ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ντέρμπι που οδηγεί σε ΝΤΕΡΜΠΙ...


Τα βλέμματα της 18ης αγωνιστικής της Σούπερλιγκ στρέφονται κατά κύριο λόγο, στο παιχνίδι μεταξύ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ το βράδυ της Κυριακής στο Ολυμπιακό Στάδιο.
Στα πρακτικά, ο ΠΑΟΚ φυσικά είναι στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με 50 βαθμούς, ενώ η ΑΕΚ είναι στην 3η θέση με 36. Η  διαφορά των 2 ομάδων βαθμολογικά είναι τεράστια, αλλά η αντιπαλότητά τους, ειδικότερα μετά τα όσα συνέβησαν την περσινή χρονιά βρίσκεται στην κορύφωσή της. Το ντέρμπι έχει μεγάλη σημασία για ένα ακόμη λόγο και  έχει να κάνει με την εξέλιξη του πρωταθλήματος κι το αν ο Ολυμπιακός θα πάει στην Τούμπα την επόμενη εβδομάδα με αξιώσεις διεκδικητή του τίτλου.  

Στο αγωνιστικό τώρα, οι δύο ομάδες αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα στην στελέχωση των ομάδων τους για το μεγάλο ματς. Αρχικά από την γηπεδούχο ΑΕΚ, εκτός αποστολής έμειναν οι Γαλανόπουλος και Λόπεζ λόγω τραυματισμού, ο Γιαννιώτας για λόγους τακτικής και φυσικά Σιμόες και Λαμπρόπουλος που για τους γνωστούς λόγους είναι εκτός ομάδας. Έτσι αν μπορούμε να κάνουμε υποθέσεις, πάμε με το καθιερωμένο το τελευταίο διάστημα 3-5-2, με τους Μπάρκα κάτω από τα δοκάρια, Μπακάκη, Οικονόμου, Τσιγκρίνσκι στην άμυνα, δεξιά Γκάλο, αριστερά Χουλτ. Στο κέντρο, ο Άλεφ θα είναι το αμυντικό χαφ, με τους Μπακασέτα και Μάνταλο να παίζουν εσωτερικοί μέσοι. Μπροστά το δίδυμο Λιβάγια, Πόνσε δεν χαλάει με τίποτα και από την συνεργασία τους περιμένει  πολλά πράγματα ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Στον ΠΑΟΚ τώρα, τα πράγματα είναι λίγο πιο περίπλοκα. Εκτός αποστολής, πέρα από τα δύο καινούργια μεταγραφικά αποκτήματα του ασπρόμαυρου δικεφάλου ( Ινγκασον και Ολιβέιρα) ,  έμεινε ο τραυματίας Κάνιας και ο τιμωρημένος Γιαννούλης. Έκπληξη από την άλλη, ήταν η συμμετοχή στην αποστολή, του επιστρέφοντος από τον δανεισμό του Ενρίκε. Στην μαντεψιά της 11αδας, 4-2-3-1 με Πασχαλάκη υπερασπιστή της εστίας, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα και βιειρίνια στην άμυνα. Σάκχοφ με Μαουρίτσιο δίδυμο στα χαφ, με τους Καντουρί, Μπίσεσβαρ, Ζαμπά πίσω από τον προωθημένο Ακπόμ.

Οι ομάδες θα κοιτάξουν τουλάχιστον στο πρώτο κομμάτι του παιχνιδιού να έχουν σιγουριά στα μετόπισθεν, καθώς και οι δυο νομίζω ότι πρώτα από όλα θέλουν να μην χάσουν. Παρόλα αυτά, τα περσινά γεγονότα έχουν αφήσει τα κατάλοιπα τους και στους φετινούς οργανισμούς των ομάδων. Νομίζω ότι το ‘’ΠΡΕΠΕΙ’’ για τον ΠΑΟΚ είναι πολύ μεγάλο και μπορεί να τον κρατήσει συγκεντρωμένο στο δόγμα ότι κάθε βαθμός είναι σημαντικός. Στην ΑΕΚ από την άλλη, ο Ουζουνίδης ξέρει ότι για την προσωπική του πορεία στον πάγκο της ομάδας,  το σημαντικότερο είναι να μην χάσει. Σε περίπτωση όμως που ‘’ πάρει το οκ’’ να αποδείξει ότι η ΑΕΚ δίκαια ήταν η περσινή πρωταθλήτρια, μπορεί να δούμε μια τελείως διαφορετική προσέγγιση στο ματς και ένα αποτέλεσμα που δεν περιμένουμε (όσον αφορά τον ρυθμό και τον αριθμό  των γκολ). Από εκεί και πέρα, ενδιαφέρον επίσης για την ΑΕΚ θα έχει να δούμε το πώς θα διαχειριστεί ένα ματς που είναι αρκετά πιθανό να μην σημειώσει νωρίς κάποιο τέρμα. Το αναφέρω αυτό γιατί όποιος έχει δει τα τελευταία της παιχνίδια, το γρήγορο γκολ τείνει να γίνει στοιχείο του DNA της.

Όπως και να έχει, το ενδιαφέρον είναι μεγάλο και μπορεί να γίνει ακόμα μεγαλύτερο, αν το παιχνίδι αυτό λειτουργήσει ως γέφυρα που θα μας οδηγήσει σε ένα ακόμα μεγαλύτερο ντέρμπι, με φόντο αυτή την φορά όμως, το πρωτάθλημα. Όποιος κι αν είναι ο νικητής ας ευχηθούμε ένα ωραίο παιχνίδι με ρυθμό και θέαμα, για εμάς αλλά και  τον Βράνιες που θα κάνει τόσο ταξίδι για να το δει…

ΥΓ. Περιμένω να δω την ηρεμία και την συγκέντρωση, του υπό συζητήσεις για την ανανέωση της συνεργασίας του με τον ΠΑΟΚ, Βαρέλα, τώρα που ο νεοαποκτηθείς Ινγκασον βρίσκεται στην Τούμπα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code