ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η ιδιαίτερη αναμέτρηση με τον Πανιώνιο

Σήμερα στις 19:00 ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Πανιώνιο.
Γράφει ο Γιάννης Νταφογιάννης

Οι κυανέρυθροι προέρχονται από δυο αρκετά καλές εμφανίσεις και με ΑΕΚ και Αστέρα Τρίπολης, και παρά τα προβλήματα που υπάρχουν στο διοικητικό κομμάτι έχουν δείξει ανεπηρέαστοι. Οι Νεοσμυρνιώτες με την ΑΕΚ συγκεκριμένα ήταν πολύ συγκεντρωμένοι στο πλάνο τους αμυντικά και επιθετικά δημιούργησαν κάποια προβλήματα στους κιτρινόμαυρους, υπό άλλες συνθήκες ίσως να είχαν τελειώσει το ματς με θετικό πρόσημο για αυτούς. Με τον Αστέρα σε ένα ισορροπημένο παιχνίδι είχαν το γκολ με τον πιο επικίνδυνο τους παίκτη τον Ντουρμισάι και κέρδισαν τους πολύτιμους για αυτούς τρεις βαθμούς. Να ενημερώσουμε πως εκτός από τον Κεϊτά που έχει την ρήξη χιαστών από το ματς με την ΑΕΚ θα απουσιάζουν και ο Γιαγιά Μπανανά λόγω τραυματισμού και η πιο σημαντική απώλεια είναι ίσως ο Ντουρμισάι που είναι τιμωρημένος.

ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΥΘΡΟΛΕΥΚΟΥΣ

Δεν θεωρώ τόσο εύκολο το σημερινό ματς για τους ερυθρόλευκους, διότι μπορεί οι κυανέρυθροι να χάνουν τον καλύτερο επιθετικό τους, αλλά και ο Ολυμπιακός δεν έχει τον Φορτούνη που είναι ο καλύτερος του παίκτης και τον Γκιγιέρμε επισης λόγω τιμωρίας .Η παρουσία του Βραζιλιάνου είναι κομβική στην μεταβίβαση της μπάλας από την άμυνα στην επίθεση. Ένα μικρό παράδειγμα για να καταλάβουμε πόσο σημαντική είναι η πρόσφορα του στο παιχνίδι με την Λάρισα είχε 54/55 πάσες που επιχείρησε , εκπληκτική απόδοση.

Ποιος είναι ο λόγος που λέω ότι είναι τεστ το σημερινό παιχνίδι; Ο Ολυμπιακός στο μοναδικό ματς που δεν έπαιξε βασικός ο Φορτούνης φέτος έχασε απέναντι στον ΟΦΗ και ήταν συνολικά κακός. Προφανώς δεν λέω ότι θα χάσει ο Ολυμπιακός, έχει όμως ένα ενδιαφέρον να δούμε πως θα διαχειριστούν το παιχνίδι οι Πειραιώτες έχοντας απόντες δυο πολύ σημαντικούς παίκτες τους.

Ένας πονοκέφαλος μάλιστα στο μυαλό του Μαρτίνς είναι το ποιον θα χρησιμοποιήσει στο κέντρο διότι οι ενοχλήσεις άφησαν έξω τον Μπουχαλάκη. Στον μυαλό του Μαρτίνς είναι να δούμε στα χαφ τον Καμάρα σε ρόλο κόφτη τον Ανδρούτσο σε ρόλο 8αριου και τον Νάτχο δεκάρι. Ο Ανδρούτσος είναι μια επιλογή που δοκίμασε στο ματς με την ΑΕΛ ο προπονητής του Ολυμπιακού και ήταν αυτός μάλιστα που πρόσφερε την ασίστ στο 3ο γκολ του Φορτούνη, έδειξε πως είναι να καλό εργαλείο στα χέρια του Μαρτίνς και ίσως πάρει την ευκαιρία του στο σημερινό ματς. Το άλλο σενάριο είναι να χρησιμοποιηθεί ο Τοροσίδης ως αμυντικό χαφ, ο Καμάρα 8αρι και ο Νάτχο 10αρι.

