ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το σουτ δεν ήταν τυχαίο

Η ήττα του Παναθηναϊκού από τη Ρεάλ θα ξεχαστεί γρήγορα, εφόσον οι πράσινοι κάνουν το αυτονόητο στην τελευταία αγωνιστική. Αυτό που θα μείνει από το χθεσινό παιχνίδι, είναι αναμφίβολα το τρίποντο του Ρούντι Φερνάντεθ που έδωσε στο τελευταίο δευτερόλεπτο τη νίκη στην ομάδα του. Ο τρόπος που σημειώθηκε θα μνημονεύεται για καιρό. Υπάρχει κανείς που δεν περιμένει να το βλέπει στα μελλοντικά σποτάκια της διοργάνωσης ;

Όσες φορές κι αν το δεις στο replay, το συμπέρασμα δεν αλλάζει. Ο Ρούντι ήταν τυχερός. Το σουτ,όμως δεν ήταν τυχαίο. Και ήρθε να προστεθεί στην τεράστια συλλογή με τα στιγμιότυπα που μας έχει χαρίσει η χρυσή γενιά των Ισπανών. Τα τρίποντα με κουτσό και οι "μπομπίτες" του Ναβάρο, τα αμέτρητα buzzer beater του Γιουλ από κάθε πιθανό κι απίθανο σημείο του παρκέ και τα μαγικά του Σέρχιο Ροντρίγκεθ με τη μπάλα στα χέρια, έχουν συγκεκριμένη εξήγηση που καταλήγει στο ίδιο συμπέρασμα. Οι Ισπανοί έμαθαν από μικροί να απολαμβάνουν το μπάσκετ.

Δεν είναι κρυφό, άλλωστε. Ειδικοί αναλυτές και άνθρωποι του αθλήματος, μας έχουν εξηγήσει αρκετές φορές τις διαφορές μεταξύ της ελληνικής και της ισπανικής σχολής. "Στην Ελλάδα, οι παίκτες μαθαίνουν από τα πρώτα τους βήματα πώς να διαβάζουν το παιχνίδι. Τα τραβηγμένα σουτ απαγορεύονται. Και φυσικά, μεγάλη προσοχή στην άμυνα. Στην Ισπανία πάλι, ο νέος μπασκετμπολίστας απολαμβάνει περισσότερων ελευθεριών. Τα παιδιά εκεί μαθαίνουν διαφορετικά το μπάσκετ, δίνοντας περισσότερο βάρος στην επίθεση και λιγότερο στην τακτική."

Η ελληνική "συνταγή", έφερε σπουδαίες επιτυχίες για το ελληνικό μπάσκετ, είτε σε διασυλλογικό, είτε σε επίπεδο εθνικών ομάδων. Επειδή όμως η καλύτερη επίθεση κερδίζει πάντα την καλύτερη άμυνα, το ταβάνι μας ήταν πάντα χαμηλότερο από εκείνο των Ισπανών. Η απόλυτη κυριαρχία της εθνικής τους ομάδας τα τελευταία χρόνια δεν αφήνει πολλά περιθώρια αμφισβήτησης. Εκτός αυτού, μια σύγκριση του ισπανικού πρωταθλήματος με το αντίστοιχο ελληνικό, αρκεί για να πείσει και τους πλέον δύσπιστους.

Έστω κι αν η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων φιλάθλων δεν θέλει να το παραδεχτεί, οι "αντιπαθητικοί" (για ευνόητους λόγους) Ισπανοί αξίζουν την αναγνώριση όλων. Τα highlights που προσφέρουν διαρκώς, είναι ενδεικτικά του τεράστιου ταλέντου και του αυθορμητισμού που χαρακτήριζε ανέκαθεν το παιχνίδι τους. Είτε με τύχη, είτε λόγω ικανότητας, είτε και με τα δυο μαζί, ο Ρούντι έβαζε και θα συνεχίσει να βάζει καλάθια σαν το χθεσινό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code