ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Τα πάντα για την πρόκριση

Το 2-2 του πρώτου αγώνα κατέστησε τον Ολυμπιακό αουτσάιντερ για την πρόκριση κόντρα στη Ντιναμό Κιέβου.
Ωστόσο, η ομάδα που είδαμε στο Καραϊσκάκη δεν τρομάζει και ένας καλός Ολυμπιακός έχει δικαίωμα να ελπίζει στην ανατροπή.

Είναι σαφές πως η τριάδα αγώνων με ΠΑΟΚ, Ντιναμό και ΑΕΚ δεν εξελίχθηκε όπως περίμεναν οι άνθρωποι της ομάδας. Έστω κι αν ολοκληρώθηκε με το θρίαμβο επί της ΑΕΚ, ο Ολυμπιακός δεν είχε την απαιτούμενη απόδοση και είναι βέβαιο, ότι με ανάλογη εικόνα στην Ουκρανία, τα πράγματα θα είναι εξαιρετικά δύσκολα.

Καταρχάς, ο Ολυμπιακός θα πρέπει να διαχειριστεί τις δύο σημαντικές απουσίες του ενόψει της συγκεκριμένης αναμέτρησης. Λόγω καρτών και σοβαρού τραυματισμού αντίστοιχα, οι Καμαρά και Λάζαρος δεν ταξίδεψαν στο Κίεβο και ο Μαρτίνς καλείται να βρει λύση, προκειμένου να καλύψει επάξια το κενό τους. Η λογική λέει ότι τη θέση του Καμαρά θα πάρει ο Μπουχαλάκης, αφού το πείραμα της Τούμπας με τον Νάτχο δίπλα στον Γκιλιέρμε αποδείχτηκε καταστροφικό. Όσον αφορά τη θέση του εξτρέμ, ο Ζιλ Ντίας αναμένεται να παραμείνει για τρίτο σερί ματς στην εντεκάδα, καθώς στο πρώτο παιχνίδι κόντρα στους Ουκρανούς, δικαίωσε τον προπονητή για την επιλογή του.

Από κει και πέρα, το δίδυμο Σισέ-Μεριά στα στόπερ και η επιστροφή του Κούτρη στην εντεκάδα θα πρέπει να θεωρούνται δεδομένα, όπως και η χρησιμοποίηση του Τοροσίδη δεξιά, αφού ο Ομάρ δεν κατάφερε τελικά να ξεπεράσει τον τραυματισμό του. Με λίγα λόγια, Σα, Κούτρης,Σισέ, Μεριά, Toροσίδης, Γκιλιέρμε, Μπουχαλάκης , Φορτούνης, Ποντένσε, Ντίας, Χασάν είναι η πιθανότερη σύνθεση του Ολυμπιακού για τη μάχη στο Ολιμπίνσκι.

Όπως εύκολα μπορεί να διαπιστώσει κανείς, στα παιχνίδια που προηγήθηκαν ο Ολυμπιακός δέχτηκε παρόμοια γκολ, που φανέρωσαν τις σοβαρές αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία της ομάδας. Τα 2 γκολ της Ντιναμό και το τέρμα του Μπίσεσβαρ σημειώθηκαν σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Άνοιγμα στο αριστερό άκρο της άμυνας του Ολυμπιακού, με το εκάστοτε μπακ να μην καθαρίζει τη φάση, και σέντρα στο κέντρο της περιοχής, με τα στόπερ και τα χαφ να μην πηγαίνουν πάνω στη μπάλα, αφήνοντας τον επιτιθέμενο να εκτελέσει χωρίς καμία πίεση. Είναι δεδομένο πως οι Ουκρανοί θα επιχειρήσουν να χτυπήσουν με τον ίδιο τρόπο και μένει να δούμε αν στον Ολυμπιακό έχουν δουλέψει σε αυτό τον τομέα για να μην την πατήσουν ξανά. Η ικανότητα του Μπουχαλάκη να αγωνίζεται μπροστά από τα στόπερ, καθιστά τη συμμετοχή του επιτακτική , καθώς αναμένεται να δώσει σημαντικές βοήθειες στις συγκεκριμένες φάσεις. Επιβεβλημένη επίσης, είναι και η αγωνιστική άνοδος του Κούτρη, που πρέπει να ξεχάσει γρήγορα την τραγική του εμφάνιση στο ματς της Τούμπας.

Μία ακόμη παράμετρος που θα κρίνει τον αγώνα, είναι και η αποφυγή των εύκολων λαθών στην άμυνα του Ολυμπιακού. Όλη τη χρονιά, οι αμυντικοί της ομάδας δείχνουν πολύ επιρρεπείς στο λάθος, κάτι που έχει στοιχίσει σε αρκετά παιχνίδια. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το τελευταίο ματς. Βούκοβιτς και Σα έκαναν δώρο το γκολ στην ΑΕΚ, ενώ λίγο έλειψε να γίνει και το 0-2 με αυτογκόλ του Σισέ, σε μια ανύποπτη φάση,χωρίς καμία πίεση από τον αντίπαλο.

Από κει και πέρα, η φυσική κατάσταση των ερυθρολεύκων θα παίξει σημαντικό ρόλο θέμα πρόκριση. Το δυναμικό ξεκίνημα της ομάδας του Μαρτίνς στο πρώτο παιχνίδι, ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα στην άμυνα των Ουκρανών, οι οποίοι έδειχναν έτοιμοι να καταρρεύσουν από το pressing του Ολυμπιακού. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο τα επίπεδα ενέργειας των γηπεδούχων έπεσαν αισθητά και η Ντιναμό πήρε σταδιακά τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα. Εφόσον ο Ολυμπιακός αντέξει να παραμείνει πιεστικός για περισσότερο χρόνο σε σχέση με το πρώτο ματς, θα έχει κάνει ένα σημαντικό βήμα.

Τέλος, είναι αυτονόητο ότι, ειδικά μετά τον τραυματισμό του Λάζαρου, η κατάσταση του Φορτούνη αποτελεί κάτι παραπάνω από βαρόμετρο για την εικόνα του Ολυμπιακού. Προέρχεται από μια εκπληκτική εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ , την οποια καλείται να επαναλάβει στη ρεβάνς του Κιέβου. Είναι τεράστια η μεταμόρφωση της ομάδας, όταν ο Φορτούνης πατάει καλά , σε σχέση με τους αγώνες στους οποίους δεν βρίσκεται σε καλή μέρα. Μια σύγκριση των παιχνιδιών με ΠΑΟΚ και ΑΕΚ είναι αρκετή και αντικατοπτρίζει απόλυτα την εξάρτηση του Ολυμπιακού από τον αρχηγό του.

Η ισοφάριση της Ντιναμό στο τελευταίο λεπτό του πρώτου αγώνα, της έδωσε το πάνω χέρι για την πρόκριση στους 16 του Γιουρόπα Λιγκ. Παρόλα αυτά, ο Ολυμπιακός πάει στο Κίεβο με καλή ψυχολογία και εφόσον βελτιώσει την εικόνα του, διατηρεί βάσιμες ελπίδες για να ανατρέψει τα δεδομένα και να συνεχίσει την ευρωπαϊκή του πορεία για τουλάχιστον άλλον ένα γύρο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code