ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Προκάλεσε τη μοίρα του!



Ο Παναθηναικός είχε την ευκαιρία να ξεμπλέξει από απόψε με οποιοδήποτε σενάριο υπάρχει μπροστά του και φαίνεται σαν βραχνάς, ωστόσο ο μπασκετικός Θεός και ανώτερες δυνάμεις του αρνήθηκαν αυτή τη χαρά ακριβώς με την ιαχή της τελευταίας κόρνας της γραμματείας. 

 Θα ξεκινήσω αυτή τη φορά λίγο ανάποδα και λίγο αλλόκοτα το άρθρο μου, ωστόσο θέλω να μοιραστώ την πρώτη σκέψη που μου ήρθε στο μυαλό, όταν αυτό επανήλθε στις φυσιολογικές του λειτουργίες, καθώς όπως καταλαβαίνετε οι περισσότεροι χρειάζεται να περάσει ένα εύλογο χρονικό διάστημα για να συνέλθεις και να αντιληφθείς τι συμβαίνει μετά από μια τέτοια ''κηδεία'' σαν αυτή που έκανε ο Ρούντι. Η αίσθηση λοιπόν που έχω είναι ότι οποιοσδήποτε άλλος παίκτης της Ρεάλ επιχειρούσε αυτό το σουτ (πλην του Γιουλ), η μπάλα θα κατέληγε air ball. Ο Ρούντι Φερνάντεθ, όσο αχώνευτος κι αν είναι για πολλούς, δεν παύει να είναι ένας απίστευτα χαρισματικός παίκτης, ένας σκόρερ που μπορεί να πετύχει τα πιο τρελά σουτ και ανήκει στην ξεχωριστή κατηγορία των αθλητών που έχουν στο αίμα τους αυτό που ονομάζουμε ''clutch'', αν προτιμάτε είναι ένας εξ αυτών που όταν η μπάλα ''καίει'', μπορεί να της...μιλήσει, να κάνει τα δικά του κόλπα πάνω της, ακόμα κι αν σε όλο το παιχνίδι είναι άφαντος. Τέτοιοι είναι ελάχιστοι στην Ευρώπη, ήταν ο Διαμαντίδης και ο Ναβάρο, είναι πλέον ο Σπανούλης και ο Ρούντι, παίκτες που λατρεύεις να βλέπεις, ακόμα κι αν δεν τους συμπαθείς. Η δεύτερη σκέψη που είχα είναι πως ο μπασκετικός Θεός πήρε πίσω από την ομάδα του Ρικ Πιτίνο ό,τι της έδωσε απλόχερα πριν 13 βράδια στη Μόσχα. Με μεγάλη δόση τύχης ο Καλάθης με ένα τεράστιο σουτ έδινε το διπλό μέσα στην έδρα της ΤΣΣΚΑ, με εξίσου μεγάλη δόση ατυχίας ξεγλιστρούσε από τα χέρια των ''πρασίνων'' μια μεγάλη νίκη απόψε. Αυτό που χάθηκε απόψε για τον Παναθηναικό θα έρθει την επόμενη εβδομάδα, η πολυπόθητη πρόκριση στην οχτάδα δηλαδή. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το ''τριφύλλι'' θα κάμψει την αντίσταση της Μπουντούτσνοστ στο ΟΑΚΑ. Και αν κάποιος κοιτάξει προσεκτικά τα σενάρια, δεν υπάρχει καν ένα ρεαλιστικό σενάριο που να αφήνει τον Παναθηναικό εκτός συνέχειας, ακόμα κι αν...κοιμηθεί ο Θεός και οι Μαυροβούνιοι αποδράσουν με το διπλό από την Αθήνα. Οπότε μικρή η ζημιά...Φανταστείτε απόψε να παιζόταν πρόκριση ή να ήταν αγώνας πλέι οφ ο συγκεκριμένος. Θα κάναμε καιρό να συνέλθουμε από ένα τέτοιο σοκ.

