ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Οι 2+1 δικηγορικές ταινίες που μας συγκλονήσαν

Σε αυτό το θέμα Σαββάτου θα ασχοληθούμε όχι τόσο με τις καλύτερες δικηγορικές ταινίες που πέρασαν στον κινηματογραφικό στίβο άλλα  με 3 ταίνιες που ξεχώρισαν για την έξυπνη πλοκή τους και τις καταπληκτικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών τους .
1.MICHAEL CLAYTON (2007)
IMDB:7.3/10
Πρόκειται για την πρώτη σκηνοθετική απόπειρα του Αμερικάνου σκηνοθέτη Τόνυ Γκίλρου (The bourne Legacy,Duplicity).Ο Μάικλ Κλέιτον είναι ένας "διαμεσολαβητής" για μια μεγάλη νομική φίρμα, αυτός δηλαδή που λύνει ήσυχα κι αποδοτικά τις προβληματικές υποθέσεις. Πνιγμένος στα χρέη, ζητά τη βοήθεια του αφεντικού του, ο οποίος του αναθέτει να επιληφθεί ενός συνεργάτη που έχει στραφεί ενάντια στα συμφέροντα της εταιρίας.η άρτια  πλοκή η  καταπληκτική  ηθοποιία από τον George Clooney και η ατμοσφαιρική σκηνοθεσία του Τόνυ, συνθέτουν μία πολύ καλή ταινία με νόημα ουσία και ποιότητα που δύσκολα θα ξεχάσουμε.

2.THE LINCOLN LAWYER (2011)
IMDB:7.3/10
Ο Μάικλ «Μικ» Χόλερ είναι ένας επιδέξιος και χαρισματικός δικηγόρος στο Λος Άντζελες, ο οποίος χρησιμοποιεί ως γραφείο το αυτοκίνητό του, μια Lincoln Continental. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υπερασπιζόμενος μικροαπατεώνες, ο Μικ αναλαμβάνει απροσδόκητα τη σημαντικότερη υπόθεση που έχει βρεθεί ποτέ στον δρόμο του: την υπεράσπιση ενός πλούσιου πλέιμ-μπόι του Μπέβερλι Χιλς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα φόνου. Ενώ όμως η υπόθεση δείχνει απλή -και ιδιαίτερα κερδοφόρα- αρχικά για τον Μικ, σύντομα εξελίσσεται σε μια θανάσιμη μάχη ανάμεσα σε δύο δεξιοτέχνες της χειραγώγησης αλλά και σε μια κρίση συνείδησης για τον Χόλερ.Έξυπνη πλοκή αρκετά απρόβλεπτο φινάλε και κορυφαίες  εμφανίσεις από τον Μάθιου ΜακΚοναχι και τον Ράιαν Φιλίπ.

3.FRACTURE (2007)
IMDB:7,2/10
Ο Willy Beachum (Ryan Gosling) ένας φιλόδοξος, νεαρός βοηθός εισαγγελέα, που ετοιμάζεται να εισέλθει στους κόλπους μεγάλης νομικής εταιρίας, θ' αναλάβει να γίνει Δημόσιος Κατήγορος στην υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του πλούσιου επιχειρηματία Ted Crawford (Anthony Hopkins). Ο τελευταίος κατηγορείται ότι πυροβόλησε εν ψυχρώ τη γυναίκα του, η οποία βρίσκεται σε κώμα. Λόγω έλλειψης στοιχείων, αφήνεται ελεύθερος, έχοντας κερδίσει την πρώτη 'μάχη' με τον Willy, ο οποίος, με τσαλακωμένο εγωισμό, θα πρέπει να βρει τα κατάλληλα στοιχεία που θα οδηγήσουν τον Ted στην καταδίκη.
Μία ταινία η οποία είναι απλοϊκή στην δομή της ,και στο σενάριο( σκηνοθέτης είναι ο Γκρέγκορυ Χόμλιτ ,primal fear)εξαιτίας των καταπληκτικών ερμηνειών του Άντονυ Χοπκινς και Ράιαν Γκοσλινγκ η ταινία παρακολουθείτε ευχάριστα και με την κόντρα που εξελίσσεται μεταξύ των κεντρικών χαρακτήρων   κρατάει το ενδιαφέρον του τηλεθεατή μέχρι το τελευταίο λεπτό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code