ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΏΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΝΒΑ



 Καλά καταλάβατε. Όταν μιλάμε για το πραγματικό ΝΒΑ, εκεί που τα αίματα...ανάβουν και οι μάχες...φουντώνουν, αναφερόμαστε στα NBA PLAY OFFS. Kαι αυτά ξεκινούν απόψε, με το ενδιαφέρον να είναι στο ''κόκκινο''. 

 Μπορεί να ακούγεται αρκετά ''κλισέ'' σαν φράση, ωστόσο ίσως να μιλάμε για τα πιο ενδιαφέροντα πλέι οφ των τελευταίων ετών. Το επίπεδο έχει ανέβει στις περισσότερες ομάδες, οι σειρές από την αρχή μοιάζουν αρκετά αμφίρροπες και παρουσιάζουν πολλά ενδιαφέροντα στοιχεία, ενώ υπάρχει και έντονο ελληνικό ενδιαφέρον, καθώς με τον Γιάννη Αντεντοκούνμπο να κάνει...όργια με τους Μιλγουόκι Μπακς, τα ''ελάφια'' είχαν το μεγαλύτερο ρεκόρ σε ολόκληρο το πρωτάθλημα, θα έχουν το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας και θέλουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για τον τίτλο. Από την άλλη βέβαια, το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο είναι και φέτος οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς, ωστόσο είναι εμφανές ότι η...ψαλίδα έχει κλείσει αρκετά, ενώ και η ανατολική περιφέρεια έχει δυναμώσει αρκετά σε σχέση με τα τελευταία χρόνια. Πάμε λοιπόν να δούμε τα πρώτα ζευγάρια, αυτά που θα μονομαχήσουν το βράδυ του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Κυριακής.

                                        ΑΝΑΤΟΛΗ

                ΦΙΛΑΔΈΛΦΕΙΑ ΣΙΞΕΡΣ (3)- ΜΠΡΟΥΚΛΙΝ ΝΕΤΣ (6) 21:30

 Μια από τις πιο μπασκετικές σειρές του πρώτου γύρου, με φαβορί τους Σίξερς, αλλά το Μπρούκλιν να δείχνει πολύ επικίνδυνο και ανταγωνιστικό. Η Φιλαδέλφεια θέλει να κατακτήσει τον τίτλο στην Ανατολή, έχοντας ένα πλήρες και πολύ αξιόλογο ρόστερ. Οι Εμπίντ και Μπεν Σίμονς είναι θεωρητικά τα πρώτα...βιολιά, ωστόσο πλαισιώνονται από εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Τομπάιας Χάρις, ο Τζέι Τζέι Ρέντικ και ο Τζίμι Μπάτλερ, μια ομάδα που φαντάζει υπερπλήρης και μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω σε σχέση με την περσινή σεζόν, όπου σταμάτησε την πορεία της στα ημιτελικά της Ανατολής. Το Μπρούκλιν από την άλλη δεν το περιμέναμε τόσο καλό, ωστόσο ''ξόρκισε'' τη γκίνια των τελευταίων ετών, με τον Ντι Άντζελο Ράσελ να κάνει μυθικά πράγματα και τους Χάρις, Ντογουίντι, Λε Βερτ,Άλεν και Χολς να τον ακολουθούν, οι Νετς πέτυχαν τον μεγάλο στόχο της εισόδου στα πλέι οφ, τερματίζοντας μάλιστα στην 6η θέση και παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ. Πλέον πάνε πρώτα απ' όλα να το παλέψουν, ωστόσο στην ουσία κανένας δεν μπορεί να τους ξεγράψει και το σύνολο από τη Νέα Υόρκη θα διεκδικήσει τις πιθανότητές του για να συνεχίσει στην επόμενη φάση.

