ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Νάτχο, μια ποιοτική επιλογή

Τα φώτα μπορεί δικαιολογημένα να έπεσαν πάνω στον Φορτούνη λόγω του χατ τρικ που σημείωσε, ωστόσο ο αγώνας του Ολυμπιακού με την Λάρισα επιβεβαίωσε για ακόμα μία φορά ότι ο Νάτχο είναι με διαφορά ο πιο αδικημένος παίχτης στο ρόστερ της ομάδας.
Γράφει ο Αλέκος Μητρόπουλος

Όπως και στον επαναληπτικό του Κυπέλλου απέναντι στην Ξάνθη, ο Ισραηλινός ήταν από τους κορυφαίους του Ολυμπιακού και έδειξε πως μπορεί να προσφέρει πολλά.

Η κακή του φυσική κατάσταση στην αρχή της σεζόν , σε συνδυασμό με την πολύ θετική παρουσία του Καμαρά, τον άφησαν αρκετά πίσω στα πλάνα για την αρχική εντεκάδα. Ο Νάτχο , είτε δεν χρησιμοποιείτο καθόλου, είτε έμπαινε ως αλλαγή στα τελευταία λεπτά των αγώνων. Ποτέ όμως δεν έδειξε δυσαρέσκεια προς τον προπονητή , κάτι αρκετά συνηθισμένο για παίχτες με αντίστοιχες "παραστάσεις". Όποτε έπαιζε ήταν πολύ σοβαρός, είχε προλάβει μάλιστα να σημειώσει και το νικητήριο γκολ στο ματς με τον Αστέρα Tρίπολης .

Η αλήθεια είναι ότι με τον τρόπο που αγωνίζεται ο Ολυμπιακός, ο Νάτχο δεν χωράει στην εντεκάδα σε κάθε είδους παιχνίδια. Όταν η ομάδα δεν έχει μεγάλο ποσοστό κατοχής, κάτι που συμβαίνει στα ντέρμπι και κυρίως στα ευρωπαικά ματς, το Γκιλιέρμε - Καμαρά έχει αποδείξει ότι είναι το πιο αποδοτικό δίδυμο για τα χαφ του Ολυμπιακού. Αμφότεροι είναι καλύτεροι από τον Νάτχο στο ανασταλτικό κομμάτι και προσφέρουν μεγαλύτερη σιγουριά όταν ο Ολυμπιακός βρίσκεται σε θέση άμυνας. Ο Νάτχο θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως τρίτο χαφ, ώστοσο η εκπληκτική κατάσταση του Φορτούνη δεν επιτρέπει στον Μαρτίνς να μπαίνει σε τέτοιες σκέψεις.  Για το λόγο αυτό , σε τέτοιους αγώνες, ο Νάτχο κατά πάσα πιθανότητα θα παραμείνει μια ποιοτική λύση από τον πάγκο.

Ωστόσο, η συντριπτική πλειοψηφία των αγώνων του ελληνικού πρωταθλήματος βρίσκει τον Ολυμπιακό με τεράστια ποσοστά κατοχής της μπάλας. Οι περισσότεροι αντίπαλοι , περιμένουν τον Ολυμπιακό πίσω από τη σέντρα αφήνοντάς τον να κάνει αυτός παιχνίδι. Η χρησιμοποιήση δύο αμυντικογενών χαφ δεν έχει λογική σε αυτά τα παιχνίδια. Έτσι, η είσοδος του Νάτχο στην εντεκάδα προσφέρει στην ομάδα έναν ακόμα πόλο δημιουργίας, που με το γρήγορο παιχνίδι του και κυρίως τις κάθετες μεταβιβάσεις του, μπορεί να ανοίξει τις αντίπαλες άμυνες πολύ εύκολα . Η ασίστ του στον Μασούρα στο ματς με τη Λάρισα και η μπαλιά στον Κούτρη για το γκολ του Χασάν με τον Άρη, είναι χαρακτηριστικά παραδείγματα του πόσο κομβικός μπορεί να αποδειχτεί ο Νάτχο στο επιθετικό κομμάτι της ομάδας. Άλλωστε, η αποθέωσή του κατά τη στιγμή της αντικατάστασής του, έδειξε την καθολική του αναγνώριση από τον κόσμο του Ολυμπιακού.

Ο Μαρτίνς έχει αποδείξει ότι είναι δίκαιος με τους παίχτες του και δεν έχει πρόβλημα να βγάλει κανέναν εκτός εντεκάδας. Οι τελευταίες εμφανίσεις του Νάτχο δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητες από τον προπονητή του Ολυμπιακού και η λογική λέει ότι ο χρόνος συμμετοχής του θα αυξηθεί κατακόρυφα το ερχόμενο διάστημα.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

Ο χρήστης Unknown είπε…
πολυ σωστα,αν και πιστευω οτι χαθηκε πολυτιμος χρονος και ισως και παιχνιδια με την αρχικη εμμονη του Πορτογαλου στο διδυμο Μπουχαλακη Καμαρα

 




Ad Code