ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το ποδόσφαιρο στα καλύτερά του

Μετά την καθιερωμένη δίμηνη διακοπή , η φετινή σεζόν μπαίνει στην τελική της ευθεία με την έναρξη των νοκ άουτ σε Champions League και Εuropa League.
Η κλήρωση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προσέφερε κάποια πολύ σπουδαία ζευγάρια, που αναμένεται να δώσουν αφορμή για μπόλικη κουβέντα. Όπως ήταν λογικό, προέκυψαν και κάποια άλλα με αδιαφιλονίκητα φαβορί, που προσφέρονται ωστόσο για πολλά γκολ και θέαμα. Ας τα δούμε αναλυτικά...
Mπάγερν - Λίβερπουλ : Το σημαντικότερο, από κάθε άποψη, ζευγάρι της φάσης των 16. Αμφότερες οι ομάδες διανύουν ιδιαίτερη σεζόν για τον αντίθετο λόγο. Οι μεν Βαυαροί, μετά από 6 σερί άνετες κατακτήσεις, κινδυνεύουν να χάσουν το πρωτάθλημα, καθώς βρίσκονται στο -7 από τη Ντόρτμουντ , ενώ η Λίβερπουλ βρίσκεται 3 βαθμούς πάνω από τη δεύτερη Σίτι και η κατάκτηση της Premier League μετά από 29 χρόνια μοιάζει αυτοσκοπός για το σύλλογο. Αξίζει ακόμη να σημειωθεί, ότι οι δύο μονομάχοι έχουν χτυπηθεί από τραυματισμούς σημαντικών παικτών τους. Για τη μεν Μπάγερν, Νόιερ και Ρόμπεν είναι αμφίβολοι για τους συγκεκριμένους αγώνες, από τους οποίους είναι δεδομένη η απουσία του Τολισό ,ενώ για την περσινή φιναλίστ , τα προβλήματα εντοπίζονται αποκλειστικά στην άμυνα. Ο Γκόμεζ θα χάσει όλη την υπόλοιπη σεζόν, ο Φαν Ντάικ είναι τιμωρημένος για το πρώτο ματς, ενώ οι Λόβρεν και Άρνολντ στερούνται αγωνιστικού ρυθμού λόγω της μηνιαίας απουσίας τους. Η έλλειψη ροτέισον σε άμυνα και επίθεση, σε συνδυασμό με την ψύχωση για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, με οδηγούν στο να τοποθετήσω τη Λίβερπουλ στη θέση του -ισχυρού- αουτσάιντερ για τη συγκεκριμένη μάχη.

 Εκτίμηση πρόκρισης : Μπάγερν
Παρί Σεν Ζερμέν - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ : Την ημέρα της κλήρωσης, το συγκεκριμένο ζευγάρι είχε ξεκάθαρο φαβορί. Παρόλα αυτά, στο διάστημα που ακολούθησε άλλαξαν πολλά. Η αντικατάσταση του Μουρίνιο από τον Σόλσκιερ, σήμανε τη μεταμόρφωση της Γιουνάιτεντ. Η βελτίωση της ομάδας είναι οφθαλμοφανής , κάτι που αποδεικνύεται και από το αήττητο σερί της στο πρωτάθλημα , όπου μετράει επτά νίκες και μία ισοπαλία. Πογκμπά και Ράσφορντ βρίσκονται σε δαιμονιώδη φόρμα και οδηγούν την ομάδα σε σπουδαίες εμφανίσεις. Την ίδια ώρα, ο τραυματισμός του Νευμάρ, αποτελεί μια εξέλιξη που σίγουρα αλλάζει τα δεδομένα. Εφόσον η άμυνα της Γιουνάιτεντ καταφέρει να περιορίσει τους Καβάνι, Εμπαπέ , θα αυξήσει κατακόρυφα τις πιθανότητες να πετύχει κάτι, που πριν 2 μήνες φάνταζε μάλλον απίθανο.

