ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

O Tζέιμς, τα δώρα και...η Μόσχα!



Ο Αντώνης Παναγόπουλος γράφει για την ήττα του Ολυμπιακού στο Μιλάνο, την αυριανή μάχη του Παναθηναικού στην έδρα την ΤΣΣΚΑ και τις ήττες της Μακάμπι και της Μπάγερν, που...κατεβάζουν το όριο πρόκρισης.

 Να σας πω την αλήθεια, το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού στο Μιλάνο το περίμενα για δύο λόγους. Ο ένας λόγος ήταν η συντριβή που είχαν γνωρίσει οι ''ερυθρόλευκοι'' στο ΣΕΦ από την ομάδα του Σιμόνε Πιανιτζάνι στον πρώτο γύρο. Ο παλιός καλός ασυμβίβαστος με την ήττα Ολυμπιακός θα την...φύλαγε στους Ιταλούς για μια μεγάλη ρεβάνς. Ο δεύτερος και κυριότερος λόγος ήταν για να δούμε αν ο Ολυμπιακός έχει βγει από την ''εντατική'' που βρίσκεται από τα τέλη Ιανουαρίου ή αν η νίκη στην έδρα της Μπουντούτσνοστ ήταν μια απλή παρένθεση. Τα δείγματα που δόθηκαν απόψε δεν ήταν ενθαρρυντικά και πάλι. Στο χειρότερο εντός έδρας βράδυ της Αρμάνι Μιλάνο, οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ δεν μπόρεσαν ποτέ να επιβάλλουν το δικό τους ρυθμό, δεν κατάφεραν σε κανένα σημείο να δώσουν σημεία ζωής στην επίθεση και μοιραία περίμεναν να ''ξεμπουκώσει'' η γηπεδούχος ομάδα. Για να μη λέμε μόνο τα αρνητικά, ο Ολυμπιακός με τις ελλείψεις, την απώλεια φρεσκάδας και τις ανορθογραφίες του, με το σωστό αμυντικό πλάνο του πρώτου ημιχρόνου σε άφηνε να πιστεύεις ότι είναι διεκδικητής της νίκης.

 Δύο πράγματα ωστόσο ήταν αυτά που έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της Ιταλικής ομάδας. Το ένα ήταν ο τραυματισμός του Σπανούλη, ο οποίος σε ένα βράδυ που εκτελεστικά ο Ολυμπιακός ήταν άθλιος, θα μπορούσε με το καθαρό του μυαλό να κατευθύνει την ομάδα του και να δώσει λύσεις. Αντί αυτού, την ''μπαγκέτα'' πήρε εξ ολοκλήρου ο Γκος, του οποίου ναι μεν οι 11 πόντοι και οι 6 ασίστ δεν είναι άσχημες επιδόσεις, ωστόσο οι ενέργειες του ήταν αρκετά επιπόλαιες κάποιες φορές και εκνεύρισαν και τον Ντέιβιντ Μπλατ. Ο έτερος παράγοντας ακούει στο όνομα του Μάικ Τζέιμς. Ο Αμερικανός στην τρίτη περίοδο ''σμπαράλιασε'' την άμυνα των Πειραιωτών, οι οποίοι δεν είχαν απαντήσεις απέναντι σε έναν παίκτη που τους έχει πληγώσει ουκ ολίγες φορές. 27 πόντους πέτυχε ο πρώην παίκτης του Παναθηναικού, τους μισούς σχεδόν δηλαδή από όσους σκόραρε ολόκληρος ο Ολυμπιακός. Ο Τζέιμς, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω εξελίσσεται σε μια ιδιάζουσα περίπτωση παίκτη, με την εξέλιξή του να είναι καταπληκτική. Από game changer στην ονειρική σεζόν της Μπασκόνια. ήρθε στην Ελλάδα και δίπλα στον Καλάθη ήταν ο ορισμός του αθλητικού shooting guard, πήγε στο NBA να κάνει την πλάκα του και να...βγάλει το απωθημένο όπως κάθε Αμερικανός που σέβεται τον εαυτό του και πλέον έχει ωριμάσει, απολαμβάνει το ρόλο του στη Μιλάνο ως πρώτο βιολί και πλέον δεν παίζει μόνο με το ένστικτο, αλλά και με τη λογική. Το τελικό 66-57 αντικατοπτρίζει πλήρως όσα έγιναν στο Φόρουμ, τα οποία περιπλέκουν την κατάσταση για την ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ. Πλέον, το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη αποκτά χαρακτήρα τελικού για τους ''ερυθρόλευκους'', αφού ενδεχόμενη ήττα μπορεί να τον φέρει σε απόλυτα οριακή κατάσταση, σε μια καμπή της σεζόν που αυτό που προβληματίζει δεν είναι ούτε το ρεκόρ 13-13 στην Ευρώπη, ούτε το πρόγραμμα που ακολουθεί, αλλά η αίσθηση που δίνει ο Ολυμπιακός πως δε μπορεί να κερδίσει κανέναν.

 Πάμε στα υπόλοιπα σημερινά. Τα οποία για να μην τα πολυλογώ έφεραν χαμόγελα στον Παναθηναικό πριν καν παίξει, και μετρίασαν λίγο και τη στεναχώρια για τον Ολυμπιακό. Καθώς δύο βασικοί διεκδικητές της οκτάδας έχασαν πολύτιμο έδαφος απόψε. Ειδικά η ήττα της Μακάμπι στο Ισραήλ από την Εφές ήταν ''λουκούμι'', κυρίως για τον Παναθηναικό, ο οποίος υστερεί σε ισοβαθμία σε σχέση με την ομάδα του ''λαού''. Το άλλο χαρμόσυνο ήρθε από το μακρινό Κάουνας. Εκεί, η Ζαλγκίρις απαλλαγμένη πλέον από το άγχος της πρόκρισης, νίκησε με 85-79 την Μπάγερν και την κράτησε στο 12-14, με τους Βαυαρούς πλέον να έχουν πολύ δύσκολη αποστολή για την πρόκριση.

 Τελειώνω με το πολύ σημαντικό αυριανό παιχνίδι των ''πρασίνων'' στη Μόσχα. Είναι το τελευταίο ματς που το ''τριφύλλι'' έχει δικαίωμα να χάσει. Αν χάσει, μετά θα θέλει το 4x4 μέχρι το φινάλε για να είναι στους ''8''. Αν κερδίσει, θα έχει κάνει το απόλυτο ''colpo grosso'' και θα έχει βρεθεί ξαφνικά σε θέση ισχύος για την πρόκριση. Ο Ρικ Πιτίνο και οι παίκτες του εμφανίζουν αισθητή βελτίωση στα περισσότερα κομμάτια των τελευταίων αγώνων, έχουν πάρει το μομέντουμ και είναι δεδομένο ότι θα πάνε στη Ρωσία με στόχο να κερδίσουν και να κάνουν την κατάταξη...άνω-κάτω. Δύσκολο εγχείρημα, αλλά όχι ακατόρθωτο...Τα υπόλοιπα θα αναλυθούν μετά το αυριανό ματς!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code