είναι μακρύ, αλλά καλό θα είναι η υπόθεση να ξεκαθαρίσει σύντομα, ώστε το χτίσιμο της νέας σεζόν να ξεκινήσει με τη σταθερά ενός πολύ καλού τερματοφύλακα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code