ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Το ντέρμπι στο πιάτο σας



Η ΑΕΚ έκανε το χατίρι στον Ολυμπιακό, κατάφερε να μη χάσει από τον ΠΑΟΚ και έδωσε ξανά ενδιαφέρον, σε ένα μέχρι πρότινος μισοτελειωμένο πρωτάθλημα.
Το βράδυ της Κυριακής λοιπόν παίζονται όλα! Από τη μία ο ΠΑΟΚ με το δικό του δεύτερο Championship point και από την άλλη Ολυμπιακός με την τελευταία του ευκαιρία, να γίνει κανονικότατος διεκδικητής του πρωταθλήματος. Η αποστολή για τον ΠΑΟΚ μοιάζει ευκολότερη καθώς ξεκάθαρα κυνηγά δύο αποτελέσματα και δεν έχει ανάγκη να σκοτώσει τον Ολυμπιακό, κερδίζοντάς τον. Από την άλλη ο ανεβασμένος ψυχολογικά αλλά και αγωνιστικά Ολυμπιακός, τα παίζει όλα για όλα για μία νίκη μέσα στην κατάμεστη Τούμπα που τον βάζει για τα καλά στο κόλπο.

Οι δύο ομάδες πάνε ‘’οριακά’’ πάνοπλες στο ντέρμπι, αφού για τους μεν, η μόνη απουσία είναι ο Κάνιας, ενώ για τους δε ο Ελαμπντελαουί. 4-2-3-1 για τον ΠΑΟΚ, με Πασχαλάκη στο τέρμα, Μάτος, Κρέσπο,Βαρέλα, Βιερίνια από δεξιά προς τα αριστερά στην άμυνα. Μαουρίσιο και Σάκχοφ τα δύο αμυντικά χαφ, με την τριάδα πίσω από τον προωθημένο Άκπομ, να αποτελείται από τους Μπίσεσβαρ, Ελ Καντουρί και Λημνιό. 4-2-3-1 και για τον Ολυμπιακό, με τον Σα κάτω δοκάρια, Τοροσίδης, Βούκοβιτς, Σισσέ και Κούτρης μπροστά του. Γκιγιέρμε με Καμαρά στον άξονα και οι Λάζαρος, Ποντένσε, Φορτούνης πίσω από τον Χασάν.

Το ματς

Πηγαίνοντας  από το γενικό στο ειδικό, θα χωρίσουμε το παιχνίδι σε δύο σημεία. Το διάστημα μέχρι να σημειωθεί κάποιο τέρμα και το διάστημα που θα απομείνει μετά από αυτό. Το 0-0 κρατάει και τους δύο εντός στόχων, όταν μπει το γκολ όμως, από όποιον και αν προέλθει, θα κάνει αυτόματα τον αντίπαλο υποχρεωμένο να ανατρέψει την ισχύουσα κατάσταση με κάθε δύναμη που διαθέτει. Αναγνωριστικό διάστημα και επιφυλακτικότητα στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, με τον ΠΑΟΚ να βολεύεται σε αυτό το παιχνίδι και τον Ολυμπιακό να έχει στο πίσω μέρος του μυαλού του ότι αν δεχτεί κάποιο τέρμα, μετά τα πράγματα δυσκολεύουν πολύ για αυτόν. Ο Λουτσέσκου έχει δείξει ότι δεν φοβάται να αμυνθεί στα χαμηλά μέτρα, ενώ ο Μάρτινς έχει πίστη το πλάνο του και δεν θα βιαστεί να τα παίξει όλα για όλα. Όλα αυτά βέβαια μέχρι τη σημείωση κάποιου τέρματος όπου οι τακτικές και οι προθέσεις των προπονητών λογικά θα περάσουν σε δεύτερη μοίρα.

Μπαίνοντας πιο βαθιά στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου, πάμε να δούμε ορισμένα Ματσαρίσματα.

