ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Tα ''μωρά'' ήξεραν και...απογείωσαν το ποδόσφαιρο!



Ο Αντώνης Παναγόπουλος γράφει για την μεγαλειώδη πρόκριση του Άγιαξ μέσα στο ''Σαντιάγκο Μπερναμπέου'' που σηματοδοτεί το τέλος εποχής μετά από μια επική τριετία της Ρεάλ Μαδρίτης. 

 Αυτό που συνέβη χθες το βράδυ στη Μαδρίτη, είναι κάτι που θα μνημονεύεται για πολλά χρονιά. Ξέρω, ακούγεται υπερβολικό, αλλά αυτό που κατάφερε ο Άγιαξ δεν είναι δα και κάτι που συμβαίνει και πολύ συχνά. Οι Ολλανδοί όχι μόνο απέκλεισαν τη Ρεάλ, αλλά έβαλαν και τέλος στο τρομερό σερί τριών κατακτήσεων του τροπαίου από τους ''Μέρενγκες''. Και μάλιστα πώς επιτεύχθηκε αυτή η πρόκριση; Με πλήρη ισοπέδωση της πρωταθλήτριας Ευρώπης, με το ανεπανάληπτο 4-1 μέσα στην ισπανική πρωτεύουσα, στη ρεβάνς του εις βάρος τους 2-1 στο Άμστερνταμ. Έμοιαζε δύσκολο το εγχείρημα για τους παίκτες του Τεν Χαγκ, αλλά για τους ίδιους και για όποιον αφουγκραζόταν την κατάσταση και την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, ο ''Αίαντας'' πήγαινε να αντιμετωπίσει τη ''βασίλισσα'' ως ένα πολύ ισχυρό αουτσάιντερ. Μια ομάδα που μπορεί να δημιουργεί φάσεις πανεύκολα, μια  ομάδα που παίζει περισσότερο για τη χαρά του παιχνιδιού και λιγότερο για το αποτέλεσμα. Εκ των πραγμάτων, θα κατέβαινε να κάνει το...κομμάτι του στη Μαδρίτη, χωρίς να έχει το άγχος, έχοντας αγγίξει το ''ταβάνι'' του στο θεσμό. Τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε μέχρι σήμερα. Όχι πως η Ρεάλ έχει δείξει καλύτερα δείγματα από τους πιτσιρικάδες του Άγιαξ. Στο πρώτο παιχνίδι τα ''μωρά'' του Τεν Χαγκ ήταν ισοπεδωτικά απέναντι στο συγκρότημα του Σολάρι, που με σύμμαχο την τύχη και την αποτελεσματικότητα πήρε το αποτέλεσμα. Αφού λοιπόν η πρωταθλήτρια Ευρώπης γλίτωσε τη ''νίλα'' στο πρώτο ματς, πολλοί περίμεναν να κατέβει πιο υποψιασμένη, με σημαντική προίκα και το 2-1 του πρώτου παιχνιδιού.

