ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Πρωτόγνωρες καταστάσεις...

Μετά το πρώτο μεγάλο στοίχημα της παραμονής και των τεσσάρων προπονητών (Μάρτινς, Λουτσέσκου, Δώνης, Ουζουνίδης) στις θέσεις τους μέχρι τα Χριστούγεννα, πάμε ολοταχώς για μια ιστορική χρονιά που είναι αρκετά πιθανό να μην έχουμε απόλυση προπονητή για καμία από τις τέσσερις μεγάλες ομάδες για μια ολόκληρη ποδοσφαιρική χρονιά.
Τουλάχιστον πρωτόγνωρο για τις δικές μου μνήμες και σίγουρα ασυνήθιστο για το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Γράφει ο Βασίλης Κορωναίος

Μάρτινς: Κατάλληλο timing

Ξεκινώντας από την περίπτωση του προπονητή του Ολυμπιακού, βλέπουμε μια πρωτοφανή στήριξη από διοίκηση και κόσμο στο πρόσωπο του Πέδρο Μάρτινς, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι ο Ολυμπιακός είναι από νωρίς αρκετά πίσω στην διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Οι συνεχόμενες αλλαγές προπονητών τα προηγούμενα χρόνια σε συνδυασμό με τον ορθολογικό τρόπο ανάπτυξης και την παραγωγή πολλών φάσεων έχουν κρατήσει με σχετική άνεση θα έλεγε κανείς τον Πορτογάλο τεχνικό στον πάγκο. Η πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League ήταν το  κερασάκι στην τούρτα της ''στήριξης της διοίκησης'' στο πρόσωπο του, δίνοντας του μεγάλη ώθηση για την συνέχεια της χρονιάς, ακόμα και αν αυτή δεν τον βρει στο τέλος στην κορυφή.

Ουζουνίδης: Ο επισφαλής

Αυτός που κινδύνεψε αρκετά και μπορεί να ξανακινδυνέψει ανά πάσα στιγμή. Βρέθηκε κοντά στην πόρτα της εξόδου,  μια περίοδο μάλιστα που ο πρώην προπονητής της  ΑΕΚ, ο Μανόλο Χιμένεθ έμεινε χωρίς ομάδα και δήλωνε διαθέσιμος να επιστρέψει. Η πρόκριση του Ουζουνίδη όμως στους ομίλους του Champions League, ήταν το βαρύ χαρτί που του έδωσε μια ακόμα ευκαιρία για το δεύτερο μισό της σεζόν. Δείχνει να την αξιοποιεί και η προοπτική του κυπέλλου του δίνει τον χρόνο που ψάχνει.

Δώνης: Η έκπληξη

Έχοντας τρυπήσει το ταβάνι από την πρώτη στιγμή και έχοντας δημιουργήσει μεγάλη αισιοδοξία στους μέχρι πρότινος απογοητευμένους  φιλάθλους του Παναθηναϊκού, μοιάζει σίγουρος ότι θα φτάσει μέχρι το τέλος. Το τριετές συμβόλαιο του άλλωστε δείχνει εξαρχής την στήριξη που είχε από την διοίκηση και έχοντας μάλιστα κερδίσει και τον κόσμο, νιώθει πολύ ασφαλής για την θέση του. Οι αρχικές προσδοκίες ξεπεράστηκαν και τώρα αυτός και η ομάδα του πρέπει να ξαναβρούν τον καλό τους  εαυτό στην μάχη για την πεντάδα.

Λουτσέσκου: Ο σίγουρος

Εφόσον του έχει αποδοθεί ο τίτλος του ηθικού πρωταθλητή από την διοίκηση του ΠΑΟΚ, έχει πάρει το ΟΚ να είναι στο τιμόνι της ομάδας και για την σεζόν 2018-1019. Για τον ΠΑΟΚ η φετινή χρονιά δεν έχει γυρισμό και ο ίδιος δείχνει να διαχειρίζεται αυτό το τεράστιο πρέπει με τον καλύτερο τρόπο. Οι 16 νίκες και η 1 ισοπαλία είναι επιδόσεις που τον κρατάνε στην Τούμπα και μάλιστα με πιθανότητες ανανέωσης της συνεργασίας τους. Ο αστερίσκος που μπαίνει είναι φυσικά ότι μια διαφαινόμενη αποτυχία με την μη κατάκτηση του πρωταθλήματος ισοδυναμεί αυτόματα με την απομάκρυνση του από τον πάγκο του ΠΑΟΚ. Κάτι τέτοιο πάντως  αυτή την στιγμή μοιάζει μακρινό σενάριο.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code