  • ·        Αρχικά θεωρώ δεδομένο ότι και τα δύο αμυντικά δίδυμα των ομάδων, έχουν ξεκάθαρο πλεονέκτημα στην εξουδετέρωση του αντίστοιχου επιθετικού. Ο Χασάν δύσκολα θα βρει φάσεις ανάμεσα από τους Κρέσπο και Βαρέλα, ενώ από την άλλη ο Άκπομ μπορεί να ελπίζει μόνο σε κάποιο λάθος του βούκοβιτς.


  • ·        Εξτρέμ Ολυμπιακού! Λάζαρος και Ποντένσε έχουν σαφέστατο πλεονέκτημα απέναντι στους Βιερίνια και Μάτος και νομίζω ότι αυτή η συνθήκη θα επηρεάσει περισσότερο από κάθε άλλη, τη μορφή του παιχνιδιού. Οι μπάλες θα πάνε στα πλάγια για τον Ολυμπιακό, που θα κοιτάξει να δημιουργήσει ρήγματα από εκεί, όπως και στο πρώτο παιχνίδι.(ο Βιερίνια αν θυμάστε είχε ταλαιπωρηθεί πάρα πολύ από τον Ποντενσε και είχε βγει για να μην πάρει κόκκινη). Ο λουτσέσκου είναι δεδομένο ότι το γνωρίζει αυτό και έχει ενδιαφέρον το πώς θα κοιτάξει να το αντιμετωπίσει.


  • ·        Από την άλλη μεριά και συνδεόμενο με την παραπάνω αναφορά, τα μπακ του Ολυμπιακού θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικά και να έχουν τις απαραίτητες επιστροφές. Η επιθετικότητα των μπακ του ΠΑΟΚ είναι πολύ βασικό κομμάτι της ανάπτυξής του και έμφυτο ένστικτο και των δύο. Πιθανό ανέβασμα Τοροσίδη η Κούτρη μπορεί αναπάσα στιγμή να μετατραπεί σε ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ που θα ποντάρει πολλά σε αυτό.


  • ·        Φορτούνης και  Μπίσεσβαρ! Ίσως ο MVP και ο δεύτερος MVP του πρωταθλήματος. Σίγουρα μεγάλο κομμάτι της προσοχής των αντιπάλων θα είναι στραμμένο πάνω τους. Παρόλα αυτά και ο Σάκχοφ, θα αντιμετωπίσει δυσκολίες στο μαρκάρισμα του Φορτούνη αλλά και η αδυναμία του Καμαρά στην τακτική προσήλωση, θα δώσει στον Μπίσεσβαρ τουλάχιστον μία στιγμή μέσα στο ματς.


  • ·        Παράδοξο αλλά η μάχη του κέντρου ίσως περάσει σε δεύτερη μοίρα καθώς και για τις δύο ομάδες ο κύριος όγκος επιθέσεων θα δοθούν στους πλαϊνούς ποδοσφαιριστές, είτε αυτοί είναι εξτρέμ είτε μπακ. Παρόλα αυτά η ομοιογένεια του ΠΑΟΚ ίσως τον βγάλει νικητή σε αυτή την άτυπη μονομαχία.


  • ·        Σε τέτοια ματς ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε την ενδεχόμενη συνεισφορά των τερματοφυλάκων. Μία μεγάλη απόκρουση, ή ένα μεγάλο λάθος, αποκτά βαρύνουσα σημασία και μπορεί να καθορίσει πολλά. Ποιοτική ισορροπία στα γκολπόστ της κάθε ομάδας, με την ποιότητά τους μάλιστα είναι τέτοια, που να μπορεί να έχει επίδραση στην εξέλιξη του παιχνιδιού.


Υ.Γ  Παρότι παίζει στην έδρα του, ο ΠΑΟΚ είναι πιθανό να έρθει αντιμέτωπος και με την ψυχολογική  πίεση του διπλού αποτελέσματος, αλλά  και της ίδιας του της εξέδρας, που ενδεχομένως να τον αγχώσει, αν χρειαστεί να κυνηγήσει πράγματα, κάποια στιγμή μέσα στο ματς.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code