Αν για ένα λόγο φοβάμαι αυτό το ματς είναι αυτός, είτε με την μια επιλογή είτε με την άλλη δεν ξέρω κατά ποσό θα πάει καλά ο χώρος του κέντρου στο θέμα της ανάπτυξης. Αν χρειάζεται να γυρίζει αρκετά πίσω ο Νατχο για να πάρει την μπάλα θα υπάρχει πρόβλημα γιατί θα χάσει από την βοήθεια που θα δώσει επιθετικά. Πρέπει αυτός που θα επιλεγεί 8αρι,να παίξει κοντά στον Ισραηλινό ώστε να μην κατεβαίνει χαμηλά. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που αντιμετώπισε ο Ολυμπιακός και στα Γιάννενα όπου ο Φορτούνης έφτανε πίσω από το κέντρο συνέχεια γιατί η βοήθεια από τον Μπουχαλάκη στην μεταφορά της μπάλας ήταν μηδενική.

Αναμφίβολα με ένα γρήγορο γκολ οι Πειραιώτες θα ξεχάσουν κάθε άγχος και θα παίξουν πιο ελευθέρα , αν δεν έχει μπει το γκολ, θα αρχίσουν οι προβληματισμοί και όσο θα περνά η ώρα ο χρόνος δεν θα ‘ναι σύμμαχος τους γιατί το 10αρι τους ο Νάτχο θα κουράζεται και η ομάδα του Πανιωνίου έχει δείξει ότι ξέρει να αμύνεται, οπότε το έργο της θα γίνεται πιο εύκολο.

Να δούμε την δύναμη της ομάδας του Μαρτίνς χωρίς δυο βασικούς παίκτες , άλλωστε γνωρίζουμε όλοι ότι είναι υπερπλήρες το ρόστερ φέτος, μένει να αποδείξει ότι μπορεί και χωρίς τον Φορτούνη και να παρει την νικη που είναι το μοναδικό αποτέλεσμα το οποίο είναι αποδεκτό αν θέλει να συνεχίσει να έχει πιθανότητες για το πρωτάθλημα.

Μια πρόβλεψη για την σημερινή ενδεκάδα: Σα, Ελαμπντελαουί, Κούτρης, Βούκοβιτς, Σισέ, Καμαρά, Νάτχο, Ανδρούτσος, Λάζαρος, Ποντένσε, Χασάν

ΛΙΣΤΑ EUROPA LEAGUE

Οι τρεις παίκτες που επέλεξε ο Μαρτίνς είναι οι Λοντίγκιν, Μασούρας, Ζιλ Ντιας. Πολλοί αναρωτήθηκαν για τον αποκλεισμό του Σολδάνο, η απόφαση αυτή δεν είναι παράλογη. Αρχικά ο Αργεντινός στράικερ ήταν ανέτοιμος δεν έχει παίξει ακόμα ματς ολόκληρο ματς με τους Πειραιώτες, είναι πρώτη του φορά στην Ευρώπη χρειάζεται χρόνο προσαρμογής, αυτό

δεν σημαίνει όμως πως αποκλείεται να τον δούμε να αγωνίζεται στα ματς με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ. Ο Πορτογάλος επέλεξε τους πιο έτοιμους για τα ματς με την Ντιναμό Κιέβου που έρχονταιχ σε 12 μέρες, ο Λοντίγκιν πήρε την θέση του Γιαννιώτη στην λίστα, ο Ζιλ Ντιας είναι ένας παίκτης που γνωρίζει από την Πορτογαλία και ήρθε πανέτοιμος από την Νότιγχαμ Φόρεστ από άποψη φυσικής κατάστασης και τέλος ο Μασούρας έχει κάνει ιδανικό ξεκίνημα στον Ολυμπιακό και είναι ένας ακραίος με διαφορετικά χαρακτηριστικά από τους υπόλοιπους της ομάδας . Ένα ακόμα βασικό κριτήριο είναι το στυλ επιθετικού που χρειάζονται οι ερυθρόλευκοι σε αυτά τα παιχνίδια. Έχουν στην λίστα τους έναν κλασσικό φορ και τον Γκερέρο που κάνει την δουλειά του εξαιρετικά και είναι ότι πρέπει για τα παιχνίδια. με δύσκολες ομάδες όπου ο Ολυμπιακός δεν θα κρατά την μπάλα , ένας παίκτης σαν τον Ισπανό που θα τρέχει παντού είναι αυτό που η ομάδα χρειάζεται.

Οι πιο έτοιμοι επιλέχτηκαν και αυτοί που είναι ήδη μέρος της ομάδας. Μακάρι ο Αργεντινός να αποδείξει μέσα από τις ευκαιρίες που θα πάρει στο πρωτάθλημα ότι έκανε λάθος ο Μαρτίνς που δεν τον συμπεριέλαβε.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code