ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

6/recent/ticker-posts

Ad Code



 

Ο ΠΑΟΚ ''τρύπησε'' το ταβάνι του, η ΑΕΚ χάνει ευκαιρίες!

Τη "γλέντησε" ΚΑΙ πάλι!

  Η απογευματινή αναμέτρηση μεταξύ ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στο ''Παλατάκι'' θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από πολλούς το πιο ανταγωνιστικό και...εμπορικό ζευγάρι της Basket League μετά το ντέρμπι ''αιωνίων''. 

  Και αν συμφωνήσουμε πως η ''Ένωση'', φέτος τουλάχιστον, δεν είναι ακόμα έτοιμη να χτυπήσει τους δύο μεγάλους του ελληνικού μπάσκετ, τα ντέρμπι δικεφάλων έχουν το δικό τους ξεχωριστό ενδιαφέρον. Η ΑΕΚ από τη μία αρχίζει δειλά δειλά και διεκδικεί τίτλους και ανεβαίνει σκαλοπάτια σε Ελλάδα και Ευρώπη, ο ΠΑΟΚ από την άλλη παρά τα οικονομικά προβλήματα καταφέρνει και μένει ανταγωνιστικός, με πρόσφατο παράδειγμα την 3η θέση στο περσινό πρωτάθλημα, στους μικρούς τελικούς με τον Προμηθέα. Σε μια διετία που οι ''κιτρινόμαυροι'' δείχνουν ανώτεροι από τον δικέφαλο του Βορρά, κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται επ' ουδενί στις μεταξύ τους μονομαχίες. Η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου όχι απλά κυριαρχεί απέναντι στην ''Ένωση'', αλλά έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε κακό της δαίμονα. 6-1 η συντριπτική υπεροχή για την ομάδα της Θεσσαλονίκης, με κομβικές νίκες μάλιστα, καθώς πέρυσι απέκλεισε την κυπελλούχο Ευρώπης από τα προημιτελικά του πρωταθλήματος, ενώ φέτος της στέρησε το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα κεκτημένα της στο κύπελλο Ελλάδος.

  Σε ότι αφορά την αποψινή μονομαχία στην Πυλαία, η ΑΕΚ έχασε πριν καν καταλάβει και αφουγκραστεί την κατάσταση, πριν καν μπει στο κλίμα του αγώνα. Ο ΠΑΟΚ από νωρίς επέβαλε τον ρυθμό του, έπαιξε τρομερά έξυπνα στο μαρκάρισμα του Βινς Χάντερ, τον αποσυντόνισε και τον εκνεύρισε, με αποτέλεσμα όλη η ΑΕΚ να βρίσκεται σε τρικυμία και ο Λούκα Μπάνκι να μην μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του παιχνιδιού οι γηπεδούχοι είχαν διψήφιες διαφορές και όταν η ''Ένωση'' προσπαθούσε να πλησιάσει, οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου έδειχναν τρομερή ψυχραιμία και οξυδέρκεια, ενώ δε μπορεί να παραληφθεί και το κομμάτι των ριμπάουντ, με τους γηπεδούχους να δείχνουν πολύ πιο ψυχωμένοι να κερδίζουν δεύτερες και τρίτες επιθέσεις από το πουθενά. Εξαιρετικοί Χάτσερ, Μαργαρίτης και Τέπιτς, ενώ στην αντίποδα πάλευε μόνος του ο Γιόνας Ματσιούλις.

 Από εκεί και πέρα στην ουρά της βαθμολογίας μετά τη σημερινά αποτελέσματα γίνεται...κόλαση. Το Ρέθυμνο πήρε παράταση ζωής με τρομερή νίκη μέσα στο Λαύριο, τραβώντας παράλληλα και την ομάδα της Αττικής στα χαμηλά. Ο Κολοσσός Ρόδου πνίγηκε στο άγχος, δεν σκόραρε ούτε έναν πόντο στην παράταση με το Χολαργό, σε μια αναμέτρηση που είχε διψήφιες διαφορές, όμως η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη απαλλαγμένη από το άγχος της επιβίωσης πήρε τη νίκη που την εδραιώνει στην οχτάδα και ταυτόχρονο βυθίζει τους νησιώτες. Τέλος, ο Πανιώνιος έζησε τη δική του σκληρή πραγματικότητα στο τελευταίο του παιχνίδι στο κλειστό της Νέας Σμύρνης, καθώς σε ένα ματς ''must win'' δέχτηκε βαριά και σκληρή ήττα από τον Ήφαιστο Λήμνου και βλέπει πλέον τον υποβιβασμό κατάματα.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια

 




Ad Code