ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα ζευγάρια της οχτάδας


Ο μαραθώνιος των 30 αγωνιστικών έφτασε στο τέλος του και τώρα οι ομάδες που κατάφεραν να προκριθούν μετά από αυτή τη μακρά και επίπονη διαδικασία, ρίχνονται στην μάχη των πλέι οφς.
Τα ζευγάρια έχουν ενδιαφέρον και υπό προϋποθέσεις μπορούν να προσφέρουν μεγάλες συγκινήσεις. Πάμε να τα δούμε αναλυτικά…

Φενέρ - Ζαλγκλιρις: Οι ομάδες του προπονητή

Μιλάμε για δύο ομάδες που μοιάζουν αρκετά μεταξύ τους, από την άποψη ότι και οι δύο είναι ομάδες του προπονητή τους, με όλη την σημασία της λέξης. Ακολουθούν κατά γράμμα το πλάνο που αυτός έχει επιλέξει και πάνε με αυτό που λέμε ‘’by the book’’, περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες της οχτάδας. Σφιχτές αμυντικά, με πολύ αλλά μπασκετικό ξύλο και στοχευμένο επιθετικά μπάσκετ. Οι πιθανότητες βέβαια, είναι κατά πολύ με την πλευρά της Φενέρ, καθώς οι δυο ομάδες μοιάζουν πολύ μεταξύ τους στο τρόπο παιχνιδιού, αλλά έχουν μεγάλη διαφορά στην ατομική ποιότητα των παιχτών τους. Είναι κατά κάποιο τρόπο, σαν να υπηρετούν το ίδιο πλάνο, με την Φενέρ όμως, να το κάνει με καλύτερα εργαλεία. Μην ξεχνάμε κιόλας, ότι οι Τούρκοι ήταν μακράν η κορυφαία ομάδα της ρέγκουλαρ, ενώ η Ζαλγκίρις πρόλαβε το τρένο της πρόκρισης, με ένα εκπληκτικό σερί στα τελευταία ματς.

Πρόβλεψη: 3-0

Τσκα - Μπασκόνια: Ρουτίνα εναντίον ενθουσιασμού

Από την μία η ομάδα που δεν λείπει ποτέ από την τετράδα και από την άλλη ο ενθουσιασμός των Βάσκων, για ένα Φίναλ 4 στην έδρα τους. Η Τσκα δεν έδειξε το γνωστό της πρόσωπο στο πρώτο κομμάτι της σεζόν, με πολλούς όμως να υποστηρίζουν ότι αυτή η διαφοροποίηση, μπορεί να είναι καλός οιωνός για την φετινή της πορεία. Εξάλλου έχει αποκτήσει πολλούς υποστηρικτές πλέον, η άποψη περί φορμαρίσματος στο καταλληλότερο και κρισιμότερο σημείο. Η Μπασκόνια τώρα, είναι στην ευχάριστη θέση να έχει πάλι υγιή τον καλύτερο της παίχτη (Σενγκέλια), του οποίου όμως η αγωνιστική ετοιμότητα αποτελεί ερωτηματικό. Το μόνο που μπορεί να προκαλέσει ανισορροπία στο διακύβευμα της σειράς, είναι η υπεροχή των Ισπανών στην ρακέτα. Σενγκέλια και Ποριέρ, έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα έναντι των Χάινς και Χάντερ και αν αυτό το εκμεταλλευτούν στο έπακρο, μπορούν να βάλουν σοβαρά προβλήματα στην ομάδα του Ιτούδη. Πάντως, η διαφορά δυναμικής των δύο ομάδων είναι πολύ μεγάλη και επειδή εμείς πάμε με την άποψη ότι το μπάσκετ παίζεται από τους κοντούς, δύσκολα η Τσκα θα πέσει θύμα έκπληξης.

