ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ΠΑΟ μπορείς...



Ένα αλλόκοτο παιχνίδι που αρχικά η Ρεάλ έδειχνε να το καθαρίζει εύκολα, αλλά τελικά ο Παναθηναικός αγκάλιασε τη νίκη, την οποία όμως απώλεσε λόγω των κακών του επιλογών στο φινάλε του αγώνα.Για μένα, όσο περίεργο κι αν ακούγεται, κομβική στιγμή στο ματς, ήταν το χαμένο αμυντικό ριμπάουντ του ΠΑΟ, που συνδυάστηκε με εύστοχο τρίποντο του Ρούντι, ενώ η διαφορά ήταν στο +6 για τους πράσινους, 3.40 πριν το τέλος. Ο Παναθηναικός, με ενα μαγικό τρόπο, κατάφερε να εξαλείψει τις αδυναμίες του, αλλά κάπου εκεί, ξέχασε να εμφανίσει στο παρκέ τα προτερήματά του.

Ξεκινώντας από τα αρνητικά της χθεσινής εμφάνισης, συνοπτικά ο Παναθηναικός πληγώθηκε από την περιφερειακή του άμυνα, δεν έβγαλε συνεργασίες και για δεύτερο σερί ματς με τη Ρεάλ, δεν πήγε στο ποστ τους αντιπάλους του.Ενώ μέσα στη χρονιά η μεγάλη πληγή της άμυνας είναι η ρακέτα, οι παίχτες του Πιτίνο δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον σβούρα Καμπάτσο. Ο Αργεντίνος δημιουργούσε συνεχώς ρήγματα, είτε μετά απο σκριν, είτε ξεπερνώντας ακόμα και χωρίς βοήθεια τον προσωπικό του αντίπαλο. Στην επίθεση τώρα, η Ρεάλ έπαιξε πάλι άντερ τον Καλάθη, που μην έχοντας τον Γκιστ στο 100% δεν κατάφερε να βγάλει καθόλου συνεργασίες κοντού- ψηλού. Το κυριότερο λάθος στην τακτική ήταν ότι οι παίχτες του Παναθηναικού δεν πήγαν κοντά στη ρακέτα. Ούτε ο Καλάθης έσπρωξε τον Καμπάτσο, ούτε ο Λάνγκφορντ που μπορεί να το κάνει καλά και να φθείρει τους αντιπάλους του. Χαρακτηριστικό ειναι επίσης ότι ο Παπαπέτρου, όταν ο Τέιλορ μάρκαρε τον Καλάθη, δεν έβαλε ποτέ πλάτη τον παίχτη του, με τον οποίο είχε πάντα υψομετρική διαφορά. Επιπροσθέτως, αν και δε μπορεί να μπει εξ ορισμού στα κακώς κείμενα της χθεσινής αναμέτρησης, αρνητικό ρόλο στην έκβαση του αποτελέσματος έπαιξε ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε ο Καλάθης το τελευταίο κομμάτι του αγώνα. Ο ηγέτης του Παναθηναικου είναι αδιαμφισβήτητα ένας από τους καλύτερους παίχτες στην Ευρώπη. Παρόλα αυτά, το στυλ του Νικ είναι ιδιαίτερο και διαφορετικό από αυτά που έχουμε συνηθίσει από τους άλλους μεγάλους, Διαμαντίδη και Σπανούλη. Δυστυχώς δεν είναι ο παίχτης που θα του δώσεις τη μπάλα στο τέλος και θα κάνεις το σταυρό σου, περιμένοντας να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά μόνος του. Έχει άλλα πλεονεκτήματα φυσικά, αλλά αυτό όπως και να το κάνουμε , δεν μπορεί να το κάνει με συνέπεια. Αυτό, είναι κατι που πρέπει να το διαχειριστεί και ο ίδιος, αλλά φυσικά και η ομάδα.

Στα θετικά τώρα. Αρχικά ο Παναθηναικός κατάφερε να εξαφανίσει τις σημαντικότερες παθογένειες που φέρει από την αρχή της σεζόν. Με ομαδική δουλειά, πήρε τα ριμπάουντς που έπρεπε (39 έναντι 38 της Ρεάλ) ενώ ανταποκρίθηκε επαρκώς στην άμυνα στη ρακέτα. Ο Αγιόν πέρασε και δεν ακούμπησε, ενώ ο Ταβάρες ήταν μεν καλός αλλά χωρις να πιάσει τρομερά υψηλά στάνταρ απόδοσης. Παράλληλα, ο ΠΑΟ χθες σούταρε παραπάνω από αξιοπρεπώς έξω από τα 6.75 (9/20), δείχνοντας συνεχή πρόοδο στο συγκεκριμένο τομέα.Κάποτε είχα γράψει πως όταν ο Παναθηναικός θα βάλει τα σουτ, θα κάνει ένα μεγάλο διπλό . Χθες το έκανε, αλλά δεν ήταν αρκετό καθώς του έλειψαν κι άλλα πράγματα κυρίως επιθετικά. Τέλος, οι πράσινοι επέδειξαν τρομερή συγκέντρωση και πίστη στο ματς. Με τον κόουτς Πιτίνο στον πάγκο, είναι μια ομάδα που ξέρει να μάχεται 40 λεπτά και όχι να πετάει παιχνίδια αμέσως μόλις της στραβώνουν. Παρότι βρέθηκε πίσω με 14 πόντους, έμεινε στο ματς, πάλεψε και είχε τα ψυχικά αποθέματα να επιστρέψει και να διεκδικήσει το ματς μέχρι το τελευταίο σουτ.

Το πρώτο παιχνίδι τελείωσε και παρά την ήττα, υπάρχουν ενθαρρυντικά στοιχεία στα οποία πρέπει να επενδύσει ο ΠΑΟ. Για μια ακόμη φορά, επί θητείας Πιτίνο, η ομάδα ήταν άκρως ανταγωνιστική σε μια έδρα που το προηγούμενο διάστημα έχανε από το αεροδρόμιο. Το πρώτο ματς για πολλούς θεωρείται ως το πιο σημαντικό, αλλά ο Παναθηναικός πλέον, καλείται να τους διαψεύσει και να πάει για τρεις σερί νίκες. Πρέπει να πατήσει στο ότι κάλυψε τις αδυναμίες του και να επαναφέρει σε λειτουργία το επιθετικό πλάνο που παρουσίαζε τον προηγούμενο καιρό. Η σειρά έχει δρόμο ακόμα, η Ρεάλ δεν είναι άτρωτη και η μάχη που θα ακολουθήσει θα είναι μεγάλη. Αναμένουμε ματσάρες...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code