ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

''STOP'' στην ισοπέδωση!

  Î Ï‰Ï‚ θα ήταν η βαθμολογία κανονικά
 Ο Παναθηναικός χθες βράδυ, στο πέμπτο του 90λεπτο μέσα στο 2019, επιβεβαίωσε πως πράγματι βρίσκεται σε αγωνιστική κρίση.

 Οι ''πράσινοι'' απέναντι στη Λάρισα των 10 παικτών ήταν άχρωμοι, άγευστοι και...άοσμοι, σε μια αναμέτρηση που έτσι όπως διαμορφώθηκαν τα δεδομένα από το πρώτο κιόλας λεπτό, έμοιαζε ιδανική για ένα γίνει ένα ξέσπασμα από την ομάδα του Γιώργου Δώνη, ώστε να φύγει η κακοδαιμονία που υπάρχει μέσα στον Ιανουάριο και παράλληλα να ανέβει και η ψυχολογία της ομάδας συνολικά. Όλοι είδαμε χθες πως οι παίκτες του Παναθηναικού, απέναντι σε μια ομάδα με παίκτη λιγότερο στο χορτάρι, ήταν εξαιρετικά ''μαγκωμένοι΄΄, κάθε κίνηση τους ξεχείλιζε από αμφιβολία, αυτοματισμοί δεν υπήρχαν ούτε κατά διάνοια. Όλα αυτά από ένα σύνολο που στο πρώτο μισό της σεζόν, με εξαίρεση 2-3 αγώνες, έπαιζε με τρομερή αυτοπεποίθηση, σου μετέδιδε σιγουριά στο παιχνίδι της και σε καμία περίπτωση δε φαινόταν η απειρία και ο χαμηλός μέσος όρος ηλικίας του ρόστερ.

 Δυστυχώς, ο προπονητής του ''τριφυλλιού'' είναι αυτός που δέχεται τώρα τα...πυρά των ''ειδικών'' και των ''αναλυτών'', ξαφνικά σύμφωνα με τους ''γνώστες'', ο Μακεδόνας τεχνικός γκρέμισε αυτά που έχτισε στην αρχή της σεζόν, λόγω των εμμονών στις οποίες επιμένει. Εύλογα εδώ γεννιέται το ερώτημα: Σε ένα καλοκαίρι που ο κόσμος ήταν έτοιμος να απαξιώσει την ομάδα, οι συγκυρίες και όλα τα γεγονότα έδειχναν...Β'εθνική, ποιος κράτησε την ομάδα ζωντανή απέναντι σε όλες τις κακουχίες; Ποιος ευθύνεται για το γεγονός ότι ο Παναθηναικός με ένα τόσο άπειρο και νεανικό σύνολο βρίσκεται 4ος σε συγκομιδή πόντων στη Σούπερ Λίγκα; Αυτές οι ερωτήσεις δεν πηγαίνουν προς τον απλό αναγνώστη, αλλά προς τον ''ειδικό'' που όταν ξεκινούσε η σεζόν μιλούσε για Β'εθνική, μετά την 5η-6η αγωνιστική μιλούσε για ομάδα- μοντέλο που πηγαίνει για πρωτάθλημα και τώρα ξαφνικά για μια ομάδα που καταστράφηκε από τις εμμονές του Δώνη. Φυσικά, οι ίδιοι που έχρισαν τον Μπουζούκη ''νέο Μόντριτς'', τον Μαυρομάτη ''νέο Φάμπιο Καναβάρο'' και τον Χαρζηγιοβάννη ''νέο Ντιμπάλα'', ισοπεδώνοντας την κοινή νοημοσύνη και φουσκώνοντας τις προσδοκίες, που η ίδια η ομάδα δημιούργησε, βρίσκονται στο απυρόβλητο, αφού ''μας τα έλεγαν αυτοί''. Τώρα που η ομάδα κάνει μια απολύτως φυσιολογική κοιλιά, όσα γράφονταν πριν κάνα μήνα έχουν αλλάξει άρδην και βέβαια δεν είναι και η πρώτη φορά που συναντάμε κάτι τέτοιο στην Ελλάδα.

- Μέσα σε όλη τη μιζέρια των ημερών, μέσα σε όλη τη γενικότερη διοικητική αστάθεια, πάρθηκε και μια πολύ μεγάλη απόφαση, να μη γίνει ένσταση για τον αγώνα με τη Λαμία και το ευτράπελο με τον διαιτητή Παπαπέτρου που δεν επέτρεψε να γίνει η 4η αλλαγή στην παράταση. Νίκες στα δικαστήρια και όχι στον αγωνιστικό χώρο, διεκδικήσεις αγώνων δια της πλαγίας οδού, είναι τακτικές που δεν αγγίζουν τους υγειώς σκεπτόμενους φιλάθλους και ''στιγματίζουν'' ομάδες. Ο Παναθηναικός θα ήταν κρίμα να ''στιγματιστεί΄΄ σε μια σεζόν που προσπαθεί να ορθοποδήσει και να δημιουργήσει κάτι καλό για τα επόμενα χρόνια. Σεβάστηκε τον αντίπαλο, δέχτηκε το αποτέλεσμα, απέναντι σε έναν αντίπαλο, ο οποίος προηγουμένως δεν το είχε σεβαστεί, κάνοντας καθυστερήσεις επί 120 λεπτά( χωρίς υπερβολή), προσφέροντας στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση έναν άθλιο αγωνιστικό χώρο, επικίνδυνο για τη σωματική ακεραιότητα των παικτών. Εδώ αξίζει να αναφερθεί ότι πέραν του Γιάννη Αλαφούζου, ο οποίος είναι πρόεδρος της ομάδας και οι οπαδοί των ''πρασίνων'' δεν έχουμε την καλύτερη άποψη για αυτόν, μέσα στην ΠΑΕ υπάρχουν αυθεντικοί Παναθηναικοί, οι οποίοι τρέχουν καθημερινά για τη βιωσιμότητα της ομάδας. Αυτοί στη συνέλευση, μαζί με τον πρόεδρο και κατόπιν συνεννόησης με τον Δώνη έλαβαν την απόφαση για τη μη ένσταση...Αυτά προς αποφυγή παρεξηγήσεων.

- Οι ''πράσινοι'', όπως και κόντρα στην Ξάνθη δεν τους δόθηκαν δύο πέναλτι, έτσι και χθες είδαν τον Παπαδόπουλο να τους αρνείται πέναλτι-μαρς πάνω στον Μακέντα στα τελευταία λεπτά, που θα σήμαινε και απευθείας κόκκινη κάρτα στον Ζίζιτς. Όχι πως οι διαιτητικές αποφάσεις αποτελούν άλλοθι για την κακή εικόνα των ''πρασίνων'', ωστόσο κανένας...χειρούργος δεν έχει το δικαίωμα σου στερεί αποτέλεσμα, ακόμα και στην κακή σου μέρα. Ας μπει επιτέλους το VAR και στο άμοιρο ελληνικό πρωτάθλημα, γιατί στο τέλος θα μας πέσουν τα μαλλιά με όσα εγκλήματα βλέπουμε κάθε Σαββατοκύριακο...

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code