ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Δεν φταίει ο καιρός

29 Ιανουαρίου 2019. Η Μάντσεστερ Σίτι γνωρίζει την ήττα με 2-1 από τη Νιούκαστλ, δίνοντας την ευκαιρία στη Λίβερπουλ ,εφόσον κέρδιζε τη Λέστερ στο Άνφιλντ, να ξεφύγει με 7 βαθμούς .
Ήταν η στιγμή που όλος ο κόσμος θεώρησε πως διανύουμε μια ιστορική σεζόν για την ομάδα του Κλοπ, με την κατάκτηση της Premier League ύστερα από 29 χρόνια να πλησιάζει.

3 Μαρτίου 2019. Η Λίβερπουλ δεν καταφέρνει να πάρει τη νίκη στο τοπικό ντέρμπι με την Έβερτον, με το τελικό 0-0 να επαναφέρει την Μάντσεστερ Σίτι στην κορυφή της βαθμολογίας μετά από πολύ καιρό. Οι συζητήσεις για τον loser Κλοπ δίνουν και παίρνουν, αφού τα δεδομένα έχουν αλλάξει για τα καλά, με την ομάδα του Γκουαρντιόλα να φαντάζει πλέον φαβορί για την κατάκτηση του δεύτερου σερί πρωταθλήματος.

Με τη διαφορά των δύο ομάδων μόλις στον έναν βαθμό και 9 αγωνιστικές να απομένουν, κανείς  δεν μπορεί να είναι σίγουρος για τον πρωταθλητή της Premier League. Πάντως,μπορεί ο Κλοπ να επικαλέστηκε τον άνεμο που δε βοηθούσε την ομάδα του στο ματς με την Έβερτον - κάτι αντίστοιχο είχε πει και για το χιόνι στο παιχνίδι με την Λέστερ- ,  όμως είναι φανερό πως το τελευταίο διάστημα, η Λίβερπουλ παρουσιάζει έντονα σημάδια κάμψης που χρήζουν ιδιαίτερης ανάλυσης.

Πριν από οποιαδήποτε κριτική, είναι καλό να ξεκαθαρίσουμε πως ενδεχόμενη απώλεια του πρωταθλήματος δεν αποτελεί αποτυχία για την ομάδα του Κλοπ. Και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά, όταν αντίπαλός σου είναι η εξωπραγματική Σίτι . Είναι χαρακτηριστικό, ότι η Λίβερπουλ βρίσκεται στη δεύτερη θέση, έχοντας τη μεγαλύτερη συγκομιδή της ιστορίας της μετά τις πρώτες 29 αγωνιστικές.  Αυτό όμως που θα τη στοιχειώνει σε ενδεχόμενη απώλεια του τίτλου, είναι οι 4 ισοπαλίες στα 6 ματς που ακολούθησαν από τη νύχτα που θεωρήθηκε φαβορί.

Και αν η πνευματική προετοιμασία των παικτών της είναι κάτι που δεν είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, η κακή εικόνα στο αγωνιστικό κομμάτι είναι κάτι παραπάνω από εμφανής στα τελευταία παιχνίδια. Μπορεί η αμυντική λειτουργία της ομάδας να συνεχίζει ακάθεκτη την εκπληκτική της παρουσία (17 clean sheets σε 29 αγώνες), όμως το πρόβλημα εντοπίζεται στην άλλη πλευρά του γηπέδου. 

Ο Σαλάχ δεν έχει καταφέρει να επαναλάβει την οργιώδη περσινή σεζόν, ενώ ο Φιρμίνο δεν θυμίζει σε τίποτα τον παίκτη που έκανε όλες τις δουλειές στο μεσοεπιθετικό κομμάτι. Εδώ μπαίνει στην κουβέντα η ευθύνη του προπονητή, ο οποίος κατά τη στελέχωση του φετινού ρόστερ έριξε όλο το βάρος στο μεσοαμυντικό κομμάτι, επιλέγοντας να μην ενισχυθεί με μια ποιοτική εναλλακτική επιλογή για την τριάδα της επίθεσης. Η τριάδα Σαλάχ - Μανέ - Φιρμίνο δεν αλλάζει ανεξαρτήτως της κατάστασης στην οποία βρίσκεται,  με τους Στάριτζ, Οριγκί και Σακίρι να έχουν ξεκάθαρα συμπληρωματικό ρόλο.

Παράλληλα, η επιθετική βοήθεια από την τριάδα των χαφ είναι κάτι που αγνοείται στη Λίβερπουλ το τελευταίο διάστημα. Σε αυτό, σημαντικό ρόλο παίζει η παρατεταμένα κακή εικόνα του Κειτά. Ο μέσος από τη Γουινέα, δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να δικαιολογήσει τα 65 εκατομμύρια που δόθηκαν για την απόκτησή του. Άλλωστε, τα 6 λεπτά συμμετοχής του στα 3 τελευταία ματς της ομάδας, φανερώνουν το ότι ο πρώην παίκτης της Λειψίας δεν έχει βρει ακόμα το ρόλο για τον οποίο τον προόριζε ο προπονητής. Για το λόγο αυτό, η Λίβερπουλ παρουσιάζεται σε πολλά παιχνίδια προβλέψιμη, περιμένοντας πάντα από την επιθετική τριάδα να βγει μπροστά. Εδώ φαίνεται το κενό που άφησε στην ομάδα ο Κουτίνιο , ο οποίος με το απρόβλεπτο παιχνίδι του και τα μακρινά του σουτ αποτελούσε μία ακόμη επιθετική απειλή για τις αντίπαλες άμυνες.
Ασφαλώς και δεν έχει κριθεί τίποτα ακόμα . Ο ένας βαθμός διαφοράς κρατάει την ομάδα ζωντανή για τον μεγάλο της στόχο. Παράλληλα, η Λίβερπουλ διεκδικεί επί ίσοις όροις την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League απέναντι στην Μπάγερν. Ωστόσο, μπαίνοντας στην τελική ευθεία της σεζόν, ο Κλοπ πρέπει να βρει άμεσα τους πρωταγωνιστές που θα βελτιώσουν την εικόνα της ομάδας , με σκοπό να μην πάει χαμένη η τεράστια προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από το καλοκαίρι.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code