               ΤΟΡΌΝΤΟ ΡΆΠΤΟΡΣ (2)- ΟΡΛΆΝΤΟ ΜΆΤΖΙΚ (7) 00:00

 Σε αυτό το ζευγάρι υπάρχει ξεκάθαρο φαβορί και αουτσάιντερ. Και βέβαια το φαβορί είναι οι Καναδοί. Οι Ράπτορς έχουν δημιουργήσει πολύ αξιόλογο σύνολο, με μπροστάρηδες την τριανδρία Λέοναρντ, Ιμπάκα και Λάουρι και μια σειρά ακόμα πολύ ποιοτικών παικτών, όπως ο Πασκάλ Σιάκαμ, ο οποίος διάγει μια εκπληκτική σεζόν. Αυτό που θέλουν να κάνουν φέτος οι Ράπτορς είναι να αποβάλλουν την ρετσινιά του ''λούζερ'' που απέκτησαν τα τελευταία χρόνια, έχοντας πολύ δυνατά ρόστερ, ωστόσο τα έκαναν...μούσκεμα στο τέλος. Οι Μάτζικ επιστρέφουν στην postseason για πρώτη φορά μετά το 2012, γεγονός που από μόνο του δείχνει τη βελτίωση και την δουλειά που γίνεται στο Ορλάντο. Χωρίς τον απόλυτο σούπερ σταρ, αλλά με ορισμένους εξαιρετικούς παίκτες όπως ο Βούτσεβιτς, ο Τέρενς Ρος και ο Φουρνιέ, πέτυχαν στο...νήμα σχεδόν τον πολυπόθητο στόχο τους, κάτι που από μόνο του καθιστά τη σεζόν πετυχημένη. Αν καταφέρουν να αποκλείσουν τους Ράπτορς πάντως θα μιλάμε για μια τεράστια έκπληξη σε κάθε περίπτωση.

                                            ΔΥΣΗ

     ΓΚΟΛΝΤΕΝ ΣΤΕΙΤ ΓΟΥΟΡΙΟΡΣ (1)- Λ.Α ΚΛΙΠΕΡΣ (8) 03:00

Η πιο ''άνιση'' μάχη των πλέι οφ. Μοιάζει αδύνατο αν όλα κυλήσουν ομαλά, οι Γουόριορς να μείνουν εκτός από τους Κλίπερς. Έχουν δυνατότητες να παίξουν τρομερά καλό μπάσκετ, διαθέτουν μια πεντάδα που σκορπά τρόμο (Κάρι, Ντουράντ, Τόμσον, Γκριν, Κάζινς) και έρχονται και με φόρα από τα δύο συνεχόμενα ''δαχτυλίδια''. Ελάχιστες ομάδες μπορούν να τους κοντράρουν σε σειρά αγώνων αν είναι οι υγιείς οι πρωταθλητές, οι οποίοι πάντως έχουν σαν ''τρωτό'' σημείο τους τον μέτριο πάγκο που διαθέτουν και εκεί ακριβώς θα προσπαθήσουν να τους χτυπήσουν οι αντίπαλοί τους. Οι Κλίπερς διαθέτουν καλή ομάδα, ωστόσο ήταν άτυχοι, καθώς τερμάτισαν 8οι σε ισοβαθμία με τους Σπερς και πέφτουν πάνω στο μεγαθήριο. Χάρελ, Λου Γουίλιαμς και Γκαλινάρι οι τρεις πιο σταθεροί τους παίκτες, δύσκολο εγχείρημα ακόμα και η μία νίκη απέναντι στους ''πολεμιστές'', ωστόσο κανένας δεν μπορεί να τους απαγορεύσει να ονειρεύονται την υπέρβαση.

            ΝΤΕΝΒΕΡ ΝΑΓΚΕΤΣ (2)- ΣΑΝ ΑΝΤΟΝΙΟ ΣΠΕΡΣ (7)  05:30

 Ακόμα ένα πολύ ενδιαφέρον ζευγάρι, αρκετά αμφίρροπο και σκληρό. Οι Ντένβερ Νάγκετς ήταν παράδειγμα καλοδουλεμένης ομάδας σε όλη τη regular season, έπαιξε καταπληκτικά στο μεγαλύτερο κομμάτι της χρονιάς και δίκαια κατέκτησαν την 2η θέση, έχοντας έναν εξωπραγματικό Γιόκιτς να τους οδηγεί και τους Μάρει, Μπίζλι και Τόμας να συμπληρώνουν την τρομερή σεζόν του Σέρβου. Στόχος για το Ντένβερ ξεκάθαρος δεν υπάρχει, ίσως όμως ούτε και τα ταβάνι...Από την άλλη έχουμε τους Σπερς να θέλουν να φτάσουν όσο πιο ψηλά μπορούν στην τελευταία σεζόν του Γκρεγκ Πόποβιτς, ο οποίος ήταν στον πάγκο για μια εικοσαετία, φέρνοντας μεγάλες επιτυχίες στα ''σπιρούνια''. Στη regular season είχαν καλή παρουσία, ωστόσο δε μπόρεσαν να διεκδικήσουν μέχρι τέλους το πλεονέκτημα έδρας, μένοντας τελικά 7οι, συνεπώς χρειάζονται μια μικρή υπέρβαση για να προκριθούν. Διαθέτουν πάντως προσωπικότητες όπως ο Όλντριτζ και ο Ντε Ρόζαν που μπορούν να φέρουν...τούμπα τη σειρά...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code