ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Solo ταξιδιώτης:Αξίζει;


Πόσες φορές συμβαίνει να καταβάλλετε κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να πείσετε την παρέα σας να οργανώσετε από κοινού ένα ταξίδι και να δοκιμάσετε μια νέα αξέχαστη περιπέτεια
κι εκείνοι να μην έχουν τη διάθεση ή αδυνατούν να σας ακολουθήσουν; Πόσες φορές, ακόμη, έχετε συμβιβαστεί με την ιδέα ότι το κοινωνικό μοτίβο - δε λέει να ταξιδεύεις μόνος - απαιτεί, την ίδια στιγμή, να κάνετε άπειρες υποχωρήσεις στα σχέδιά σας, ώστε το ταξίδι που έχετε ονειρευτεί, να μην ακυρωθεί εκ νέου;

Διάφορες σκέψεις αρχίζουν να στροβιλίζουν το μυαλό σας και αποθαρρυμένοι τελείως από τη στάση ή την άρνηση των ατόμων που επρόκειτο να ταξιδέψετε μαζί, συνεχίζετε στην καθημερινότητά σας, αποφεύγοντας να δοκιμάσετε νέες εμπειρίες. Η λύση στο παραπάνω επαναλαμβανόμενο μοτίβο είναι να κάνετε το θαρραλέο μεγάλο βήμα να ετοιμάσετε τις αποσκευές σας και να ταξιδέψετε solo.

Μια από τις μεγαλύτερες τάσεις του αιώνα που διανύουμε, είναι το να ταξιδεύουμε μόνοι, γνωρίζοντας το άγνωστο και τις εκπλήξεις που αυτό επιφυλάσσει. Ίσως, στην αρχή, η ιδέα αυτή να φαντάζει αποθαρρυντική και συνάμα, αλλόκοτη, ωστόσο, το να πάρουμε ένα τέτοιο ρίσκο και να βγούμε πέρα από τα όρια της άνεσής μας, αντιμετωπίζοντας δεκάδες προκλήσεις, μπορεί πραγματικά να αποδειχθεί σε μια αξέχαστη, εμπειρία ζωής.

Σε περίπτωση που αμφιβάλετε για το αν είστε έτοιμοι να δοκιμάσετε το συγκεκριμένο είδος ταξιδιού, παρακάτω παρατίθενται 4 λόγοι που θα σας κάνουν να αναθεωρήσετε:

1. Είστε ο απόλυτος οργανωτής του ταξιδιού 

Δεν είστε υποχρεωμένοι να προσαρμόσετε το πρόγραμμά σας σύμφωνα με τις ανάγκες και τις επιθυμίες της παρέας. Έχετε απόλυτη ελευθερία κινήσεων να οργανώσετε τον χρόνο σας όπως ακριβώς θέλετε, δίχως να χρειαστεί να συμβιβαστείτε.

2. Έρχεστε σε επαφή με τον εσωτερικό σας κόσμο 

Σ’ ένα solo ταξίδι, αναπτύσσουμε μια εσωτερική επικοινωνία με το «είναι» μας, μαθαίνουμε το «εγώ» μας έτσι όπως η καθημερινότητα δε θα μας άφηνε ποτέ να ανακαλύψουμε. Ανάλογα με τον προορισμό, ένα τέτοιου είδους ταξίδι είναι δυνατό να αναδειχθεί και σε μια ισχυρή, εσωστρεφή και μοναδική βιωματική εμπειρία ζωής, που θα μας φέρει ένα βήμα πιο κοντά σε εμάς.

3. Έχετε την ευκαιρία να κοινωνικοποιηθείτε και να γνωρίσετε νέο κόσμο

Όσο ταξιδεύετε, έχετε άπειρες ευκαιρίες να κάνετε νέες γνωριμίες. Ορισμένοι τρόποι προκειμένου να το επιτύχετε είναι οι ακόλουθοι: α) να μπείτε σ’ ένα γκρουπ για ξενάγηση σε κάποιο μουσείο, β) να κάνετε ταχύρυθμα μαθήματα κάποιου αθλήματος (π.χ σέρφινγκ), ενώ γ) αν θέλετε να πάτε για φαγητό, είναι προτιμότερο να αποφύγετε τα εστιατόρια και να πάτε σε ένα τοπικό bar, ή ακόμη και για street food σε κάποια καντίνα. Ακόμη, μπορείτε να πάτε σε μια καφετέρια και να ρωτήσετε πληροφορίες για την περιοχή, αναφέροντας ότι είστε επισκέπτης από διαφορετικό μέρος. Είναι σχεδόν βέβαιο πως θα ενθουσιαστούν μόνο και στην ιδέα ότι είστε τουρίστας και εν συνεχεία, θα επιθυμούν να μάθουν για τη δική σας πόλη ή χώρα, ενώ παράλληλα, θα χαρούν να μιλήσουν για τη δική τους κουλτούρα.

4. Δεν πρόκειται να βγείτε ποτέ εκτός προϋπολογισμού 

Το να ταξιδεύετε με παρέα είναι πολύ πιθανό να σας βγάλει εκτός προϋπολογισμού, καθώς είναι απαραίτητο να ακολουθείτε το πρόγραμμα της παρέας σας και να κάνετε δραστηριότητες που ίσως δεν έχετε ανάγκη, προκειμένου να μη δυσαρεστηθούν. Αντιθέτως, όταν είστε μόνοι, έχετε τη δυνατότητα να ταξιδέψετε πολύ πιο οικονομικά και να ορίσετε εσείς πού θα φάτε, τι θα δείτε, ή πώς θα κινηθείτε. 


Εν κατακλείδι, μη φοβηθείτε να ρισκάρετε και εν συνεχεία, να επενδύετε σε solo ταξίδια, τα οποία έχουν αποδειχθεί, από κάθε άποψη, εμπειρίες ζωής. Μέσα από αυτά, έχετε τη δυνατότητα να βιώσετε γεγονότα και καταστάσεις που αντιμετωπίζετε για πρώτη φορά, στιγμές απόλυτης ευδαιμονίας αλλά κι ευκαιρίες ουσιαστικής αυτογνωσίας. Δοκιμάστε το!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code