ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Η αυτοπεποίθηση είναι αυτή που πλέον ξεκλειδώνει τα ματς

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν άνετα στην Τρίπολη με ορεξάτους Φορτούνη και Λάζαρο.

Γράφει ο Γιάννης Νταφογιάννης

Μια πολύτιμη νίκη, πήρε σήμερα ο Ολυμπιακός απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες είναι μια ομάδα που παραδοσιακά δυσκολεύει όλους τους μεγάλους, αλλά ιδιαίτερα τον Ολυμπιακό, γενικά όμως φέτος όλες οι επαρχιακές ομάδες δείχνουν έναν κάποιο υπερβάλλοντα ζήλο απέναντι στους Πειραιώτες, οπότε καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να κερδίζεις αυτά τα ματς και να συνεχίζει να πιέζει τον επίδοξο πρωταθλητή ΠΑΟΚ. Μην ξεφεύγουμε όμως ο Ολυμπιακός πρέπει να νικάει για να μπορέσει εκτός από την Α1 βόλεϊ που μάλλον θα την πάρει, να καταφέρει να κερδίσει και την Σουπερ Λιγκ ή τουλάχιστον να μείνει στο κυνήγι του τίτλου όσο καιρό τον αφήσουν.

Ας πάμε στο ματς τώρα γιατί όπως και να το κάνεις τα τραγελαφικά που γίνονται στο φετινό πρωτάθλημα δεν γινόταν να μείνουν ασχολίαστα. Οι Πειραιώτες μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι για να αποδείξουν ποιοι είναι και να πάρουν μια νίκη σε μια έδρα στην οποία σε 11 ματς (πρωταθλήματος) που έχουν αγωνιστεί με το σημερινό έχουν καταφέρει να αποσπάσουν την νίκη μόνο 6 φορές. Σε ότι αφορά το πρώτο ημίχρονο ο Ολυμπιακός ήταν ο κυρίαρχος προσπαθούσε με τον Ποντένσε και τον Φορτούνη να ξεκλειδώσει την άμυνα των Αρκάδων. Οι ερυθρόλευκοι στο πρώτο μέρος δεν απειλήθηκαν ιδιαίτερα πέρα από μια φάση όπου ξέφυγε ο Φερνάντες και έστειλε την μπάλα στο δοκάρι μια φάση που ταρακούνησε τους Πειραιώτες και αν είχαμε το 1-0 εκεί η εξέλιξη του παιχνιδιού θα ήταν σίγουρα διαφορετική. Ο Λάζαρος δεν είχε μπει στην εξίσωση του ματς μέχρι που του ήρθε η μπάλα στο 28΄ την πέρασε όμορφα στον χώρο για τον Φορτούνη και εκείνος έκανε το 0-1. Το δεύτερο ημίχρονο σε θέαμα ήταν πιο ωραίο, ο Αστέρας όπως ήταν φυσιολογικό ανοίχτηκε να ψάξει το γκολ της ισοφάρισης. Ο Ολυμπιακός βρήκε αρκετούς χώρους δημιούργησε πολλές ευκαιρίες, οι οποίες αν ήταν λίγο πιο ομαδικοί και λίγο πιο προσεκτικοί οι παίκτες του Μαρτίνς θα είχαν μετουσιωθεί άνετα σε γκολ και το σκορ θα μπορούσε να φτάσει χωρίς υπερβολή στο 0-4. Φορτουνης, Λάζαρος και Ποντένσε έκοβαν και έραβαν επιθετικά για τον Ολυμπιακό. Στο 50’ λοιπόν είχαμε το γκολ του Χριστοδουλόπουλου μετά από μια όμορφη εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη που έπιασε στον ύπνο τους Αρκάδες και με την προβολή του Έλληνα εξτρέμ έγινε το 0-2. Η συνεχεία ήταν μια τυπική διαδικασία για τους Πειραιώτες χάθηκαν πολλές ευκαιρίες όμως αυτό που φάνηκε και αυτό που βλέπουμε συνέχεια είναι η ποιότητα και το όμορφο ποδόσφαιρο που μπορεί να παίξει αυτή η ομάδα. Η αυτοπεποίθηση που έχουν πλέον οι ερυθρόλευκοι μετά την Μίλαν κυρίως είναι αυτό που τους κάνει πλέον να είναι πιο ήρεμοι στα παιχνίδια τους να έχουν εμπιστοσύνη στα πόδια τους και να μπαίνει το γκολ πιο εύκολα, έτσι στα τελευταία ματς έχουν σκοράρει από το πρώτο ημίχρονο και οι ευκαιρίες που χάνουν, πλέον είναι <<παραπανίσιες>> οι οποίες χάνονται όταν έχει κριθεί το ματς πολύ απλά γιατί οι παίκτες κυνηγούν το κάτι παραπάνω, προφανώς το καλύτερο θα ήταν να γίνονται γκολ όλες οι φάσεις, αυτό όμως δεν είναι εφικτό. Το ζήτημα είναι ο Ολυμπιακός να κερδίζει μέχρι να πάει στην Τούμπα, ώστε να διεκδικήσει εκεί τις πιθανότητες του, όπου είτε θα παραμείνει στο κυνήγι του τίτλου και θα βάλει το άγχος στον ΠΑΟΚ, είτε θα χάσει το πρωτάθλημα.

ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣΚΟΠΟΣ

Προφανώς και είναι σημαντικό ένα πρωτάθλημα, όμως δεν είναι αυτό που λείπει από τους Πειραιώτες, σε αντίθεση με τον ΠΑΟΚ οι ερυθρόλευκοι το 3ο τους πρωτάθλημα το κέρδισαν το 1934. Ο Ολυμπιακός αυτή την στιγμή είναι μέσα και στις τρεις διοργανώσεις. Έχουμε καταλάβει καλά ότι φέτος τα πράγματα είναι έτσι που δεν τον αφήνουν να διεκδικήσει επί ίσοις όροις τον τίτλο, όμως συμβαίνει κάτι τρελό, οι οπαδοί του είναι ευχαριστημένοι στο -8. Μιλάμε για τους πιο γκρινιάρηδες οπαδούς οι όποιοι είναι πολύ ικανοποιημένοι με το φετινό σύνολο. Αυτό είναι πολύ πιο σημαντικό από ένα πρωτάθλημα, οι Πειραιώτες φέτος είναι μια οικογένεια με τον κόσμο τους, ο οπαδός τους, βλέπει παίκτες με τους οποίους μπορεί να ταυτιστεί και να τους στηρίξει. Ίσως τα 7 σερί πρωταθλήματα και η ανυπαρξία αντιπάλων μας είχαν κοιμίσει όμως φέτος οι οπαδοί, η ομάδα είναι όλοι μια γροθιά και αυτό είναι που φοβίζει κάθε αντίπαλο των Πειραιωτών. Αυτό ήταν που έλειπε από τον Ολυμπιακό όχι τα πρωταθλήματα, αυτό είναι που θα τον οδηγήσει στην κατάκτηση του πρωταθλήματος είτε αυτού, είτε του επόμενου.

Υ.Γ1 Εκπληκτική η παρουσία του κόσμου του Ολυμπιακού.

Υ.Γ2 Η διαιτησία του Κουμπαράκη και των βοηθών του σήμερα στην Τρίπολη ήταν άψογη. Οι ομορφιές έγιναν χθες.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code