 Eκτίμηση πρόκρισης : Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Γιουβέντους - Ατλέτικο Μαδρίτης : Το μόνο σίγουρο για αυτή τη μονομαχία, είναι ότι θα παρακολουθήσουμε αγώνες με πολλή ένταση και κάρτες. Για τις διαθέσεις της Γιουβέντους, η απόκτηση του Ρονάλντο μιλάει από μόνη της. Το +9 από τη δεύτερη Νάπολι για το πρωτάθλημα , επιτρέπει στη Γιούβε να αφοσιωθεί στο μεγάλο της στόχο, την κατάκτηση του Champions League. Απέναντι της μια ομάδα που, ακόμα κι αν σε πολλούς δεν γεμίζει το μάτι, παραμένει ένας αντίπαλος που δεν παραδίδεται αμαχητί , οποιονδήποτε κι αν αντιμετωπίσει. Ο τραυματισμός του Ντιέγκο Κόστα, οδήγησε τη διοίκηση της Ατλέτικο στην απόκτηση του Άλβαρο Μοράτα, ενός παίκτη που έφτασε μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης με τη φανέλα της Γιουβέντους το 2015, σκοράροντας μάλιστα στα δύο παιχνίδια των ημιτελικών και στον τελικό. Περιμένω σκληρή μάχη, με λίγα γκολ και πολλή τακτική. Πάντως, η προσωπικότητα των παικτών της Γιουβέντους ,της δίνει ένα προβάδισμα για την πρόκριση στα προημιτελικά.

Εκτίμηση πρόκρισης : Γιουβέντους

Τότεναμ - Ντόρτμουντ :  Ένα ακόμη μεγάλο ντέρμπι για μια θέση στην οκτάδα. Η Τότεναμ κατάφερε να περάσει τον όμιλο κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, με την Ίντερ να της κάνει δώρο την πρόκριση. Σον και Έρικσεν καλούνται να ηγηθούν της προσπάθειας των Λονδρέζων ,καθώς η απουσία των Κέιν, Άλι στερεί μεγάλο μέρος της επιθετικής τους δύναμης. Η Ντόρτμουντ ,από την άλλη, με τρομερό ποδόσφαιρο και μεγάλη σταθερότητα, βρίσκεται κοντά στο να σπάσει τη "μονιμότητα" της Μπάγερν στις κατακτήσεις της Bundesliga. Δύο ομάδες, που ανέκαθεν αρέσκονταν στο επιθετικό ποδόσφαιρο, αναμένεται να προσφέρουν πολύ θεαματικά παιχνίδια . Όπως και στην περίπτωση της Λίβερπουλ, αν η προοπτική της κατάκτησης του πρωταθλήματος επηρεάσει τη Ντόρτμουντ στα ευρωπαικά της παιχνίδια, τότε αυτόματα η Τότεναμ θα αποτελέσει το φαβορί για την πρόκριση. Πολύ ενδιαφέρουσα κόντρα, που αξίζει κανείς να παρακολουθήσει.

Εκτίμηση πρόκρισης : Τότεναμ
Μπαρτσελόνα - Λυών  :  Από τα λίγα ζευγάρια με προφανές φαβορί.  Παρά το νταμπλ και την διαφαινόμενη κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος, ο περσινός αποκλεισμός απο τη Ρόμα στοιχειώνει ακόμα την θητεία του Βαλβέρδε στη Μπάρτσα. Η διοίκηση κατέστησε σαφές από την αρχή της χρονιάς, ότι ο στόχος της ομάδας είναι η επιστροφή στους ευρωπαικούς τίτλους. Με το Μέσι σε απίστευτη κατάσταση, περιμένω τη Μπαρτσελόνα να περνάει εύκολα στην επόμενη φάση. Θα αντιμετωπίσει πάντως μια ομάδα με πολύ επιθετικό ταλέντο, κάτι που αποδείχτηκε και στους αγώνες της με τη Μάντσεστερ Σίτι για τη φάση των ομίλων. Εφόσον λοιπόν η Λυών δεν κλειστεί, είναι βέβαιο ότι θα είναι ένα ζευγάρι με πολλά γκολ.

