ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η νύχτα της καθιέρωσης

Η ιστορική ανατροπή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η πρόκρισή της στα προημιτελικά του Champions League ήρθε απλά ως επισφράγιση των όσων βλέπαμε το προηγούμενο διάστημα.
Η αντικατάσταση του ξεπερασμένου Μουρίνιο από τον Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, έμελλε να αλλάξει ριζικά τη φετινή σεζόν της Γιουνάιτεντ, γεμίζοντας παράλληλα τους φίλους της ομάδας με αισιοδοξία για ακόμα καλύτερες μέρες. 

Το χθεσινό,είναι ένα αποτέλεσμα απρόβλεπτο, εκτός λογικής. Ένα αποτέλεσμα που μεγαλώνει το μύθο της διοργάνωσης , που θα μνημονεύεται για χρόνια. Με μια Γιουνάιτεντ που πέρα από το 0-2 του πρώτου αγώνα, ταξίδευε στο Παρίσι χωρίς 7 παίκτες του βασικού κορμού της και απέναντί της την Παρί, που παρά τις απουσίες των Καβάνι- Νειμάρ, είχε δείξει σημάδια εμφανούς ανωτερότητας στο ματς του Όλντ Τράφορντ.

 Ήταν φανερό, πως με τόσες απουσίες, ήταν αδύνατο για τη Γιουνάιτεντ να πάρει το αποτέλεσμα που ήθελε, παίζοντας στα ίσα την Παρί. Ο Σόλσκιερ το ήξερε καλύτερα από τον καθένα. Η ομάδα του ήταν αναγκασμένη να περιμένει τις λίγες ευκαιρίες που θα της παρουσιάζονταν, προκειμένου να μπει ξανά στο κόλπο της πρόκρισης. Έτσι και έγινε. Ο φορμαρισμένος Λουκάκου εκμεταλλεύθηκε τα τραγικά λάθη των Kέρερ και Μπουφόν, και με 2 γκολ σε ισάριθμες προσπάθειες, έστειλε την ομάδα του προηγούμενη με 1-2 στο ημίχρονο. 

Ωστόσο, η πρόκριση ήταν ακόμη μακριά. Η Γιουνάιτεντ χρειαζόταν ένα ακόμη γκολ, χωρίς παράλληλα να δεχτεί άλλο τέρμα. Και κάπου εκεί ξεκίνησε η υποδειγματική διαχείριση του παιχνιδιού από τον προπονητή της . Γνωρίζοντας πως το να ψάξεις γκολ δίνοντας χώρους στην Παρί αποτελεί σχεδόν αυτοκαταστροφικό πλάνο και με την απουσία του Πογκμπά από το κέντρο να βγάζει μάτι, ο Σόλσκιερ επέλεξε να αμυνθεί μαζικά. Πέρασε τον Γιανγκ ως πέμπτο αμυντικό , αλλάζοντας το σύστημα σε 5-3-2. Με αυτό τον τρόπο, κατάφερε να "σβήσει" το ματς μέχρι το 80, με το 1-2 να μην αλλάζει και να διατηρεί ακέραιες τις ελπίδες πρόκρισης. 

Ήταν το χρονικό σημείο του αγώνα που αποφάσισε να παίξει το τελευταίο του χαρτί. Είναι χαρακτηριστικό οτι ελλείψει άλλων επιλογών, πέρασε στο παιχνίδι δυο νεαρούς παίκτες, τον εξτρέμ Τσονγκ και τον φορ Γκρίνγουντ, με 1 και 0 λεπτά συμμετοχής αντίστοιχα, στη φετινή Premier League. 

Τη λύση τελικά τη βρήκε από αλλού. Σε μια ανύποπτη φάση, ο διαιτητής υπέδειξε σωστά το πέναλτι στο χέρι του Κιμπεμπέ, με τον Ράσφορντ να αποδεικνύεται ψύχραιμος και να κάνει το 1-3. Χωρίς καμία χαμένη ευκαιρία, χωρίς καν την κατοχή της μπάλας, η μισή Γιουνάιτεντ πήρε μια σπουδαία πρόκριση. Ακόμη κι αν δεν ερχόταν, ο Σολσκιερ απέδειξε πως είναι ικανός να ανταποκριθεί σε κάθε δύσκολη κατάσταση. Η Γιουνάιτεντ επέστρεψε και δεν χρειάζεται να ψάξει για προπονητή.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code