Πρόβλεψη : 3-1

Εφές - Μπαρτσελόνα: Χαμόγελα μετά από καιρό

Δύο ομάδες κάπως ξεχασμένες τα προηγούμενα χρόνια, κατάφεραν φέτος να μεταμορφωθούν και να αφήσουν πολύ καλές εντυπώσεις στην ρέγκουλαρ, τερματίζοντας 4η και 5η αντίστοιχα. Θεωρητικά το πιο αμφίρροπο ζευγάρι, ενώ να θυμίσω ότι από την θέση 5, έχουν προκύψει οι δύο προηγούμενοι νικητές της διοργάνωσης ( Φενέρ, Ρεάλ). Πέρα από τις θέσεις που κατέλαβαν οι δύο ομάδες, που δημιουργούν συνθήκες ντέρμπι, η Εφές θεωρώ ότι είναι το φαβορί της σειράς. Σωματικά, είναι ομάδες που ματσάρονται τέλεια μεταξύ τους, οπότε από αυτό το ζευγάρι περιμένω προσωπικότητες και παράγοντες Χ, να καθορίσουν την έκβαση των παιχνιδιών. Ερωτηματικό παραμένει το αν ο Σίνγκλετον θα βγει μπροστά στο κρίσιμο κομμάτι της σεζόν, καθώς μέχρι τώρα δεν έχει δικαιώσει την εμπιστοσύνη των ανθρώπων της Μπάρτσα. Η Εφές πάντως, είναι πιο πλήρης, έχει τους παίχτες για να κάνουν την διαφορά στα ματς που η μπάλα καίει και εύκολα η δύσκολα θα βρεθεί στο Φίναλ 4. Από την άλλη η Μπαρτσελόνα, θα πρέπει να κάνει το τέλειο ομαδικό παιχνίδι για να περάσει, αν και μέχρι τώρα μου δείχνει ότι είναι ομάδα με ταβάνι.

Πρόβλεψη : 3-1

Ρεάλ – ΠΑΟ: Ανάποδη επανάληψη

Το άφησα τελευταίο, γιατί σε αυτή την στήλη έχουμε ασχοληθεί αναλυτικά με το συγκεκριμένο ζευγάρι. Πέρυσι οι δυο ομάδες ξαναβρέθηκαν αντιμέτωπες στην ίδια φάση της διοργάνωσης, με τον Παναθηναϊκό όμως τότε, να είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Όπως πριν ένα χρόνο, το ΟΑΚΑ έδινε το τίτλο του φαβορί στον ΠΑΟ, έτσι φέτος η Ρεάλ είναι στα χαρτιά αυτή που έχει το πάνω χέρι. Η Ρεάλ υπερτερεί σε τομείς που ο Παναθηναϊκός έχει ούτως η άλλος πρόβλημα από την αρχή της σεζόν ( άμυνα στην ρακέτα, ριμπάουντ), καθιστώντας την, την χειρότερη αντίπαλο που θα μπορούσε να τύχει στον Παναθηναϊκό. Όλη η ιστορία είναι, το πόσο καλά θα ανταποκριθεί ο Παπαγιάννης στο μαρκάρισμα των Αγιόν και Ταβάρες, καθώς αυτός θα αναλάβει να τους αντιμετωπίσει στην μεγαλύτερη διάρκεια της σειράς ( ειδικά μετά το πρόβλημα της τελευταίας στιγμής με τον Γκιστ). Για την Ρεάλ η απουσία του Γιουλ είναι τεράστια, παρότι μέσα στην σεζόν δεν έχει δείξει τον παλιό καλό του εαυτό. Όσο φαβορί κι αν είναι η Ρεάλ, η άνοδος των πρασίνων από την έλευση του κόουτς Πιτίνο και μετά,  τον κρατάει ζωντανό στο παιχνίδι της πρόκρισης και είναι σίγουρο ότι οι δοθούν μεγάλες μάχες. Είναι το ζευγάρι που μπορεί να δούμε έκπληξη, αν ο ΠΑΟ υπερβάλει εαυτόν και πιάσει υψηλά στάνταρ απόδοσης. Τα ματς θα πάνε κλειστά και η σειρά θα κριθεί στο 5ο ματς είτε για τον έναν είτε για τον άλλον.

Πρόβλεψη : 3-2


Για πολλούς, το μπάσκετ ξεκινάει από σήμερα κι αυτό δεν είναι και ιδιαίτερα αιρετικό, ειδικά αν κρίνουμε βάσει των προηγούμενων ετών. Ένα αλλόκοτο ματς, ένας ήρωας ή ένα προπονητικό τρικ, μπορούν να αλλάξουν προσπάθειες μιας ολόκληρης χρονιάς. Ευχή, η πίεση να μην καταβάλει τους παίχτες και να δούμε ματς με συγκινήσεις και νέους πρωταγωνιστές που να προκύπτουν από αυτά τα ‘’ειδικά’’ ματς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code