Εκτίμηση πρόκρισης : Μπαρτσελόνα

Ρεάλ Μαδρίτης - Άγιαξ  : Μετά από το ιστορικό ρεκόρ των τεσσάρων κατακτήσεων σε πέντε χρόνια, η Ρεάλ διανύει μια χρονιά φυσιολογικής κάμψης. Η αποχώρηση των Ζιντάν και Ρονάλντο, σήμανε το τέλος μιας απόλυτα πετυχημένης εποχής. Τα συνεχή αρνητικά αποτελέσματα οδήγησαν στην αντικατάσταση του Λοπετέγκι από το Σολάρι, ωστόσο η εικόνα της Ρεάλ παραμένει προβληματική. Καλείται να αντιμετωπίσει τον Άγιαξ, μια νεανική ομάδα που παίζει πολύ ωραίο και επιθετικό ποδόσφαιρο. Στον όμιλο, άφησε πίσω της χωρίς καμία δυσκολία τη Μπενφίκα και την ΑΕΚ , φτάνοντας μάλιστα πολύ κοντά στην πρώτη θέση στο τελευταίο ματς με τη Μπάγερν. Η Ρεάλ εξακολουθεί να έχει τον πρώτο λόγο, όμως αν ο Άγιαξ επαναλάβει τις εμφανίσεις του ομίλου, μπορεί να ελπίζει στην έκπληξη.

Εκτίμηση πρόκρισης : Ρεάλ Μαδρίτης

Μάντσεστερ Σίτι - Σάλκε : Έχω την εντύπωση ότι ,  και ο Πεπ να έκανε την κλήρωση, αυτή την ομάδα θα επέλεγε. Τεράστια διαφορά ποιότητας στις δύο ομάδες, σε μια σεζόν που η Σάλκε βρίσκεται στη 12η θέση του γερμανικού πρωταθλήματος με 22 βαθμούς σε 20 αγώνες. Ο μόνος λόγος που η Σάλκε βρίσκεται εδώ, είναι ο εύκολος όμιλος που συμμετείχε. Η Σίτι δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να προκριθεί, θα επιχειρήσει μάλιστα να καθαρίσει από το πρώτο ματς, ώστε να μπορέσει να ξεκουράσει παίκτες για τη δύσκολη συνέχεια σε Αγγλία και Champions League.

Εκτίμηση πρόκρισης : Μάντσεστερ Σίτι

Ρόμα - Πόρτο : Η κλήρωση χαμογέλασε και στις δύο ομάδες, καθώς τους δίνεται η ευκαιρία να προκριθούν στην οκτάδα, χωρίς η πραγματική τους αξία να το δικαιολογεί. Η Ρόμα βρίσκεται σε κρίσιμη περίοδο, με τον κόσμο να αμφισβητεί έντονα παίκτες και προπονητή. Δέχεται γκολ με τεράστια ευκολία, το κενό που άφησε η αποχώρηση του Ναινγκολάν δεν καλύφθηκε, ενώ η κακή κατάσταση του Τζέκο έχει στερήσει πολλά γκολ στην ομάδα. Η Πόρτο, αντιθέτως είναι σε πολύ καλύτερη κατάσταση. Tερμάτισε πρώτη στον όμιλο (με Σάλκε, Λοκομοτίβ Μόσχας και Γαλατασαράι) με 16 βαθμούς και βρίσκεται στην πρώτη θέση του πορτογαλικού πρωταθλήματος. Η χρονική συγκυρία ευνοεί τους Πορτογάλους για να επιστρέψουν μετά από 4 χρόνια στα προημιτελικά της διοργάνωσης.

Εκτίμηση πρόκρισης : Πόρτο

Το Champions League επιστρέφει, με την κλήρωση να είναι σύμμαχος ,ώστε να δούμε αναμετρήσεις που περιμένουμε με τεράστιο ενδιαφέρον.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code