ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

ANALYSIS:Eφιαλτική... αποκαθήλωση



Με ένα ονειρικό δεύτερο ημίχρονο απέναντι στην ''Ένωση'', ο Ολυμπιακός σκόρπισε στους...4 ανέμους την ''Ένωση'', η οποία δεν έχασε απλώς τη δεύτερη θέση, αλλά πολλά περισσότερα μέσα στη σεζόν και αυτό επιβεβαιώθηκε σήμερα με τον πιο...ηχηρό τρόπο.

Η αλήθεια είναι πως πριν το ντέρμπι τα σενάρια δεν ήταν και πάρα πολλά. Άλλωστε μιλούσαμε για έναν αγώνα...παρηγοριάς, που ο νικητής θα έφτανε πιο κοντά στον μίνιμουμ στόχο της σεζόν, τουλάχιστον μέσα από το πρωτάθλημα (2η θέση και καλό ευρωπαικό εισιτήριο). Από τη στιγμή μάλιστα που κανένας εκ των δύο αντιπάλων δεν είχε έως και σήμερα έστω ένα κερδισμένο, το σκεπτικό που κυριαρχούσε στο μυαλό του Μάρτινς και του Χιμένεθ ήταν ''πάμε να σώσουμε ό,τι σώζεται''. Οι ''κιτρινόμαυροι'' ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα ύπαρξης με ένα εκκωφαντικό διπλό μέσα στο Φάληρο, σε μια χρονιά που δεν έχουν καταφέρει ως πρωταθλητές να κερδίσουν ούτε ένα μεγάλο παιχνίδι, οι ''ερυθρόλευκοι'' ήθελαν να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις μετά την διαφαινόμενη απώλεια του τίτλου από την οδυνηρή ήττα στην Τούμπα.

Το πόσο υπολόγιζε ο Πορτογάλος τεχνικός το σημερινό ματς φάνηκε από το γεγονός ότι παραμονές της μεγάλης ρεβάνς στο Κίεβο, παρέταξε την ομάδα με βασικότατη ενδεκάδα, ενδεικτικό της μεγάλης πίεσης που υπήρχε, μη υπολογίζοντας τη μεγάλη κόπωση ορισμένων παικτών του, εν όψει της αναμέτρησης της Πέμπτης. Από την άλλη, η ''Ένωση'' μπήκε στο γήπεδο, εκμεταλλευόμενη την αίσθηση που έχει δημιουργηθεί, ότι δηλαδή έχει τον τρόπο να κερδίζει στον Πειραιά με τον Χιμένεθ στον πάγκο. Προηγήθηκε νωρίς με τον Πόνσε από τραγικά λάθη των Σα και Βούκοβιτς και είχε την εδαφική κυριαρχία, μην αφήνοντας τον Ολυμπιακό να κάνει παιχνίδι κοντά στο δικό της μισό. Οι γηπεδούχοι παράλληλα, έχοντας πολύ άγχος και πεσμένη ψυχολογία από όσα προηγήθηκαν μέσα στην εβδομάδα, έκαναν απίθανα λάθη, τα οποία η περσινή...κυνική ΑΕΚ ίσως να τα εκμεταλλευόταν σε μεγαλύτερο βαθμό και να καθάριζε το ματς από το ημίχρονο. Και αυτό φάνηκε πόσο κόστισε, καθώς στο δεύτερο μέρος είδαμε κάτι εντελώς διαφορετικό, εντελώς απροσδόκητο. Ο Μάρτινς και οι παίκτες ηρέμησαν και ωρίμασαν αγωνιστικά, ανέβασαν πιο ψηλά τις γραμμές του και πίεσαν τόσο πολύ την ''Ένωση'', ώστε να χάσει το καθαρό μυαλό και την ψευδαίσθηση κυριαρχίας που υπήρχε στο πρώτο μέρος. Ο Καμαρά έβαλε το πρώτο λιθαράκι με τρομερό σουτ εκτός περιοχής, ανακουφίζοντας τον προπονητή του, ο οποίος την ίδια στιγμή ίσως σκέφτηκε και πόσο θα πονέσει η ομάδα του στην Ουκρανία χωρίς τον Αφρικανό χαφ. Το επόμενο γκολ άργησε να έρθει, ωστόσο χωρίς να θέλουμε να γίνουμε ''Μετά Χριστού Προφήτες'', φαινόταν ότι ήταν θέμα χρόνου να σκοράρει ξανά ο Ολυμπιακός, καθώς η ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε ποτέ στον αγωνιστικό χώρο, Άχρωμη, άγευστη, άοσμη, χωρίς ποιότητα και τρεξίματα, με τον Μάνταλο να μην μπορεί να ανταποκριθεί στους ρόλους του, τον Σιμόες να δείχνει ότι κάποια στιγμή θα του κόστιζε η αγωνιστική απραξία και στον αγωνιστικό χώρο γινόταν εύκολα κατανοητό πως η ''Ένωση'' χρειάζεται πολλά...ψωμιά για να γίνει ''ομάδα Χιμένεθ''. Ο Ολυμπιακός με το πανέμορφο γκολ του Φορτούνη, ο οποίος σκόραρε και το τέταρτο τέρμα της ομάδας του (στο ενδιάμεσο ο Χασάν είχε κάνει το 3-1) έφτασε σε μια μεγαλειώδη ανατροπή, η οποία ίσως δράσει ευεργετικά για την ψυχολογία των παικτών εν όψει του αγώνα της Πέμπτης, ωστόσο δεν πρέπει να παραβλέπουμε πως για να έρθει το συγκεκριμένο αποτέλεσμα χρειάστηκε να σπαταλήσει πολλή ενέργεια και να καταπονηθούν παίκτες που μετά και τον αγώνα με τη Ντιναμό θα έχουν αγωνιστεί σε 4 ενενηντάλεπτα μέσα σε 10 ημέρες.

Όσο για την ''Ένωση'' , η πραγματική ζημιά δεν είναι η απώλεια της δεύτερης θέσης, ούτε η ήττα από τον Ολυμπιακό. Αυτό που πρέπει να προβληματίζει είναι πως μετά από μια εξαιρετική χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα, όχι απλά δεν έβγαλε...καρδιά πρωταθλήτριας, αντίθετα δεν μπόρεσε να κερδίσει ούτε ένα μεγάλο παιχνίδι. Σε ένα ντέρμπι που όλα κυλούσαν στα μέτρα της για ένα ημίχρονο, κατάφερε να χάσει 4-1. Την ίδια ώρα που πέρυσι οι ''κιτρινόμαυροι'' σάρωναν τα πάντα, φέτος στις τελευταίες 9 αγωνιστικές θα παίξουν με μοναδικό στόχο να μη χάσουν και την 3η θέση από τον Ατρόμητο που πλησίασε στον πόντο, μετά τη νίκη του στα Γιάννενα. Και για ενδεχόμενες νέες απώλειες, δε θα υπάρχει πλέον ένας Ουζουνίδης να επωμίζεται τη γκρίνια και τα...σπασμένα...


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code