ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

GP Μπαχρέιν_ Κατατακτήριες| Ο Λεκλέρκ στην πρώτη pole position της καριέρας του


Ο Μονεγάσκος ανοίγει λογαριασμό κατακτώντας την pole position στην έρημο του Μπαχρέιν, μπροστά από τον team mate του, Σεμπάστιαν Φέτελ.

Πολλές από τις φήμες που ακολούθησαν τον αγώνα της Αυστραλίας επιβεβαιώθηκαν και κάποιες βέβαια διαψεύστηκαν. Αληθή αποδεικνύονται όσα ειπώθηκαν για πρόβλημα στα ιταλικά μονοθέσια που ευθύνεται για την πολύ κακή απόδοση της Ferrari στον αγώνα της Μελβούρνης. Όπως οι Ιταλοί εξεπλάγην με τη διαφορά στην μεταξύ τους απόδοση (αναφορικά με τις Mercedes) στη Μελβούρνη, έτσι και τώρα η Ferrari δικαίωσε όσα λέγονταν περί προβλημάτων και έκανε την Mercedes να απορεί με τη σειρά της αφού φτάνοντας στο Μπαχρέιν βλέπουμε μια άλλη Ferrari.

Οι κόκκινοι βρέθηκαν στις πρώτες θέσεις και στις τρεις διαδικασίες ελεύθερων δοκιμών με τον Σαρλ Λεκλέρκ να πατά καλύτερα στην πίστα.
Στις κατατακτήριες ο πιλότος της Ferrari έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του. Στο Q1 πήρε αμέσως τα ηνία ακολουθούμενος από το δεύτερο οδηγό της Ferrari και τρίτο τον Χάμιλτον. Η McLaren έκανε εμφάνιση με υποσχέσεις αφού ο Νόρις πλάσαρε το μονοθέσιο του στην 4η θέση! Ο Γκασλί έδειξε να ψάχνεται ακόμη, αφού κινήθηκε στις πιο πίσω θέσεις αλλά πέρασε οριακά αφήνοντας εκτός τον Τζιοβινάτσι.
Η απογοητεύση ήταν ο αποκλεισμός του Νίκο Χούλκενμπεργκ με τη Renault. Οι δύο πιλότοι της Williams(με τον Κούμπιτσα να πλησιάζει κάπως τους χρόνους του Ράσελ) και ο Λανς Στρολ της Racing Point ήταν αυτοί που έμειναν εκτός συνέχειας.

Στο Q2, παρότι και οι δύο Mercedes είχαν πάντα βελτιωμένους χρόνους σε σχέση με πριν, η Ferrari ήταν πάντα ένα βήμα μπροστά με τον Λεκλέρκ και πάλι, στην κορυφή. Πολύ καλό ρυθμό είχαν οι δύο Haas που προκρίθηκαν στο Q3, αλλά και η Mclaren που Νόρις και Σάινθ μπήκαν στη δεκάδα.
Εκτός τελικού έμειναν οι Ρικιάρντο με τη δεύτερη Renault, οι δύο Toro Rosso, με πολύ θετική παρουσία του ρούκι Άλμπον, ο Γκασλί της Red Bull, και ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη δεύτερη Racing Point.

Στο Q3 ο Φέτελ θα είχε την ευκαιρία να κάνει μόνο μια προσπάθεια με το έξτρα σετ της pirelli. Έτσι στην πρώτη μάχη ο ομόσταυλος του, έκανε πρώτο τον χρόνο, αλλά με τις δύο Mercedes και ειδικότερα του Χάμιλτον να είναι 0,2 sec πίσω του, τα πράγματα έδειχναν να μην είναι τόσο απλά για τον πιλότο της Scuderia. Στη δεύτερη προσπάθεια οι δύο Mercedes προσπάθησαν, αλλά δεν κατάφεραν να "χτυπήσουν" το χρόνο του Μονεγάσκου, ο οποίος είχε τον τελευταίο λόγο. Στο ενδιάμεσο, ο Φέτελ βγαίνοντας λίγο πριν πέρασε στη 2η θέση. Ο Λεκλέρκ περνώντας τελευταίος την γραμμή εκκίνησης τερματισμού βελτίωσε και άλλο το χρόνο του πανηγυρίζοντας έτσι την παρθενική του pole position.

Όσον αφορά την στρατηγική του αγώνα, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Pirelli η ταχύτερη επιλογή είναι:
Η μέση(medium) γόμα για 20 γύρους και στη συνέχεια, σκληρή μέχρι το τέλος του αγώνα. Για την πρώτη δεκάδα που εκκινεί με τη μαλακή (soft) αλλαγή στον 15ο για σκληρή(hard) γόμα μέχρι το τέλος.

Για όσους επιλέξουν στρατηγική δύο πιτ στοπ η ταχύτερη είναι: soft γόμα για 15 γύρους και δύο stints με medium γόμα.

Ο 999ος αγώνας της Formula 1, θα μεταδοθεί αύριο στις 18:10 ώρα Ελλάδος.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code