 Το παιχνίδι όμως για τους Μαδριλένους μετατράπηκε σε έναν εφιάλτη δίχως προηγούμενο. 0-1 ο Ζίγετς στο 7' , 0-2 ο Νέρες στο 18', με τρομερές αντεπιθέσεις και πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο, ο Άγιαξ είχε ''ακυρώσει'' όσα έγιναν στον πρώτο αγώνα, είχε μπει αυτός σε θέση οδηγού και είχε ρίξει στα σχοινιά την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Κρατήστε ότι η Ρεάλ μέσα σε αυτή την εβδομάδα είχε ηττηθεί δύο φορές από τη Μπαρτσελόνα, είχε χάσει όλους τους στόχους της και έμενε μόνο η διεκδίκηση των κεκτημένων, η οποία έμοιαζε να χάνεται. Τα πόδια των γηπεδούχων βάρυναν, οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν χώρους και δημιουργούσαν προυποθέσεις και για άλλα γκολ. Xωρίς βέβαια να κλειστούν στα μετόπισθεν, γιατί όπως έγραψα και παραπάνω πήγαν στο ''Μπερναμπέου'' για να κάνουν το κομμάτι τους. Πηγαίνοντας στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0 ήξεραν πως πλέον αυτοί ορίζουν τη μοίρα τους, είναι αγκαλιά με μια επική πρόκριση και βγήκαν στο γήπεδο για να το πιστοποιήσουν. Οι παραστάσεις και η προσωπικότητα της Ρεάλ δεν έφταναν αυτή τη φορά, καθώς έλειπαν από το χορτάρι βασικοί συντελεστές των προηγούμενων επιτυχιών. Έξω ο Ράμος, έξω ο Μαρτσέλο, Κριστιάνο Ρονάλντο δεν υπάρχει πια στην ομάδα, οπότε το DNA της ''βασίλισσας'' ήταν αλλοιωμένο. Οι Ισπανοί ήταν μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης ψάχνοντας ένα γκολ για να στείλει το ματς στην παράταση, αλλά η φάση του 62ου λεπτού έβαλε τέλος και σε αυτό το σενάριο. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν σε υποδειγματική αντεπίθεση, ο Τάντιτς την ολοκλήρωσε με εκπληκτική πλασεδάρα στο παραθυράκι του Κουρτουά, με τα σύννεφα αποκλεισμού να γίνονται ολοένα και πιο πυκνά. Η Ρεάλ ήθελε τρία γκολ και έδειξε να έχει σφυγμό με το τέρμα του Ασένσιο στο 70', όμως δύο λεπτά αργότερα ήρθε το τελειωτικό χτύπημα. Το...αρρωστημένο χτύπημα φάουλ του Σόνε εξέθεσε τον Βέλγο γκολκίπερ της Ρεάλ και ''σφράγισε'' οριστικά την πρόκριση της Ολλανδικής ομάδας στις 8 καλύτερες της Ευρώπης. Απόλυτα δίκαιο, βάσει όσων είδαμε και στα δύο παιχνίδια με έναν Άγιαξ να παρουσιάζει ένα εξαιρετικό πρόσωπο.

 Για τους Μαδριλένους μπορούμε να μιλάμε για ένα τέλος εποχής. Απολύτως φυσιολογικό το άδειασμα για μια ομάδα που πήρε τα πάντα μέσα σε τρια χρόνια. Το κίνητρο δεν ήταν το ίδιο με τις προηγούμενες χρονιές, ο Ζιντάν που ενέπνεε τους παίκτες αποχώρησε για να τον διαδεχτούν προπονητές αμφιβόλου αξίας (Λοτεπέγκι, Σολάρι). Η μετά- Ρονάλντο εποχή αποδείχθηκε επίσης πολύ δύσκολο εγχείρημα. Αποχώρησε ο παίκτης γύρω από τον οποίο ήταν χτισμένη η ''βασίλισσα'' την τελευταία δεκαετία, δεδομένο είναι πως μια απόλυτα επιτυχημένη ομάδα θα χρειαστεί καιρό για να ''απογαλακτιστεί'' από τον μεγάλο της σταρ.

- Πολύ σοβαρή η Τότεναμ απέναντι στη Ντόρντμουντ, πηγαίνει πανηγυρικά στους ''8'' και θέλει να πάει ακόμα παραπέρα, δείχνοντας ότι έχει ανέβει επίπεδο, παρά το γεγονός πως έχει...αλλεργία στους τίτλους!

- Πολύ ιδιαίτερο παιχνίδι το αποψινό Παρί- Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Όλες οι συγκυρίες δείχνουν μια άνετη πρόκριση των Γάλλων, αλλά επί της ουσίας κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει τους ''κόκκινους διαβόλους'', οι οποίοι έστω και λαβωμένοι, πηγαίνουν στο Παρίσι με άγνοια κινδύνου και στόχο την απόλυτη ανατροπή.

- Στο Πόρτο- Ρόμα θα έχουμε...σφαγή. Οι Πορτογάλοι έχασαν το εγχώριο ντέρμπι από τη Μπενφίκα και μαζί και την κορυφή της Liga Nos, οι Ρωμαίοι έχασαν στο ντέρμπι μίσους από τη Λάτσιο και έμειναν μακριά από την τετράδα. Ψάχνουν...γιατρικό και οι δύο μέσω Τσάμπιονς Λιγκ, συνεπώς θα πέσουν κορμιά στο ''Ντραγκάο''.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code