 Πάμε τώρα στο αγωνιστικό. Σε όσα προηγήθηκαν δηλαδή του μεγάλου buzzer beater του Ρούντι. Εκεί δυστυχώς έγιναν εγκλήματα. Επανάληψη των εγκλημάτων που είδαμε στο δεύτερο ημίχρονο του παιχνιδιού με τη Μπασκόνια, όπου τότε το ''τριφύλλι'' δεν το πλήρωσε όμως. Το αρχικό 32-14 που διαμορφώθηκε με ορμητήριο την τρομερή άμυνα και τα...όργια του Καλάθη επιθετικά έγινε...φύλλο και φτερό σταδιακά, γιατί η ''βασίλισσα'' κατάφερε να στριμώξει τον Παναθηναικό και το επιθετικό του παιχνίδι. Ο Καλάθης από εκεί που του δινόταν η ευκαιρία να διεισδύσει και να σκοράρει ή να πασάρει όπως ήθελε εγκλωβίστηκε στο ''τρικ'' του Λάσο να του αφήνει προκλητικά το τρίποντο, προκειμένου να του σταματήσει τη δημιουργία. Στο ίδιο διάστημα ο Τόμας δε μπορούσε να δώσει τις επιθετικές λύσεις που μας έχει συνηθίσει, ο Λάνγκφορντ πιεζόταν ασφυκτικά και προέβη σε αρκετές σπασμωδικές κινήσεις, ενώ ακόμα και όταν η μπάλα πήγαινε μέσα στη ρακέτα, αν και αυτό γινόταν στοχευμένα, υπήρχε νευρικότητα και κακές επιλογές. Αμυντικά οι ''πράσινοι'' παρέμεναν πολύ καλοί και αυτό δεν επέτρεπε στη Ρεάλ να προσπεράσει. Ωστόσο από την δεύτερη περίοδο και μετά οι Μαδριλένοι ήταν εκείνοι που έβαζαν τα μεγάλα σουτ κατά κύριο λόγο, έστω κι αν η διαφορά μειωνόταν σταδιακά και όχι με κάποιο τρομακτικό ξέσπασμα των πρωταθλητών Ευρώπης. Κάπως έτσι φτάσαμε στο τελευταίο σουτ...Εκεί μίλησε ο μπασκετικός εγωισμός του Ρούντι Φερνάντεθ και η καρδιά της πρωταθλήτριας Ευρώπης που δε σήκωναν τρίτη συνεχόμενη εκτός έδρας ήττα.

 Από εκεί και πέρα, δεν πρέπει να παραβλέπουμε το γεγονός πως η αποψινή ήττα ίσως κάνει καλό στον Παναθηναικό. Ο Ρικ Πιτίνο είναι πολύ έξυπνος προπονητής και ικανός να μετατρέψει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, με τον τρόπο που ήρθε, σε ένα εργαλείο για την μακρά συνέχεια, ώστε να μην επαναληφθούν οι αδυναμίες και η νωχελικότητα που έδειξαν οι παίκτες του σε αρκετά σημεία του παιχνιδιού και το πάθημα να γίνει μάθημα. Εξάλλου, όπως παρέθεσα και παραπάνω, από τη στιγμή που αυτό το αποτέλεσμα δεν έβγαλε νοκ άουτ το ''τριφύλλι'', δεν είναι τόσο βαρύ και ασήκωτο.

- Να θυμίσω κάτι τελευταίο. Ο Παναθηναικός τελευταία αγωνιστική αν νικήσει την αδιάφορη Μπουντούτσνοστ περνάει ό,τι κι αν συμβεί στα υπόλοιπα ματς. Μόνος του το απέκτησε αυτό το δικαίωμα, με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του Φλεβάρη και του Μάρτη. Αυτό για όσους είχαν εξαφανιστεί εδώ και δύο μήνες και σήμερα ανακάλυψαν ξαφνικά και πάλι το ίντερνετ...

- Αύριο ο Ολυμπιακός παίζει όλη τη χρονιά απέναντι στη Ζαλγκίρις, που μετά και την ήττα της Μιλάνο έχει μπει στο κόλπο για τα καλά. Θα έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον η αναμέτρηση στο ΣΕΦ...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code