ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Αντίο Αιμιλιάνο Σάλα

Ήταν 31 Οκτωβρίου  του 1990 όταν ήρθε στην ζωή ο Αιμιλιάνο.
Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην πόλη της Κουλούλου προάστιο του Σάντα Φε της Αργεντινής. Οι γονείς του είναι ο Οράσιο Σάλα και η Μερσέντες Ταφαρέλ και έχει δύο αδέρφια τον Ντάριο και την Ρομίνα. Ήταν οπαδός της Ιντεπετιέντε και καθώς μεγάλωνε μάθαινε τα κόλπα της στρογγυλής θεάς παρακολουθώντας βιντεάκια του αγαπημένο του Γκαμπριελ Μπατιστούτα.


Η αρχή

Ο Αμιλιάνο ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην  San Martin de progreso  μέχρι την ηλικία των 15 χρονών. Έπειτα μετακινήθηκε στην κόρδοβα της Ισπανίας παίζοντας στην Proyecto Crecer ομάδα ενός δικτύου σκάουτερ που άνηκε στην  Μαγιόρκα από Ισπανικής μεριάς και στην Μπορντό από Γαλλικής.

Επαγγελματικά βήματα

Ο Σάλα έκανε το πρώτο του επαγγελματικό συμβόλαιο το έκανε στην Πορτογαλία για λογαριασμό της Κράτο. Στην ομάδα βρέθηκε εξαιτίας ενός συναδέλφου ποδοσφαιριστή ο οποίος έπαιζε στην Κράτο και έκανε εισήγηση για την απόκτηση του. Στα 19 του όλα πήγαιναν καλά μιας και το όνειρο του γινόταν πραγματικότητα. Στην πρώτη του εμφάνιση με την Πορτογαλική ομάδα σκόραρε δύο φορές ωστόσο  συνέχεια δεν υπήρχε καθώς γύρισε στην Αργεντινή επειδή είχε μπλεξίματα η κοπέλα του.

Μπορντό και συνέχεια της Ιστορίας 

Ένα χρόνο αργότερα επέστρεψε στην Ευρώπη αυτή τη φορά για λογαριασμό της Μπορντό. Από το 2010 αγωνιζόταν στην δεύτερη ομάδα των Γιρονδίνων και την επόμενη χρονιά ανέβηκε στην 1η ομάδα. Ο Σάλα ήταν απογοητευμένος από τον  ανύπαρκτο χρόνο που είχε στην ομάδα. Μαζί με τον ατζέντη του προσπάθησε να φύγει από την ομάδα, αλλά δεν τα κατάφερε μιας και δεν τον άφησαν να φύγει. Έκανε το ντεμπούτο του με την  φανέλα της Μπορντό σε έναν αγώνα κυπέλλου με αντίπαλο  την Ολυμπίκ Λιόν,καθώς μπήκε αλλαγή στο 105’. Πραγματοποίησε 11 εμφανίσεις και σκόραρε μόλις μία φορά. Την επόμενη χρονιά 2012-2013 πήγε δανεικός στην Ορλεάνη που τότε αγωνιζόταν στην 3η κατηγορία της Γαλλίας, με την οποία έπαιξε 37 παιχνίδια σημειώνοντας 19 τέρματα. Το 2014 ξαναπάει δανεικός αυτή τη φορά για λογαριασμό της Νιορτ ομαδα 2ης κατηγορίας. Σαν να μην άλλαξε τίποτα για τον ίδιο καθώς σε 37 παιχνίδια κατάφερε να βάλει 18 γκολ. Το 2014-2015 δεν κατάφερε να πείσει τον τότε τεχνικό της Μπορντό Γουίλι Σανιόλ και πήγε δανεικός,αυτή τη φορά σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας και πιο συγκεκριμένα στην Καέν με την οποία δεν είχε και την καλύτερη σεζόν της καριέρας του καθώς έπαιξε 13 παιχνίδια βάζοντας 5 τέρματα.

Το “λιμάνι” του και το τέλος

Κάπου εκεί εμφανίζεται στην ζωή του η Ναντ που έδωσε 1,5 εκατομμύριο για να τον κάνει δικό της.Με τα καναρίνια καταγράφει 120 συμμετοχές και πέτυχε 42 γκολ.Ο Αιμιλιάνο Σάλα ήταν ένας παίκτης πολύ δυνατός που είχε την αίσθηση του γκολ χωρίς όμως τρίπλα ή απαράμιλλη τεχνική. Ήταν έτοιμος να ζήσει τη μεγαλύτερη στιγμή της καριέρας του καθώς η Κάρντιφ έδωσε 16 εκατομμύρια ευρώ για να κάνει δικό της,δίνοντας του την ευκαιρία να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου,την Πρέμιερ Λιγκ. Η μοίρα όμως του έπαιξε άσχημο παιχνίδι καθώς το αεροπλάνο που επέβαινε χάθηκε και βρέθηκε μετά από μέρες τα συντρίμμια του. Αντίο Αιμιλιάνο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code