ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Έφαγε την ουρά, του μένει... ο γάιδαρος




Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ! Με ψυχωμένη εμφάνιση και τρομερό πάθος, νίκησε χθες το βράδυ την Εφές και ξαναβλέπει φως στον ορίζοντα.
Με αυτή την νίκη έφτασε ρεκόρ 9-12, την ίδια στιγμή που μετά το τέλος της 21ης αγωνιστικής η 8αδα κλείνει με την Μπασκόνια στο 10-11. Βαθμολογικά ο Παναθηναϊκός, πρέπει να ξεκινήσει να μετράει τα κουκιά, τα δικά του και των αντιπάλων του, για την είσοδο στα πλει-οφς,  μπασκετικά όμως θα πρέπει να ασχοληθεί με τον εαυτό του και μόνο και να βρει τρόπους να βελτιωθεί. Η ομάδα του Πιτίνο μπήκε συγκεντρωμένη στο ματς και σύντομα πήρε διαφορά. Με τα πάνω και τα κάτω της, κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού κράταγε πάντα την πρωτοπορία στο σκορ και κάπως έτσι ξεκόλλησε από τις 8 νίκες. Κορυφαίος φυσικά, ο Νικ Καλάθης αγγίζοντας το triple double για ακόμα μια φορά (20 πόντοι, 13 ασσίστς, 8 ριμπάουντς), θετικότατος και ο Ντεσόν Τόμας.

Ξεκινώντας από τα αρνητικά, παρά το πλήθος των σχολίων που διαβάζω δεξιά και αριστερά για την καταπληκτική άμυνα του ΠΑΟ, εγώ χθες είδα έναν Παναθηναϊκό που ήθελε, αλλά δεν μπορούσε. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού είχαν πραγματική θέληση να κάνουν δύσκολη τη ζωή των αντιπάλων τους,  αλλά πολλές φορές αυτό δεν ήταν αρκετό. Περιστροφές που δεν ολοκληρώθηκαν ποτέ, συνεχής ανισορροπία , πολύ κυνηγητό, συν μερικές εκ φύσεως δυσκολίες στο αμυντικό κομμάτι (βλέπει Κιλπάτρικ και Τόμας). Ακόμα και τα φάουλ που συμπλήρωνε νωρίς νωρίς σε κάθε δεκάλεπτο, δείχνουν την δυσκολία του να ακολουθήσει στην άμυνα. Παρόλα αυτά ο ιδρώτας που έχυσε στο παρκέ και η  τρομερή προσπάθεια του, κάλυψε το έλλειμμα αμυντικών προσόντων που φανερά είχε και κράτησαν τη Εφές σχετικά χαμηλά στο σκορ.

Στην αντίπερα όχθη, με τέτοιο Καλάθη, η  επίθεση δεν μπορεί να μην πάει περίφημα. Σημαντική προσθήκη το παιχνίδι στο low post που έβρισκε από τον Τόμας και του δίνει ένα Plan B για τις στιγμές ξεκούρασης του Νικ, όσο μικρές και αν είναι αυτές. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Πιτίνο, έχει διαψεύσει όλους αυτούς που βιάστηκαν να πουν, ποιοι παίκτες ταιριάζουν στο στυλ του και ποιοι όχι. Δείχνει να παλεύει για να πάρει από κάθε παίκτη όσα περισσότερα μπορεί. Δουλεύει πολύ το ματς, παρεμβαίνει σε αυτό και θα είναι ευτύχημα για τον Παναθηναϊκό αν στο χρόνο που θα έχει στην διάθεση του, καταφέρει να μεταλαμπαδεύσει κάποια πράγματα  στους παίκτες του.

Για τον Παναθηναϊκό χθες δεν κερδήθηκε τίποτα σημαντικό. Ο δρόμος που πρέπει να ανέβει είναι μακρύς και σίγουρα ανηφορικός. Εννοείται ότι δεν του μένει τίποτα άλλο να κάνει, πέρα από το να παλέψει για το καλύτερο για την ιστορία του και για τον  κόσμο του. Σημάδια βελτίωσης υπάρχουν αλλά χρειάζεται πολλή δουλειά ακόμα για να καλυφθούν οι παθογένειες αυτής της ομάδας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code